Коментари за новия форум

Темата е заключена.
Прескочи до:

25.03.07
07:14

1.Много бавно се отваря (БТК АДСЛ), същото е и при друг доставчик.
2.Облика на форума не седи добре при големи резолюции (1920x1200) , седи сгънат в средата на екрана, което е кофти.
3. Текущия скин е ужасен. (л.м.)
4. Това ми втория пост след обновяването и докато поствам в опциите по default ми е включено уведомяването по e-mail.По-скоро обратното трябва да е.
5. Кой знае какви разлики не виждам, предполагам е по-лесен за модерация.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.04.07 12:16.

1. Това е проблем, който все още разрешаваме, но няма да бъде перманентен.
2. и 3. не бих могъл да коментирам.
4. Уведомяването може да се оправи, но това е настройка на мейла от акаунта на всеки потребител.
5. Има доста разлики, но биха могли да се видят с малко повече ползване.

Пускаш тази тема малко рано, времето за нея е може би след седмица, като се събере опит, а не само първи пвечатления. Нищо против критиката, но ако погледнеш архивите на предишни “първи впечатления” ще разбереш за какво говоря. :)

Все пак благодаря за бързата ти реакция, мислех, че ще имам още 2-3 часа да направя допълнителен тест на последния модул. :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 25.03.07 07:34.

25.03.07
07:32

1.За разлика от стария действително зарежда по бавно (бтк съм и аз)
2.Сегашния скин не ми допада . Прилича ми много на тоя на бб.ком които за мен е доста убъркващ .
3.Забелязах бутон “игнорирай” , който ми харесва .
4.Още един плюс за мен е титлата под ник-а  , но самоя ник не ми харесва къде е разположен , някакси си е по добре да е над аватара .
5.Бързия отговор е добро попадение
6. Емотиконите са много готини  :vampire:    :coolgrin:
7. Долу където е тик-чето за това дали да ги има в съобщението има правописна грешка  ;-)

Мнението беше редактирано от GH0$T на 25.03.07 07:35.

JD

25.03.07
07:40

Браво, добре е всичко, но шрифта ако може да върнете стария, че от този се получава нещо като лаг между “главния” и текста.. :-)

Благодаря, jdoe, ще направим проба с други щрифтове и ако е по-добре, ще обновим шрифта.

@GHo$T, същото ще направим и с никнейма.

Благодаря за съветите, когато са обосновани е много по-лесно да ги асимилираме и да помислим над тяхното приложение. Когато нещо е “грозно” за някого, не знам как да го направя “хубаво”. :)

25.03.07
08:16

Бавен е :(

Сега тъпърва ще го разглеждам :)

В началото на идната седмица ще пуснем и втория ни сървър и ще се радвам да напишете “бърз е”. :) Шегата настрана, наистина работим колкото се може по-бързо по този въпрос.

25.03.07
08:40

Ами давайте, че 1 седмица без бб-теам и ще се побъркам :D Хаха, иначе дизайна на сайта и форума е невероятен, само сайта трябва да се обновява нон-стоп с нови статии, и отпред да не стоят едни и същи заглавия седмици наред :)

25.03.07
08:50

ами на мен ми харесва като цяло но ето моите критики :)
значи зарежда бавно ...
нз стои ми като весник :D сичко имам чуството че е слято
шрифта е малко гаден
никовете са малко на кофти място
разлики мн мн не виждам но тепърва ще се занимая с това иначе брао на всички които сте работили на него всяка работа изисква време за което сте си го губили и мисля че трябва да ви благодарим! :-)

25.03.07
09:50

Трябва да добавите други skins.
Aз ли не виждам или няма вариант да отида на актуланото мнение в дадена тема ?

25.03.07
10:23

Шрифтът от е ужасен,на старият му беше предимство ,че много букви се събираха на един ред.

25.03.07
13:48

Новият дизайн на сайта е доста по-непрактичен от предишния според мен.Началната страница е доста объркваща, няма ги ясно подредените и изчерпателно разработени раздели “Упражнения”, “Тренировки” ... Щрифта не ми харесва, много е “дървен”. И все пак поздравления за обвлението на сайта  ;-)  С голям зор изтърпях цяла седмица без любимия ми форум(сайт)  :-)  Има още доста да се усъвършенства. Успех!

