Как мислите

13.03.07
19:52

Здравейте!Мислите ли,че претоварвам рамената си по този начин,по-точно предната им част.Значи понеделник правя гърди и бицепс като за гърди:лег;полулег;флайс;кофички,а рамената правя петък:раменна преса пред врат;повдигане на дъмбели напред;разтваряне на дъмбели на страни и разтваряне за задно рамо.Та въпроса ми е претоварвам ли предното рамо,защото в упражненията за гърди влиза и то.Аз много искам да наблегна на рамената(особено на предната им глава),но се притеснявам да не ги претренирам така.Иначе,вече тренирам 1 месец и половина така и мисля,че имам добър напредък и съм много доволен от тежестите,които вдигам за сега за рамената специално.Благодаря предварително!

13.03.07
20:03

ами щом имаш напредак значи е добре. Аз винаги съдя по себе си ако нямам напредък махам нещо добавям друго и така... ако ти върви няма за какво да се безпокоиш:)

Ако мислиш, че си доволен това е добре. За мен това ще е тежко. Четири упражнения за рамо... Аз толкова за крака правя ти за рамо  :)

14.03.07
10:39

по-същия начин тренирам раменете..
но задното ми рамо изостава :?:
не знам.. :?:

JA

14.03.07
19:49

Програмата е добра и щом се радваш на растеж не виждам каде е проблема :)
а задното рамо или смени упражнението или сигурно стартото не го изпълняваш както трябва.

14.03.07
19:52

Благодаря за отговорите!Значи Jorku правя 4 упражнения за рамена като последното е за задно рамо.Но ако мислите,че идва много освен да правя задно рамо с гърба.Честно казано за сега не съм усетил да ми идва много,а и решиш да са ми на един път рамената.
Гърба ми идва с трапеца и трицепса и освен да вкарам и едно задно рамо.Дайте препоръки.

Аз съм доста против това раздробяване на рамената в отделни дни. Защо просто не правиш по 1 упражнение за всяка част и готово? Мислиш, че е малко?  :wink:

14.03.07
23:30

[quote author=“Edimen”]Благодаря за отговорите!Значи Jorku правя 4 упражнения за рамена като последното е за задно рамо.Но ако мислите,че идва много освен да правя задно рамо с гърба.Честно казано за сега не съм усетил да ми идва много,а и решиш да са ми на един път рамената.
Гърба ми идва с трапеца и трицепса и освен да вкарам и едно задно рамо.Дайте препоръки.

Аз предлагам да си оставиш задното рамо в тренировката за гръб и трапец, не за друго , а защото когато правиш задно рамо натоварваш и част от гърба...Не знам за другите,но аз усещам мускулна треска и в гърба след задно рамо ;)

15.03.07
18:31

Еми освен да оставя задното рамо с гърба.Говорих и с други хора и те също правят така,а и са ми го препоръчвали.Jorku ти ме съветваш да правя по едно упражнение за всяка
част,а това ще рече да правя раменни преси пред врат,разстваряне на страни и разстваряне за задно рамо,като по този начин ще трябва да махна повдигането на дъмбели напред.Да,но няма ли да е малко,като се има предвид,че аз много желая да наблегна на рамената!? :?:  :D

Ако ги претоварваш пак няма да растат. Нищо не пречи да пробваш си мисля.

16.03.07
12:06

ОК искаш да наблегнеш на рамената но за разлика от про-тата на аматиорите билдери рамената ни се водят малка мускулна група и с много упр. и много тежки серии доста лесно може да ги претренираш или кунтузиш.
Съвета ми е ... бъди внимателен с тях.

16.03.07
16:15

Просто тежестите за рамената в твоя случай не е необходимо да са големи! Прави въможно най-чисти повторения с правилна техника на изпълнение и разумна тежест. Иначе 4 упражнения за рамото не е много.

16.03.07
19:44

Отново благодаря за съветите! :D Ами значи извода,който си извадих за сега е да тренирам
задното рамо с гърба и да си правя другите упражнения(които съм посочил по-горе),но разбира се да бъда много внимателен.Аз много се старая да тренирам чисто,дори въобще да не стигам до чийтинг или всякакво нечисто изпълнение.Иначе за тежестите си вдигам тежко,рамото ми е силна група,а и много ми се иска да наблегна и дори за сега то най-бързо върви особено по отношение на силата.Ако някой може да ме посъветва още нещо за рамото ще съм много доволен! :wink:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1