Питане

13.03.07
18:02

Я ми кажете какво се яде непосредствено след тренировка и малко по късно ако иска6 да ка4ва6 маса ???

13.03.07
18:53

Най-доброто за мен е креатин + декстроза (1г/кг тегло) веднага след тренировка. След 30 мин. ще се усвоила декстрозата и е време за 1 доза (30г) суроватъчен протеин и след още 30 мин., когато ще е усвоен и протеина, е време за едно хубаво ядене!

Така правя аз и съм доволен. Всяко едно от тези хранения и последователността на приемане и времето м/у тях си имат своята логика... Надявам се, че не е нужно да обяснявам защо...

13.03.07
21:09

Аз съм останал с впечатлението, че на суроватката и трябват час и половина - два, за да се усвои :?

FZ

13.03.07
22:05

[quote author=“emzo”]Аз съм останал с впечатлението, че на суроватката и трябват час и половина - два, за да се усвои :?

поредното абсолютно НЕ компетентно и не полезно изказване  :!:  :evil:

14.03.07
12:50

[quote author=“BIG PICHAGA”]поредното абсолютно НЕ компетентно и не полезно изказване  :!:  :evil:

Ами, тогава не ни остава нищо друго освен да чакаме твоето компетентно мнение по въпроса, разбира се, ако имаш такова... :lol:

А, иначе със сигурност са нужни повече от 1/2час  за усвояване на сур протеин.

14.03.07
13:07

Добре, има ли такова занчение дали се усвоява суроватъния за 30 мин. или повече, когато повечето от вас така или иначе го разбъркват с мляко и/или го смесват с въглехидрат и така го забавят много повече, отколкото когато се приема както казвам аз - на празен стомах, разтворен във вода?

И какво предлагате като алтернатива вие, за които сурватъчния е толкова бавен?... Аминок-ни? Нали няма да тръгнете да ме убеждавате, че с 4-5 хапченца вършите нещо полезно?

14.03.07
15:33

[quote author=“nikolaBULL”]Добре, има ли такова занчение дали се усвоява суроватъния за 30 мин. или повече, когато повечето от вас така или иначе го разбъркват с мляко и/или го смесват с въглехидрат и така го забавят много повече, отколкото когато се приема както казвам аз - на празен стомах, разтворен във вода?

И какво предлагате като алтернатива вие, за които сурватъчния е толкова бавен?... Аминок-ни? Нали няма да тръгнете да ме убеждавате, че с 4-5 хапченца вършите нещо полезно?

То ако не вкараш поне 3-4 гр след трен амино, няма смисъл от по-малко според мен! Зависи и от кг разбира се!

14.03.07
17:21

[quote author=“nikolaBULL”]И какво предлагате като алтернатива вие, за които сурватъчния е толкова бавен?...

Нито предлагам, нито отричам...просто обсъждам

[quote author=“nikolaBULL”]Нали няма да тръгнете да ме убеждавате, че с 4-5 хапченца вършите нещо полезно?

1. Дефинирай “полезно”
2. По твоята логика не виждам и какво толкова ще наравиш с една доза протеин.

Аз съм на АК от доста време - и то не заради по-бързото усвояване;просто  е по-удобно за мен.
Взимам толкова, колкото да се закрепя  след тренировка, а останалото набавям от храна.

15.03.07
00:32

Суроватката се усвоява за ок. 20 мин. Не се излагайте с това 1час 30мин!

15.03.07
08:24

[quote author=“MOHCTAPA”]Суроватката се усвоява за ок. 20 мин. Не се излагайте с това 1час 30мин!

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=353841&highlight=whey+digestion
Mдааа добре, излагаме се.Да не е час и половина, но не е и 20 мин.

15.03.07
12:06

Еми хубаво, до 30 мин.  :lol:

ВН

15.03.07
14:07

[quote author=“MOHCTAPA”]Суроватката се усвоява за ок. 20 мин. Не се излагайте с това 1час 30мин!