По-здрави!

Мнението беше редактирано от BobaN на 25.03.07 13:51.

Препоръките Ви родиха няколко идеи, които ще се постараем бързо да реализираме и мисля, че ще останете доволни от тях. Благодаря! :)

SH

25.03.07
16:03

Мисля, че ще е плюс ако добавите като скин и стария който си беше преди да обновите форума защото предполагам има и други като мен които са си свикнали и ще им е много по удобно ако могат да си върнат стария облик.Иначе поздравление за труда и за добрия вид на сайта и форума :)

по здрави

Старият скин (те дори бяха три) не е приложим в новата система, затова препоръчвам да посочите забележките си за този и да го подобрим, ако е необходимо (и възможно, разбира се).

Действително трябва да има избор на скинове и сега.
Шрифта е кофти.
Бавното отваряне предполагам се дължи на големия интерес.
Тия титли дето сте измислили новите не ми допадат ама това е без никакво значение.

25.03.07
19:25

1.Бавно зарежда.
2.Обаркващ е новия скин  :-S .

Но сайта ми харесва.Всички по важни неща са изкарани на главната.

Мнението беше редактирано от Lubo0 на 25.03.07 19:26.

25.03.07
20:09

Database Error: Unable to connect to your database. Your database appears to be turned off or the database connection settings in your config file are not correct. Please contact your hosting provider if the problem persists.
за сега 3 пъти се опитвам да пусна мнение и 3те пъти показва бял екран и след няколко рефреша горното показва
по повод сайт и форума , наистина мн бавно зареждат, а форума  е многоо бял, по свежи цветове в тон със сайта трябва да се вкарат ;)

Не бой се, беше пуснал няколко мнения... Трафик!
Владо Недков

ок, :)

Мнението беше редактирано от CrazyS на 26.03.07 11:24.

25.03.07
21:01

Да не забравяме че това е началния вариант, ще има доста подобрения. Общ проблем е бавното зареждане но си го обяснявам че скина е по тежък

Извинявам се, ако се потретвам, но пак да спомена за бавното зареждане - това е временно явление, тъй като инсталираме втори сървър, който да поеме трафика. След като е готов, проблемът ще е минало. За другото ASTOR е прав, благодарение на коментарите измислихме няколко подобрения, които ще реализираме в най-кратки срокове.

QK

25.03.07
21:10

Като цяло не е лошо като за начало,но може да се поуправят цветовете като за начало с по-успокояващи,а шрифта не е за форум от такава величина,много се кьоравя и трябва да се напрягам за да чета,защото някои букви доста си приличат и трудно се разчитат, и още нещо ранк-овете са добри ма моя ма хич не ми приляга “какво е умерено запален”,като се има в предвид,че не мога да заспя заради това,че съм пропуснал едно хранене,май не е точното,маняк е най -точния ранк :) дано ранка не зависи от броя мнения,защото ще ме оставите начинаещ:(

25.03.07
22:03

Не бях влизал от известно време и
като видях новия облик на форума
малко се разочаровах..., но просто,
защото бях свикнал със стария му вид...,
предполагам, че с този му изглед е въпрос
на време, да се свикне пак... :-)

Момчетата по-горе са написали основните
неща, аз няма да повтарям...ще добавя, че
когато съм в най-долната част на страницата го няма
този път, който го има горе, а именно (пример) :
Начало  >  Други дискусии  >  Общи теми  >  Тема
мисля, че ще е удобно да го има и най-долу...

Като цяло поздрави за добре свършената работа...
:-)

25.03.07
22:09

Големи плюсове са “Бърз отговор” - много улеснява. И без това не ползвам емотикони и ми идва много удобно. Дразни само, че винаги има отметка на “Уведомявай ме по e-mail, когато някой пусне съобщение в темата”.  Вече три абонамента махам. Проверих настройките в профила и там можеш да премахващ направени абонаменти, но не можеш да сложиш по default да няма отметка. Миг разсеаност и после цял ден спам :)

Изглежда има по-малко теми на страница, не ги броих, но в раздела “Общи теми” важните теми заемат почти цялата първа страница. Май трябва да се поогледат и да се види, кои наиистина са важни.  Може ли да се наглася, колко теми да има на страница?

