Невъзможно

25.11.04
13:24

Абе хора, аз съм нов тук. Искам да кача кила. Доста съм висок 193см. Не мога да се занимавам с боди билдинг, щото тренирам други неща и нямам време никакво, пък и се натоварвам там достатъчно. Трнирам вкъщи допълнително. Тежа 74 кила, което е просто смешно и за последните 5 години не съм мръднал с повече от две кила нагоре или надолу
Та изчислих си калоричния минимум (ако не бъркам нещо) и се шашнах. 3257.49 калории. Как да поглъщам толкова храна, та аз трябва да съм милионер и да ям по цял ден!!!

25.11.04
13:35

Много гадно ми става, но трябва да те насоча към секцията с хранителни стойности, инак ще ти е много трудно да свикнеш (вече месец мина и още не мога да свикна да си изчислявам всичко) http://www.bb-team.org/nutrition/000197.php

Що се отнася до храненето, искам да те поуспокоя. Наистина е много трудно, ако живееш с някой/и, защото трябва да се копуват поне с 50% повече на брой продукти, но при една ВВД диета без да се опитваш да пестиш финанси 10 лева (или по-малко) на ден би трябвало да ти стигнат.

П.П. Ако си се хранил 2-3 пъти на ден, 6-7 хранения наистина ще ти се сторят акто цял ден  :)

25.11.04
13:44

Здравей и добре дошъл във форума.
Хубаво ще е да постнеш какво тренираш и в кои дни. Освен това пиши какви уреди имаш вкъщи (евентуално), в смисъл какви упражнения си в състояние да практикуваш в домашни условия.
За калориите.....мисля, че 10 лв на ден са много (е, ако разполагаш с тях би било супер). Общо взето, за храненето, от сайта би трябвало да се ориентираш достатъчно.
Поздрави! :)

25.11.04
13:52

Свят ми се завива :?  Колкото и да гледам и да чета все ми остава мъгла (не че съм тъп) какво да гледам мазнините, въглехидратите, белтъчените или калориите в крайна сметка. Не ми стана през целите тези години ясно кое от първите три, какво участие взима в изграждането на тялото.
Не може ли да се обясни това с по малко думи и накратко.

25.11.04
14:03

Иначе аз тренирам (сигурно ще кажеш смешни неща) Айкидо (пон, сря, пет), кендо(чет, съб) и йайдо(вто, нед). Доста натоварват. Спомням си един месец бях прекъснал айкидото и като почнах, първия ден имах мускулна треска по цялото тяло (такова не бях имал никога) направо не можех да се движа.
А уреди в къщи нямам засега. Тренирам с какво ми падне: два стола, кашони с книги и така нататък. Иначе смятам да си взема поне дъмбели (ако знаете от къде да си взема качествени и на изгодна цена, кажете)

Значи, необходима ти е високовъглехидратна диета. Т.е. малко мазнини и по приблизително равно количество въглехидрати и белтъчини.
Проследяваш по таблицата горе - долу да спазиш това изискване.
Оттам нататък си смяташ дневните калории и действаш. Това е.
Не е толкова сложно.
Можеш да го направиш даже така:
Запиши си днес какво си ял, влез утре в таблицата и проследи - белтъци, въглехидрати, мазнини и калории и отговарят ли на дневните ти норми поне приблизително. И прецени по получения резултат какво трябва да промениш и поразгледай как да го промениш. И така - от ден на ден - малко по малко ще влезеш в ритъм :)

25.11.04
14:39

Това йайдо не разбрах какво е, ама няма значение. Защо да са смешни нещата. Щом те кефи, тренирай си. Ясно е, енергииният разход ти е доста голям. Както Дзвер ти написа, едно ВВД с положителен калориен прием ще ти се отрази добре за начало. Дори си мисля, че първо трябва да започнеш от това. Спазвай подобен хранителен режим за 2-3 месеца (в момента времето е подходящо: зима си е , а и идват празници). След като разбереш как ти се отразява режима, може да се мисли по-обстойно и за тренировка.
Все пак помисли, не можеш ли поне два пъти месечно да ходиш в зала?
За обяснение с прости думи накратко за функциите на веществата в организма в момента не мога да се наема. Спокойно, в началото ще ти е мъгла, но с течение на времето ще ти се изяснят нещата.

25.11.04
16:17

ОК благодаря :D Ама ми е по чудно, като не ям хич много (което много хора го забелязаха) и като харча толкова енергия, защо досега не съм свалил и един килограм. Или все пак май не харча толкова енергия колкото си мисля. Пък и не се чувствам отпаднал, слаб или нещо такова. Дори последния път забелязах, че като правихме на тренировки физически упражнения (кажи лицеви, коремни, клякания и тем подобни) хич не се затрудних много (за разлика от много други хора)

25.11.04
16:30

:D Е ти накъде повече искаш да свалиш (шегувам се). Искам да кажа, че не можеш да сваляш безкрайно. Явно метаболизма ти е такъв. Все пак от това, което пишеш излиза, че разликата в приетите и изразходвани калории, при тебе не е толкова голяма. Сигурно без да ти прави впечатление хапваш вафлички нещо, шоколадчета и така, а те са доста калорични. Добре е ще е да си изготвиш (и спазваш) един хранителен режим, съставен от по качествени продукти (като съдържание става дума). И все пак изчисли горе долу калорииния си баланс. Не всичко опира до него, но трябва да започнеш отнякъде. В сайта има всичката необходима информация.
Успех! :)

ВН

26.11.04
04:13

Та изчислих си калоричния минимум (ако не бъркам нещо) и се шашнах. 3257.49 калории. Как да поглъщам толкова храна, та аз трябва да съм милионер и да ям по цял ден!!!

