14.03.07
20:06
:( нямам апетит бе хора иначе ходя на фитнес почти 1 месец взех си тука 1 гейнър хапвам долу горе ама нямам апетит. Ся примерно се напъвам за да изям 3,4 филиики хляб. аз съм на 16 и съм 43 кила. 163 см.
някой ако меже нека помогне ...... :oops:
Ами аз да ти кажа, че принципно гейнерите понижават апетита, защото самите те засищат. Но това не го казвам от опит, защото аз каквото и да правя все имам апетит...чел съм, а и други са споделяли за липсата на апетит при прием на гейнери.
Ами то е и логично че засища всъщност може да се ползва като заместител на яденето но аз лично го ползвам преди и след тренировка тъка че той по никакъв начи не ми пречи . :arrow: :arrow: :wink:
Първо - гейнъра НЕ може да замести никаква храна, освен всичко простите въглехидрати докарват до рязко дигане на кръвната захар и в последствие евентуална хипогликемия, чието следствие е по-голям апетит. Иначе яж вечер преди лягане - храна с малко въглехидрати и повечко протеин. Сутрин приемай много въглехидрати и много протеин. Преди и след тренировка пии по една доза от гейнъра - ако в 60 грама гейнър има 30 протеин и 30 въглехидрати - (не съм запознат с гейнърите) значи общо по 120гр около тренировките и после час и половина след тренировката (тоест част и половина след втория прием на гейнъра) яж много въглехидрати и протеин - ориз, пълнозърнест хляб, спагети или друго тестено (белия хляб не е за препоръчване, но е по-добре от колкото нищо да не ядеш) и месо, яйчни белтъци и тн - бе нещо с протеин... Ще почнеш да качваш - само не надхвърляй очакванията си, килограм и половина качени на месец е нещо много хубаво и нормално. Щом метаболизма ти е такъв - не си позволявай повече от 3-3:30 часа да оставаш без храна, носи си нещо със себе си като си навън или просто си купувай.
Иначе за апетита най-добре си вземи витамин Б12, като по принцип за да качваш с оптимални темпове ти трябват мултивитамини - тези на генезис са едни от най-добрите, особено за цената си от двадесет и няколко левчета, с които покриваш 2 месеца (имайки предвид, че си 43кг на теб ще ти стигнат за 4 месеца цепейки таблетките на 2).
Успехи със спорта!
Димо