10.03.07
11:00
На 14 години съм,65кг,175см висок.Имам бая мазнини по корема,защото до преди 2 месеца не тренирах нищо и ядох само на вънка(пици,хамбургери..).Искам да ми кажете дали до 2месеца,ще извадя преса на корема?:)
Ето го НВД-то:
6.30 - 3 с.л. овесени ядки(нз колко гр излизат)+5 белтъка
7.30 - на даскало(кажете какво да си нося,Че кам 10ч пак огладнявам)
12.30 - пилешко(около 3 малко пържоли)+салата от домати и краставици
13.30-14.00 - тренировка
15.00 - 2 банана(след тренировка)
17.30 - 50-100гр ориз(варен)
20.00 - пилешко(около 2 малки пържоли)
Забравих да напиша,че тренирам от близо 2 месеца...
Ако има нещо нередно в режима,моля приемам всякакви критики. :)
10.03.07
11:15
по-добре вместо 2 банана след тренировка, яж 50-100г ориз още.
10.03.07
11:46
Значи първо махаш ориза в 17 часа...ако ти е по-бавен метаболизма тогава е късно за въглехидрати....
За закуската в даскало може тогава да носиш ориз или картофи..и с някакъв белтъчен източник някво месо...
аз като смятах 1с.л. овесени ядки идва 15 грама...
Банани след трен няма голям смисъл защото фруктозата е проста захар която не се разгражда до глюкоза и навлиза направо в черния дроб...мускулите не работят с фруктоза...
Обаче така като гледам май ще са ти малко калориите но ти си знаеш...не си написал колко кг си...
Виж тва ядене на даскалото не в 7.30 а около 9-9.30 най-добре :wink:
Ако имаш време е препоръчително да не кажа задължително да правиш някакво кардио..
и за да имаш най-обща представа...значи за да се свали 1кг мазнини трябва да се изгорят 7000 калроии...прецени си горе-долу колко трябва да махаш....изброи си калориите виж с колко по-малко ще приемаш и прецени колко кардио ти е нужно....и защо да не откриеш пресата
:D
10.03.07
12:13
[quote author=“psixar”]Значи първо махаш ориза в 17 часа...ако ти е по-бавен метаболизма тогава е късно за въглехидрати....
За закуската в даскало може тогава да носиш ориз или картофи..и с някакъв белтъчен източник някво месо...
Банани след трен няма голям смисъл защото фруктозата е проста захар която не се разгражда до глюкоза и навлиза направо в черния дроб...мускулите не работят с фруктоза...
Обаче така като гледам май ще са ти малко калориите но ти си знаеш...не си написал колко кг си...
Виж тва ядене на даскалото не в 7.30 а около 9-9.30 най-добре :wink:
Ако имаш време е препоръчително да не кажа задължително да правиш някакво кардио..
и за да имаш най-обща представа...значи за да се свали 1кг мазнини трябва да се изгорят 7000 калроии...прецени си горе-долу колко трябва да махаш....изброи си калориите виж с колко по-малко ще приемаш и прецени колко кардио ти е нужно....и защо да не откриеш пресата
:D
Значи да махна овеса(а с какво да ги заменя) и ориза да го ям след трен.Ще правя по 20 мин кардио(на велоаргометър)и да махна бананите.На даскало към 9 мога да изявам по 1 вафла(Мура трио) :)
на даскало си носи 2-3 варени яйца и кисело мляко. само не казвай, че те е срам.
10.03.07
13:08
[quote author=“locvs”]на даскало си носи 2-3 варени яйца и кисело мляко. само не казвай, че те е срам.
Срам ме е :oops:
10.03.07
13:18
Не как ще махаш овеса...той е задължителна според мен закуска...малко въглехидрати за да ти дадът енергия за деня..+ много фибри...Овеса е най-добрата закуска..
Просто ти беше написал че незнаеш колко са 3с.л....
А на даскало...амии ако те е много срам може да си купуваш кисело мляко...2-3 кофички...или...аммм незнам...носи си някакви сандвичи със пълнозърнест хляб...може така пушено месо...посредата сирене хляб и отгоре пак пушено месо :roll:
Иначе и мен ме ебаха на даскалото...щот всички седят ядът тостери аз само с една кофичка кисело мляко и от тия пушените меса...бях заръфал...и това всеки ден..
Обаче в края на годината в час по физическо като ми стана топло и уж заради това свалих фланелката...и като видяха пресата същите хора който ми се майтапеха се пукаха от завист :twisted:
На даскало към 9 мога да изявам по 1 вафла(Мура трио) :)
Тва ще е доста голяма грешка, според мен. Шоколадите и т.н нямат място в едно НВД, или поне не в дните с ниски въглехидрати. Можеш в училище да хапнеш едно кисело мляко и някви ядки евентуално.. 100-150 гр. фъстъци,бадеми.. мен тва ми е доста офертно.. и като си взема и 1 голяма минерална вода и се оправям идеално в даскалото.
Значи първо махаш ориза в 17 часа...ако ти е по-бавен метаболизма тогава е късно за въглехидрати....
Виж тва ядене на даскалото не в 7.30 а около 9-9.30 най-добре
Аз като имам да свалям около 70 000 калории :lol: :lol:
А знаеш ли различните физически натоварвания по колко калории горят?
Примерно 40мин крос колко калории гори?
Една силова тренировка колко гори?
30мин скачане на въже?
Едночасова тренировка само за коремни преси също ме интересува колко ще изгоря?
Виж тва ядене на даскалото не в 7.30 а около 9-9.30 най-добре
Аз като имам да свалям около 70 000 калории :lol: :lol:
А знаеш ли различните физически натоварвания по колко калории горят?
Примерно 40мин крос колко калории гори?
Една силова тренировка колко гори?
30мин скачане на въже?
Едночасова тренировка само за коремни преси също ме интересува колко ще изгоря?
15.03.07
21:22
Ами ти може да се смееш но е така...
Най-големия разход на калориите отива за подържане температурата на тялото, изпомпване на кръвта...и храносмилане..
Тичането е спомагателна дейност...
Ти примерно ако правиш диета -500 калории от храната...и изгориш още 300 от тичане...ще сваляш по 1.1 кг на седмица... :wink:
Имам предвид мазнини :roll:
А последно да питам...
Може ли всеки да си каже мнението относно това какво е най-добре да се яде след гладно кардио сутрин???
16.03.07
14:07
Аз съм твърдо за овесени ядки..
16.03.07
17:23
[quote author=“nufc”]А последно да питам...
Може ли всеки да си каже мнението относно това какво е най-добре да се яде след гладно кардио сутрин???
След кардио след 40 мин белтъчна храна, овесени ядки чак 2 часа след това.
16.03.07
17:41
[quote author=“nufc”]би ли казала защо?
Защото овесените ядки съдържат предимно въглехидрати, а след кардио те определено не са ти нужни, тъй като спират горенето на мазнини. След кардио по принцип известно време не е хубаво да се яде нищо, тъй като каквото и да ядеш ще вдигне до някаква степен нивото на кръвната захар и с това може да забвариш, че ще изгориш мазнините.