14.03.07
21:26
Това опасно ли е? В момента съм на НВД и мисля, че понякога въглехидратите ми идват малко. Има ли някакви симптоми?
Ами не ги намаляй рязко и си стой около 1гр, не би трябвало да имаш проблеми.
Иначе отпадналост, замайване, друго май не се появявало поне при мен.
Е при мен от месец и курс екстремно НВД, няма негативни последици. Не приемам никакви въглехидратна храна освен някоя лъжица мед от време на време. Доста под 1 грам на кило са ми въглехидратите. Отпаднал - не! Разсеян - не! Това са по-скоро самовнушения и ако ги ма наистина минават след максимално 2 седмици.
Загуба на сила ( неща които си ги правил преди вече не можеш ), обща отпадналост ( нямаш особено желание за физическа активност ), леко замайване.
В момента държа приема на въглехидрати и мазнини нисък ( но не съм на строга НВД ) като същевременно се опитвам да не загубя мускулна маса ( правя си силовите тренировки + амино ). Забелязах че когато наистина съм намалил приема на въглехидрати не мога да си направя тренировката с тежестите с които обикновено я правя. Също така нямам желение да тренирам, малко по-разсеян съм.. и това е май. Но все пак имай в предвид че не съм на НВД а просто избягвам храните богати на въглехидрати и мазнини. Така че при хора на НВД предполагам горните симптоми ще са по-силно изразени + още неща.
[quote author=“locvs”]Отпаднал - не! Разсеян - не! Това са по-скоро самовнушения и ако ги ма наистина минават след максимално 2 седмици.
Радвам се, че при тебе ги няма симптомите, но повярвай ми не са самовнушения тези неща, за които говоря.Ти може да си изпаднал в кетоза, там не знам как стоят нещата. :wink:
Ако паднеш за продължителен период от време (10-15 дни) под 100гр въглехидрати на ден те очаква освен изброеното - да изпаднеш в кетогенен режим, където тялото ти се адаптира да кара на мазнини за основна енергия - след 2 седмици замайването и отпадналостта изчезват, но лошото идва, когато ти хрумне отново да върнеш въглехидратите в диетата - тялото ти не знае какво да ги прави и ги праска директно като мазнини... За това на никой не препоръчвам да маха въглехидратите от диетата си изцяло, освен ако не мисли да го прави веднъж завинаги! Плюс това 60-80 грама въглехидрати сутрин на закуска е невъзможно да се складират като мазнини и да навредят, напротив.
15.03.07
09:32
ОК благодаря ви. Е изобщо без въглехидрати не може. Наистина във залата ми паднаха постиженията.
[quote author=“tuocs”]ОК благодаря ви. Е изобщо без въглехидрати не може. Наистина във залата ми паднаха постиженията.
Taka е, няма да ти казвам като прибавих въглехидрати след НВДто ми как ми се вдигна силата и енергията.
[quote author=“Veseliq”]Ако паднеш за продължителен период от време (10-15 дни) под 100гр въглехидрати на ден те очаква освен изброеното - да изпаднеш в кетогенен режим, където тялото ти се адаптира да кара на мазнини за основна енергия - след 2 седмици замайването и отпадналостта изчезват, но лошото идва, когато ти хрумне отново да върнеш въглехидратите в диетата - тялото ти не знае какво да ги прави и ги праска директно като мазнини... За това на никой не препоръчвам да маха въглехидратите от диетата си изцяло, освен ако не мисли да го прави веднъж завинаги! Плюс това 60-80 грама въглехидрати сутрин на закуска е невъзможно да се складират като мазнини и да навредят, напротив.
Това серизно ли е, което е написано?
Ще се побъркам направо, аз я карам без абсолютно никакви, освен в случаите на зареждане във високовъгл.ден!
Значи от тук следва, никога вече да не си помисля за картоф, ориз, плод, камо ли пък сладко и тесто. Има ли начин, след приключването на диетата, постепенно да се върне поносимостта на тялото към тях и да започне да ги гори отново?
15.03.07
10:15
Да, в общи линии високо въглехидратния ден, както и принципа за 1гр въглехидрат на 1кг тегло, са двете неща които разделят Кето диетата от НВД-то (може би също и малко по-високия прием на мазнини при Кето-то).
Не мога да се съглася напълно с мнението, че излизането от Кето е много тежко, да със сигурност ще върнеш 2-3 кг, но надали ще е нещо повече. По-скоро проблема е, че трябва да си напълно наясно как трябва да протече една Кето диета и да познаваш достачъчно добре тялото си , за да знаеш дали не се налага да я спреш по-рано. Моя съвет е, придържай се към НВД, като вкючиш малко въглехидрати на закуска.