Скина ми е малко странен, но ще свикна. За бавното зареждане - трае се.

Ще е хубаво, ако може като се отвори подфорум, напримерно “Хранителни режими за понижаване на теглото”, да се появяват някои от таговете свъразни с темата. В случая “диети”, “отслабване”. Може да спести доста теми от типа “Искам да отслабна” “Кажете някоя тренировка за гърди и бицепс” и тн.

Форматирането на url е направено супер елементарно и вече разни url-та нямада загрозявай пеизажа

Иначе сте свършили страхотна работа!

locvs, супер идея за таговете, благодаря! :)

26.03.07
07:03

Първо - ЧеститоУ.
Относно бързината - аз лично нямам забележки.
Визията си е като на сайта - малко е странна с тези папки...ама предполагам, че до 15 минутки ще съм и свикнал. :P

За препоръки - сещам се само за една:
Преди имаше лента за бърза навигация/долу в дясно/, която от темата, направо можеше да те върне в раздела или в друг раздел.
И сега, не е проблем да се върнеш в раздела, чрез натискане на “Други дискусии  >  Общи теми  >  Тема” или с натискане на бутон Back.
Би било хубаво, ако и сега има таква лента. Ще спести малко скролване. :P

26.03.07
07:45

На мен скина ми харесва. Шрифта също. И днес се зарежда без проблеми, за разлика от вчера ;)
Колкото до навигацията и скролирането - на клавиатурата имате един бутон Home, не би било зле да го пробвате ;)

26.03.07
08:38

Накратко опитвам за 3-ти път да пусна това мнение в което се изказвам за + и -те на “промяната”, но тъй като не смятам да пиша за трети път мнение от половин страница накратко ще кажа че дизайна(шрифт вкл.) на сайта и форума не ме кефят и не са толкова интитуитивни колкото предишния, скораста на трансфер е супербавна и постоянно ми излизат грешки. ДА някои от нововъведенията ми харесват, но неща като моят акаунт и моят профил могат да бъдат обединени,нали, уведомяването по имейл не трябва да е винаги вкл, и не на последно място емотиконите не струват.
Според мене просто трябваше да се добавят новите опции към стария дизайн.

Лично аз приветствам новият форум. Много ме кефи. Радвам се, че се завърна.
Много висока степен на сходимост със сайта.
Нещата, които ги говорехме, ги има.
Останали са обаче наистина някои проблеми, като това, че опцията “уведоми по мейл” е винаги включена.
Чакам си и RSS-тата  :red:
Профилът е цяла дипломна работа :) Отдавна ги говорехме нещата, радвам се, че стават.
Виждам и качване директно от компа...
Опциите са подновени и повече, което за мен е важното.
Скина и аз бих го сменил. Но и с този ще свикна.
Като цяло радвам се, че има развитие и движение. С промените ще свикнем и ще ги оценим след време.

Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 26.03.07 09:32.

Искам просто да отбележа, че сме свидетели на едно еволюиране на сайта и форума и то в добра насока.И на мен някои неща в момента не ми харесват но потребителите могат да бъдат сигурни, че ще се работи по отстраняването на всеки проблем.

Едвам се поства... Излудявам докато пусна мнение.
Аз ли не виждам или няма бутон за маркиране на всичко като прочетено в разделите? Наистина може да го изпускам защото е доста объркващо все още.

Мнението беше редактирано от Георги Гайдов на 26.03.07 10:56.

26.03.07
12:16

Скина и шрифта са добри. Разбира се, винаги може и по-добре.
Новите емотки са много готини. :coolsmile:

Добре, че идеята да махнем изцяло емотиконите, не стоя дълго на дневен ред.

