Въпрос за покачване на маса

13.03.07
20:52

Здравейте!Аз сем на 26г,висок174,70кг.Занимавах се с фитнес,но от около година не тренирам(семейство,жена :? ),а сега ми предлагат работа,но за нея трябва да кача маса около 10кг и то колкото се може по-бързо.Какво за ядене,на какво да се наблегне,какъв протеин,а си мисля че ще се наложи и малко други добавки(всички се сещат :oops: )за тях ако някой знае от къде и как да пише на ЛС.Е то е ясно че без тренировка няма да стане(може и някоя програма за ММ на ЛС)

JA

13.03.07
21:08

еми наблегни на яйцата,млечните продукти,месото,ориз,картофи и си ги нареди през първата половина на деня вземай тия с въглехидратните стойности ориза картофите за да имаш сила за през втората половина на деня - тренировката. и така всичко си зависи от теб какъв тип тяло и структура си

JA

13.03.07
21:09

вземи си протеини за качване на мускулна маса съветвай се с някой фитнес инструктор аз ти препоръчвам MassGain на Universal 3 кг за 75 лева май беха.. и взимаш по 100 грама на ден.. а за стероиди няма смисъл

ZO

14.03.07
19:43

10кг.?Много е това.Трудно ще ги качиш за малко време,всъщност нз колко е малко,но според мен освен ако не искаш само мазнини ще ти трябват поне 5-6 месеца.Някой сега веднага като ми прочете мнението ще каже 10кг. мускули не може да се качат за 6 месеца,но аз смятам,че може(и съм го правил).Така че ще ти кажа едно-яж!Това е най-важното,просто яж по много,но има още нещо-яж качествени храни.Ясно е,че най-важен е протеина-и то от месо,яйца и млечни продукти.За твоите 70кг. 210гр. дневно смятам,че ще са достатъчни,макар,че ест ако можеш да ги изядеш и 250гр. няма да са ти излишни.Също така приемай по 450-500гр. сложни въглехидрати на ден,като повечето трябва да са преди обяд.Може и да се омазниш малко,обаче щом искаш бързо да качваш...Мазнините ги дръж на умерено ниво,като приемаш задължително омега-3 мастни киселини,но и холестерола недей да го отбягваш де(нужен е за производството на тестостерон).

14.03.07
19:59

[quote author=“krasi25”]Здравейте!Аз сем на 26г,висок174,70кг.Занимавах се с фитнес,но от около година не тренирам(семейство,жена :? ),а сега ми предлагат работа,но за нея трябва да кача маса около 10кг и то колкото се може по-бързо.Какво за ядене,на какво да се наблегне,какъв протеин,а си мисля че ще се наложи и малко други добавки(всички се сещат :oops: )за тях ако някой знае от къде и как да пише на ЛС.Е то е ясно че без тренировка няма да стане(може и някоя програма за ММ на ЛС)

Каква ще да е тая работа дето ти се налага да качиш бързо килца? Питам просто от интерес  :wink:

14.03.07
21:10

Каква ще да е тая работа дето ти се налага да качиш бързо килца? Питам просто от интерес  :wink:[/quot

Най-вероятно имаш ефикасен метод за покачване на ММ и затова се интересуваш :lol:  Няма значение,става на въпрос за нещо като охрана.Но мисля че не това е важно,а това че съм потърсил съвет или помощ,зависи кой как го разбира.
Но не мисля че може да стане само с ядене.

14.03.07
21:35

[quote author=“krasi25”]Каква ще да е тая работа дето ти се налага да качиш бързо килца? Питам просто от интерес  :wink:[/quot

Най-вероятно имаш ефикасен метод за покачване на ММ и затова се интересуваш :lol:  Няма значение,става на въпрос за нещо като охрана.Но мисля че не това е важно,а това че съм потърсил съвет или помощ,зависи кой как го разбира.
Но не мисля че може да стане само с ядене.

Може! С точната храна и по точния начин може да качиш дори до 5 кила на месец! Но все пак на теб ти трябват спешно... имаш семейство... и мисля, че няма да е лошо да си вземеш някакъв гейн... Така, че се постарай въпреки всички пречки да си направиш що-годе добър режим на хранене ( има страшно много примерни в сайта ) , да спортуваш добре и ще имаш добри резултати със сигурност! Не се отчайвай, бъди силен. Ще те укоража като ти кажа, че аз успях да кача 3 килограма с помощта на гейн и добро хранене за месец.
Та казваш охрана, а  :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1