@winni - и да и не.Зависи от много неща.Няма причина ако тренираш да падаш под 1гр въгл. освен ако не искаш кето диета.Аз съм падал на 20-30гр въгл. дневно, но само за 2 седмици и нямаше кой знае какъв смисъл.
Април почвам НВД и ще въртя въгл около 1.5гр/кг като зареждащите дни ще са около 3.5-4.0.
Просто се убедих миналата година, че няма смисъл да изпадам в крайности и да режа толкова много въгл.
[quote author=“emzo”]Аз съм падал на 20-30гр въгл. дневно, но само за 2 седмици и нямаше кой знае какъв смисъл.
Аз да ти кажа съм ги ограничила под 5 гр., също не виждам кой знае какви постижения в чистенето, но нали съм упорита и продължавам. И наистина срещам трудности при тренировките, супер умряла риба съм, едвам се движа :lol:
Е сега вече ме постреснахте и няма да стигам до крайности. Веднага забърках едно кисело мляко с три лъжици трици и две лъжици смлени орехи - общо около 55 гр.добре ли е или още трябват/тежа 57кг/. Нали 1гр. на телесно кило е добре?
Благодаря.
15.03.07
10:55
Няма човек който да ти даде 100% точна и вярна форума за това колко ти трябват. Това става по метода на опитите и грешките. Тези 1 грам на 1 кг тегло са само ориентировъчни, аз лично ям повече от това и съм доволен от резултатите.
Моя съвет е да пробваш с малко под 1 грам и малко над един гарам, и да се задържиш на тези стойсности които ти позволяват хем да тренираш пилноценно, хем да сваляш килорами според очакванията ти (предполагам поне, че това е целта на диетата ти).
15.03.07
11:59
А тази Кето диета какво представлява?
Ако карате на чисто бълтъчна диета не знам. На мен 60-70% от калориите са ми мазнини - главно животински. Нямам никакви проблеми. Само първата седмица бях отвеян. Сега си вдигам и даже си качвам постиженията. Примерно оня ден дръпнах 130 тяга. Малко, ама има напредък, като се има предвид, че не съм я правил от доста време и си я правих с нормален хват. Нещо смесения н
15.03.07
12:24
Диета която напълно изключва въглехидратите от менюто ти. Разбира се няма как да стане 100% без въглехидрати, но дозите са от порадъка на 20-30 грама макс на ден. Няма зареждащ ден.
От незнание, преди години бях направил една неволна Кето диета вместо НВД. Аз лично поне ваобще не се чуствах добре на нея - спад в силата, разсеяност, сънливост. Предполагам, че до голяма степен това се дължи и на грешния подход към самата диета и все пак не съм й привърженик.
[quote author=“winni”]
Това серизно ли е, което е написано?
Ще се побъркам направо, аз я карам без абсолютно никакви, освен в случаите на зареждане във високовъгл.ден!
Значи от тук следва, никога вече да не си помисля за картоф, ориз, плод, камо ли пък сладко и тесто. Има ли начин, след приключването на диетата, постепенно да се върне поносимостта на тялото към тях и да започне да ги гори отново?
Пак е добре, че правиш зареждания, но все пак добави някакви вългехидрати и в незареждащите дни - на закуска. При чистенето на мазнини основно е енергииния баланс, а много източници на въглехидрати са източници на витамини, минерали, баластни вещества, фибри и прочее, от които ако не за бодибилдинг целите ти, то за собственото ти здраве би било по-добре да не се лишаваш...
Успехи със спорта!
Димо
15.03.07
13:13
Диета която напълно изключва въглехидратите от менюто ти. Разбира се няма как да стане 100% без въглехидрати, но дозите са от порадъка на 20-30 грама макс на ден. Няма зареждащ ден.
И сигурно след нея ще качваш доста бързо и мазно :roll:
15.03.07
13:54
Моля ви послушайте човек с опит в нисковъглехидратните диети. ЗАРЕЖЕТЕ ГИ! Те са начин за бързо сваляне на мазнини, но не за постояно. Спрете ли диетата се връщата на стартова позиция. Съветвам всеки който е на НВД да я прекрати и да почне да се захранва по малко без да спира кардиото за поне 2 месеца.
15.03.07
14:39
Не непременно, до голяма степен зависи от подхода ти към самата диета и подхода към деадаптация от нея.
15.03.07
15:47
Не съм съгласен, не при всеки се наблюдава този йо-йо ефект! А има и другият момент - при спирането човек така е свикнал с новия си режим на хранене, че трудно може да се върне към големия прием на въглехидрати отпреди това... поне при мен е така, затова и не си връщам изгубените килограми.
А що се касае до последствията от малкия прием на въглехидрати - в началото мен редовно ме болеше главата, но пък и бях направил грешката да ги огранича твърде много. Бързо се усетих и след това нямах повече никакви проблеми.