Ако ми посочиш такова изследване ще ти купя кило суроватка, на която марка избереш.

Плс, недейте пръска митове...  :wink:

Суроватката са фракция от белтъци и пептиди. Някои се смилат по-бързо, друго по-бавно. Средното време за смилане и усвояване на една смес фракция от суроватка (масово продавания суроватъчен протеин изолат) се храносмила и усвоява за 2-2,5 часа, освн при влагане на ензими в състава на продукта. Във форума има и един биохимик технолог - kadze, чието мнение  много уважавам. Надявам се да се включи и да ни каже повечко за суроватката.  :idea:

Много ще съм щастлив да ни разталкува с 2 изречения  - ТОВА!
И най-вече да ни каже какво показват ТАЗИ, ТАЗИ и ТАЗИ диаграма за усвояването на суроватката и казеина измерени спрямо маркиран левцин.

КЙ

16.03.07
10:05

.......................................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 03.10.07 23:25.

J0

16.03.07
13:38

Все пак човека пита какво да пие/яде след тренировка едва ли го интересува  за колко време се усвоява суроватката,така че вместо да спорите му отг на въпроса
По темата:
Аз лично пиех по 150-200 грама геинер+ 5-10 амино 10мин след тренировка(когато трупах кг и не ме интересуваше дали ще  кача и мазнини),ако не може да си позволиш да си купиш добавки вземи си мед(домашен) и яж по 2-3 лажици мед разбит в мляко с 2 банана.След 30 мин задалжително трябва да хапнеш месо,ориз(картофи) или яица или риба тон.А и не мисли само за това какво да ядеж след тренировка,голямо значение има какво си ял преди а и през целиа ден.Аз ти препоръчвам да ядеж преди тренировка(30-40мин) храни с съдаржание на прости ваглихидрати(картофи,ориз) може да хапнеш и яица(не привишаваи 2 желтака на ден)и като цяло яж по 7-8 пъти на ден качествена храна и след 1 месец ще видиш голями промени:)
Може да си купиш креатин или нещо др,но не ти знам нито кг нито годините за да ти кажа какво ще е наи добре да си земеш:) Надявам се че се пак сам ти помогнал

16.03.07
17:08

kadze—> аз лично благодаря за научната обосновка. Искам да те попитам така: “зарежда” ли суроватъчния протеин мускулите ако се изпие половин час преди тренировка? Защото, ако отговора е НЕ, то просто няма смисъл да се пие тогава. Аз лично от това което съм чел по статии из списания съм останал с впечатлението, че предтренировъчния шейк се пие именно с цел антикатаболно действие по време на тренировката, което малко или много ме навежда на мисълта, че той “навлиза” в мускула.

16.03.07
19:04

Благодарности от мен на Kadze и Владимир Недков. Най-сетне в някоя тема да се включат хора, които наистина разбират.
Аз съм срещал и 30 мин и 2 часа. По-скоро си мислех, че 30 мин са необходими на суроватъчния протеин, за да започне да се усвоява и 2 часа, за да се усвои напълно. Аз съм си карал винаги на 1 доза сур. протеин във вода непосредствено преди тренировка и 1 след, като си мисля, че така имаш постоянен прилив на аминокиселини и нямаш нужда от BCAA след. Иначе ако съм разбрал правилно Kadze оптималния вариант за веднага след тренировка май е комбинация от BCAA + суров. протеин.

16.03.07
19:57

Суроватката я пия 20 мин. преди и след тренировка с доза аминокиселини, а ВСАА пия 1 час преди и след тренировката. Казвали са ми да не приемам разклонената верига с протеина. Но както и да е, не това е важното аз кво пия... Моя въпрос е след като се усвоява за 2.30мин. суроватката, защо из “литературата” се въртят цифтите от 20 до 30 минути? Не се заяждам, а просто съм любопитен.

КЙ

16.03.07
21:53

..............................

Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 03.10.07 23:25.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1