Грах вместо хляб

16.03.07
21:03

Може ли някой да ми каже дали е добре да ям повече грах за сметка на виско въглехидратни храни като хляб примерно(не да ги изключвам а само да редуцирам приема )? защото знам че има и повече белтъчини в него.абе като цяло какво ви емнението за граха като част от НВД?мерси

AS

16.03.07
22:43

Не е удачен.

NA

16.03.07
23:20

[quote author=“asdfg”]Не е удачен.

Защо да не е, на 100 гр. грах 6 са белтъчини, а 10 въглехидрати?

16.03.07
23:46

Мисля, че е ок граха, но не може да замени пълнозърнестия хляб. Процентно може да се замести част от хляба с грах но не напълно.

Иначе е прилична храна. Но зависи какъв е източника. Има някои с доста консерванти и т.н. екстри вътре...

17.03.07
00:59

аз ям само “чист” грах ако е от консерва то тя е без захар иначе замразен.а относно хляба, аз не ям хляб.ям кафяв ориз  :)  или жито

AS

17.03.07
09:07

За мен тия 10гр въглехидрати за 6гр белтъчини са много , но всеки според целите си  :lol:

NA

17.03.07
12:17

[quote author=“asdfg”]За мен тия 10гр въглехидрати за 6гр белтъчини са много , но всеки според целите си  :lol:

Точно така, но и за НВД си става, въпрос на организираност на останалия прием на въглехидрати и белтъчини ;).

17.03.07
13:49

А защо ви е хляб при НВД? Пържоли има вие за хляб говорите. Това ми напомня един виц за комунизма

Дете пита баща си:
-тате, вярно ли е, че през комунизма не е имало хляб?
-Вярно е, сине! Тогава мажехме маслото направо върху салама.

NA

17.03.07
14:04

[quote author=“locvs”]А защо ви е хляб при НВД? Пържоли има вие за хляб говорите. Това ми напомня един виц за комунизма

Дете пита баща си:
-тате, вярно ли е, че през комунизма не е имало хляб?
-Вярно е, сине! Тогава мажехме маслото направо върху салама.

Къде е казано, че НВД изключва хляба? Това е НИСКО-въглехидратна диета преди всичко. Не е и казано, че не може да се разнообразява, реално всичко може да се яде, стига да е в допустимите граници и да се придържа в правилното съотношение въглехидрати-мазнини-белтъчини.

17.03.07
14:13

[quote author=“Nacionala”]Къде е казано, че НВД изключва хляба? Това е НИСКО-въглехидратна диета преди всичко. Не е и казано, че не може да се разнообразява, реално всичко може да се яде, стига да е в допустимите граници и да се придържа в правилното съотношение въглехидрати-мазнини-белтъчини.

Никъде не е казано. Просто ми е интересно, кой яде хляб, като има пържоли. :lol:

NA

17.03.07
14:31

[quote author=“locvs”][quote author=“Nacionala”]Къде е казано, че НВД изключва хляба? Това е НИСКО-въглехидратна диета преди всичко. Не е и казано, че не може да се разнообразява, реално всичко може да се яде, стига да е в допустимите граници и да се придържа в правилното съотношение въглехидрати-мазнини-белтъчини. Никъде не е казано. Просто ми е интересно, кой яде хляб, като има пържоли. :lol:

Просто разнообразие, иначе и аз ям много малко хляб. Но не го отричам като източник на въглехидрати. Както и каквато и да е храна, в крайна сметка сме хора ;).

SH

16.04.07
18:36

Всичко което е в консерва е вредно за консумация!Така че в случая и граха в консерва не е за препоръчване

16.04.07
18:54

Леща.
За 100гр:
Б - 26
В-57
М-0.96

ГИ - 30

От време на време трябват и растителни протеини ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1