Съмнение относно калории

13.03.07
09:26

Здравейте на всички,

Имам няко съмнения относно изчисляването на калорийните си нужди и реших да се допитам до вас. Значи аз съм 60кг на 174см и основните ми калорийни нужди за нормална обмяна са ок. 1626. Това го Изчислявам според индекса за минимлано ниво на активност (защото по цял ден съм на компютъра) и се получава 1951. Сега, на тренировки ходя 3-4 пъти седмично като на една горя ок 500кк. И незнам как да смятам колко кк трябва да приемам на ден!?!? 1951кк или 1951+500=2451кк. Или в само в дните, които тренирам да приемам 2451, а в останалите 1950. Моля за съвети, че се обърках нещо  :(

Е добре де как по цял ден стоиш на компютъра пък тренираш 4 пъти седмично... Противоречиш си нещо.

13.03.07
15:22

Имам предвид по цял ден съм на компа, само между 16 и 17:30 съм в залата...

FI

14.03.07
17:39

[quote author=“MAK060”]Имам предвид по цял ден съм на компа, само между 16 и 17:30 съм в залата...

Ама това е коефициент за средна активност, щом тренираш 3-4 пъти седмично взимаш по - високия коефициент.

14.03.07
19:25

мерси фитдей :)

15.03.07
08:58

Щом си 60кг и предполагам, че едва ли си на 16, значи имаш доста бърз метаболизъм. Приемай около 2500 калории на ден в нетренировъчни дни и гони около 3000 в тренировъчни, като тези допълнителни 500 слагай към следтренировъчния шейк и следтренировъчното хранене - да идват от въглехидрати и протеини.  На прави си сутрин по-голяма порция от към калории и точно преди лягане някаква малко по-малка. Би трябвало да ядеш 5-6 пъти на ден (поне).

Успехи със спорта!
Димо

15.03.07
10:09

димо мерси,

просто, ясно конкретно - точно от такъв отговор имах нужда

ина4е за годините на 20 съм. И искам да кача 4 кила чисто за да стана 64кг на 174см. Тъпото е че тялото ми е малко шибано и като тръгна да качвам се ‘наливат’ първо краката и талията и затова правя кардио след всяка силова.

15.03.07
12:27

Много хора имат прекалено високи очаквания от към “качване на чисто”. При оптимално хранене, суплементация (говоря предимно витамини, минерали) и тренировки мъжкото човешко тяло може да синтезира между 150 и 250 грама суха мускулна тъкан на седмица. Имайкри предвид, че 100гр мускулна тъкан задържат 40гр гликоген - повече от килограм на месец си е размазняване. Това което казвам е - постави си реалистични цели (най-добре писмено, на листче, което носиш в джоба си и не - не се шегувам изобщо!) и имай търпение за изпълнението им.

Моя съвет е тренировките ти да са не по-дълги от 45-50 минути, а ако правиш кардио - прави 1-2 пъти седмично в отделни дни по 20-30 минути или най-добре 15-20 минути HIIT сесии. След всяка тренировка си пии по 60грама глюкоза и доза суроватъчен протеин и около 2 часа по-късно се храни с достатъчно въглехидрати и протеини. Това трябва да е едно от най-обилните ти хранения за деня - заедно със закуската. От там нататък ще видиш как резултатите идват и то устремено!

Успехи със спорта!
Димо

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1