15.03.07
09:42
Знам, че истинското мюсли е различно и много по -полезно, но на работа ми е най удобно да похапвам активия с мюсли. Според вас много ли е зле?
мисля да си правя вкъщи, но не успявам да го докарам на вкус, не ми се получава сладко и слагам повече мед ,ама уж “свалям” и това с меда не ни се струва уместно. А иначе съм решила да ям само мюсли за обяд, а вечер пиле и салата.
15.03.07
10:17
Попринцип....в активията слагат мюсли заради фибрите...обаче в 300гр активия имаше май 12г фибри...а в 100гр овесени ядки около 52грама фибри...
А за мюслите...мюслите са овесени ядки смесени със сушени плодове...аз лично за нвд препоръчвам чисти овесени ядки защото плодовете малко или много за бърз въглехидрат...ама не мисля че ще е много голям проблем ако си хапваш мюсли сутрин. Но пак ти казвам активията е голяма глупост...по-добре си вземи едно мляко...сложи ми 100 грама овес и една малка лъжичка мед и карай така...много по-добре е..
На работа може да похапваш и риба тон в консерва (във вода). Има от тези, който се отварят без отварачка, или си разбъракай кислео мляко с овесени ядки. Тая активия ... Мюслитата имат много захари. Използват ги като добавка и при сеушенето на плодовете (особено сушените банани им слагат доста захар).
16.03.07
17:19
[quote author=”беба”]Знам, че истинското мюсли е различно и много по -полезно, но на работа ми е най удобно да похапвам активия с мюсли. Според вас много ли е зле?
мисля да си правя вкъщи, но не успявам да го докарам на вкус, не ми се получава сладко и слагам повече мед ,ама уж “свалям” и това с меда не ни се струва уместно. А иначе съм решила да ям само мюсли за обяд, а вечер пиле и салата.
Ами активията с мюсли има предимно захари и консерванти. Прецени сама дали е добре ако искаш да сваляш...