Тренирате ли врата с отделни упражнения?

MO

25.03.07
20:44

Питам защото аз го тренирам активно но напоследък доста порасна (в спокойно състояние ми е 44.5см
а в контракция -при стягане на трапецовидните мускули стига до 48см “бичата поза”)
И доста хора ми натякват че е несъразмерно на 42см ръка ...
Пуснете глас в анкетата.
И кажете мнение -да се тренира ли врата отделно (при хора с по-голям стаж в моя случай над 3 години)?

Не, не виждам смисъл.

25.03.07
21:39

Аз също не го тренирам!

26.03.07
07:34

Аз трапец, предмишница и още куп други мускули не тренирам отделно, какво остава за врата ;) Мят е 42-43 см (без стягане) и е съразмерен на останалото.

26.03.07
07:39

Аз все още не го тренирам, но смятам да започна.

26.03.07
09:31

Тренирам го два пъти в седмица, когато правя рамо и гръб...

Правя по две упражнения, едно с щанга и едно с дъмбели :)

26.03.07
11:06

и аз не го тренирам според мен няма смисъл

27.03.07
13:32

Не го тренирам, но съм виждал ентусиасти да залитат из залата с дискове на главите си.

DN

27.03.07
21:52

Ето мнението на един от тези  “ентусиасти” на мен пък ми доставя голямо удоволствше да го права след трапеца или понякога в супер серии с трапеца ако имам гориво иначе за стажа питаше човека моя е 4 години но врата от половин година го почнах да го тренирам по сериозно и много ми харесва :)

MO

28.03.07
12:29

казано от dn_bg на 27.03.07, 21:52:

Ето мнението на един от тези  “ентусиасти” на мен пък ми доставя голямо удоволствше да го права след трапеца или понякога в супер серии с трапеца ако имам гориво иначе за стажа питаше човека моя е 4 години но врата от половин година го почнах да го тренирам по сериозно и много ми харесва :)

Добре да те питам някой не ти ли е правил забележка ,че вратът ти е несъразмерен или че не е естетично?
Доста хора ми го казват и направо ми става жал за тях ,защото си редставям физиономийте ми
когато достигна мечтаните 50см врат :)
П.П.
Отдавна престана да ми пука за мнението на другите относно тялото ми ,но
ми е интересно как го приемати  другите трениращо отделното трениране на врата)

Айде да сефтосам и аз новото форумче ;) От доста време го чета, ама чак сега се регнах.
А относно врата аз не го тренирам, ама не защото не искам, ами просто защото не знам как... В залата, в която ходя аз няма такива колани за тежести, пък и не съм видял досега някой да тренира за врат вътре. А иначе наистина много искам да си поразвия врата, защото ми изостава в сравнение с останалите групи... Ако можете да дадете някоя идея, като имате предвид, че няма колани в залата.
Благодаря Ви предварително!
офф: btw става въпрос за Даикса в Пловдив ;)
Стаж: ок 2 месеца сериозно

28.03.07
14:51

Борцов мост. Ама не е за хора със слаб врат, води до травми.
Друг вариант - лягаш на пейката и слагаш един диск на челото, и започваш повдигане на главата нагоре - надолу. Същото и легнал по корем.

казано от Петко К на 28.03.07, 14:51:

Борцов мост. Ама не е за хора със слаб врат, води до травми.
Друг вариант - лягаш на пейката и слагаш един диск на челото, и започваш повдигане на главата нагоре - надолу. Същото и легнал по корем.

Борцовия мост ми го показваше един пич дето тренираше борба преди около 3-4 месеца, ама много ме болеше след това врата и от тогава не съм го правил, а другото ще го пробвам ;) Благодаря ти за съветите.

IC

28.03.07
17:14

казано от kris4AN на 26.03.07, 11:06:

и аз не го тренирам според мен няма смисъл

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1