Пак ги сметнете! Някъде неминуемо сте сгрешил! 8)

26.11.04
11:02

Калориите, които си сметнал може и да не са ти достатъчни при интензивния ти тренировъчен режим и бързия ти метаболизъм, за който съдя индиректно. Сега обаче не е задължително изведнъж да скочиш на тях, ако си свикнал на по-малко калориино ниво, започни да качваш по малко калориите за да не претовариш хранително-отделителната система в организма си.
Защо не сваляш - просто организмът ти се е адаптирал към калорийното ти ниво.
За парите-всичко е относително. Мисля, че можеш да минеш и с по-малко от 10 лв. на ден, друг е въпроса дали хранителния ти режим ще  е оптимален от гледна точка на целите, които си си поставил и здравето ти.

26.11.04
12:25

Обръщам се към хората, които дават съветите. Като тренира човека, понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък, събота, неделя, разните му спортове и между тях потренирва и в къщи с тежести /някакви/ - кога ли почива? Доколкото разбирам, той иска да качи кила. Четете внимателно постовете му - в тях е отговора.

26.11.04
18:37

Ако приемем, че човека иска да продължи с тренировките си, то тогава (според мен) решението би трябвало да е: достатъчно храна, като калории и протеин + тежки (с голяма тежест) тренировки в зала, два-три пъти месечно. Ако въобще е възможно. Иначе, ако се откаже от някои от другите си тренировки, друга работа.

AR

26.11.04
19:22

begemot
много се претоварваш според мен  и затова некачваш маса.хубаво е че си се захванал с бойни изкуства те каляват духа и тялото но Айкидо, кендо и йайдо не се ли претоварваш малко в повечко.може да се чувстваш изключително жизнен и да имаш сила но маса така не се качва.аз тренирах бокс 3 пъти седмично за 1 година не качих повече от 3-5 кг(станах 86кг,ръст 193см),но когато наближи лятото реших че трябва малко да кача маса защото имах път към морето 8) ....та тогава ограничих тренировките по бокс до 1 седмично и почнах да ходя да помпам здраво в залите резултата беше +5 кг.при положение че тогава вземах креатин а към края на втория месец и кленбутерол за релеф(не ми помогна много).за мен не съществуваше понятието хранителен режим ядях като разпран всичко и качвах килца(не мазнинки).проблемът не ти е в хранителния режим а в тренировачната програма пренатоварена е и мускулите ти немогат да се въстановят.затова съм на едно мнение със Zlatan Rangelov трябва ти почивка между тренировките ако искаш да напомпиш “пържолките”

27.11.04
05:19

offtopic: Armitrage, евала за аватара :)

20.12.04
12:00

Добре значи, за да обобщя. На мен ми трябва ВВД диета, така ли. Знам че на сайта са описани храните но все пак ще ми кажете ли какви храни са най-добри и някоя примерна програма за хранене (ако не ви отнеме много време разбира се)
Също така питам: два пъти в седмицата добре ли е да ходя в зала. Забелязал съм че имам склонност към прегърбване, това значи ли че трябва да наблегна на раменете, врата и гърба. Също така имам изключително дълги крайници, което дълбоко ме дразни, като маймуна съм. Какви хранителни добавки бихте ми препоръчали.

Знам, че въпросите са към различни теми ама реших да питам на едно място

Най-големия ми ужас е да измисля какво да ям и кога - помагайте. Трябва да престана да ям боклуци това май ми е от основните проблеми.

А, някой да може да ми каже зала близо до Дондуков и ЦУМ.

Моля, ползвайте бутона “промени”. Не пишете по две мнения. Мартин

21.12.04
21:58

Ще ти дам един много прост съвет.Яж храни, които не са скъпи, а и лесно достъпни, въпреки че са мазни и с повече въглехидрати, те съдържат много от калориите, които са ти нужни.
Незнам какви други спортове тренираш, но опитай да не хабиш много излишна енергия, а да я пазиш за тренировката.

21.12.04
22:57

begemot, разгледай другите теми във форуми и си направи режим, който да доизгладим с общи усилия.
Добрите бодибилдинг храни са месо, риба, мляко, извара, сирене и кашкавал /тези двете все пак не в неограничени количества/, яйца /особено белтъците/,  соя, ядки-всякакви, семена, всички зърнени култури, в т.ч. особено овесените ядки, мюсли, пълнозърнест хляб, картофи, ориз и всички плодове и зеленчуци, мед, тахан, маслини, зехтин и други студено-пресовани оливии, ленено семе. Сигурно съм пропуснал нещо. Избягвай готови храни - т.нар. фаст фуд.
Три тренировки седмично са много по-добре от две.

NI

18.01.05
18:55

Пич,яж това,което ще ти напиша и гарантирам 5кг. на месец.

7:00-100гр. овесена каша,1яйце
10:00-200гр.ориз,1 яйце
14:30-1пържола,100гр. макарони
17:00-50гр.сирене,200гр.хляб
19:30-50гр.кашкавал,1пържола
21:00-1банан,1ябълка
Вмести също 1л. мляко+1л.боза

ОБЩО-3800калории

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1