15.03.07
11:28
Здравейте на всички , искам да попитам понеже от много време не съм посещавал залата, кое упражнение ще е най-добро за рамото защото преди направих една гадна травма и рамото ми буквално отказа и болката беше много силна... Мерси предварително :D
Ми, ако искаш да си правиш рамото както трябва - прави примерно по едно упражнение е за 3-те негови части, но заради проблемът ти с травмата прави го с леки килограми...иначае аз лично не бих ти казал само 1 упражнение и т.н., мисля,че е хубаво да развиеш всеки мускул. иначе раменните преси са добри, но пък пак не натоварват цялото рамото...та ,варианта е с по-малки кила,това е и внимателно:)
Като цяло хубаво е да се тренират и предното и задното и средното, следователно упражнението няма да е едно, а минимум 3. Щом си претърпял травма ще слагаш минимални тежести и ще правиш чисти повторения. Ако пък травмата не ти позволява да изпълниш пълната амплитуда на упоражнението - прави някакви полуповторения или сменяш упражнението докато не намериш сходно, действащо за същия мускул.
15.03.07
13:02
Ми значи избираш си по няколко за всяка част на рамото, и почваш да гледаш кое упражнение ти е най - удобно, при кое не усещаш болка от травмата и така си ги избираш... След което започваш от най - малки килограми бавно бавно :)