П.П. Вече работим по оптимизирането на форума, базирайки се на Вашите мнения тук, тъй че очаквайте скоро обновена / подобрена версия. :)

26.03.07
16:51

и аз ужасно бавно пускам мнения по 4 5 минути наи малко чакам...... а и доста рядко ме пуска във форума ,дава ми някаква грешка

27.03.07
06:47

Здрасти,

Направете усилие да промените дизайна на форума.
1/ Факт е, че съм свикнал със стария и промяната от самосебеси ми се набива на очи и много не ми допада, но работата е, че мога и да се аргументирам. Стария създаваше впечатление на МНОГО по-подреден. Това идваше до голяма степен от сшрифта и от формата на бутоните. Объркващи са/както доста други вече са забелязали/

2/ Главната страница ми изглежда малко като вестникарско издание, леко хаотично . Примерно, стеснете съвсем малко колоната от ляво, рецептите според мен не са токова важни/брюкселско зеле.../.  Ако знаеш какво ще ядеш ще знаеш и как да си го приготвиш. Трябва да се акцентира върху основните неща.  И НАЙ-Вече, да се атакува сферата на начинаещите. Аз така се поинтересуваш от бб-тийм.  Не видях да има една точна препратка:  “Начинаещ? Вижте тук”. Вместо това видях: ” Какво е холинът? Какво е малтитолът?”. Еми какво ме интересува какво е холинът, ако не знам, какво и колко да ям, как да колко да прави и как правя упражнения и че сънят е от изкл. важност. А мисля, че огромната част от хората не знае отговорите на тези въпроси. Дори не  си ги и задава.

Отговори се дават в изданието, но не са така достъпни както би трябвало да са. Лично мнение. Което обяче е обосновано, тъй като във форума има мого въпроси, които биха се спестили, ако бяха застъпени по-сериозно в сайта, струва ми се. Така де, всяка пета тема тук е с еднакво съдържание.

И в почти най-горния линк в стр. има правописна грешка: ‘Закуска, закусчица и ли закусище?’ Може да е информатически проблем, но на мен ми излиза интервал на ‘или’.

Като цяло изданието  е изключително добре разработено.
Но ми се струва наложително да се оптимизира/опрости/целенасочи малко.

Поздрави и успех.

П.П. Емотиконките са леко... кичозни. Повече от половината личица като ги погледна и правя ‘натурални асоциации’  от рода: лъошман, усмихнат лъохман, лигавещ се лъохман... и т.н. :P

Мнението беше редактирано от tpd на 27.03.07 06:58.

IC

27.03.07
07:05

според мен ...стария форум беше по готин ...този като чели малко натрупан ...иначе ок добра работа ще трябва повече време да се свикне,но ми се струва и малко тежък ... много бавно отвара
и друго,защо съм умерено запален аз съм българския Flex Wheeler

Мнението беше редактирано от IceMan на 27.03.07 07:07.

27.03.07
07:33

Сега забелязвам, че като е добавяно ново мнение в дадене тема не мога да разбера кое съм прочел и кое не,тъй като го няма червеното листче което подсещаше във стария дизайн

27.03.07
07:38

Върнете стария изглед бре хора ... това е ужасно .. чак спрях да влизам тия дни!!! Поне някакви по-топли цветове сложете ... това бяло е ужас!!!

tpd, на едно мнение сме по много от нещата, съобразили сме се с повечето от тях, но е факт, че техническият проблем със сървъра ни попречи да добавим всичко, което разработихме. Въпрос на няколко дни е да видите още нови удобства. Благодаря за мненията и на останалите потребители, вървим в правилна насока в обновленията на изданието и форума.

Отправям една молба - от тук нататък ще отразяваме постоянно в блога всичко ново, което ще се прави / случва във форума и в самото издание. Моля да следите постовете там, за да не се разминаваме в желанията / коментарите и това, което се реализира. :)

28.03.07
06:02

Само аз ли съм доволен :/ Мен дизайна си ми харесва, както и другите нови неща, а и вече май форума не ми прекъсва и мога спокойно да пускам мнения :) Поздравления за направеното по форума ;]

С нов сървър сме, но не бързахме да се хвалим, правим още тестове. :)

По отношение на RSS-a (видях, че има питане за него). Емисията съществува от самото начало, ето линк към нея: http://feeds.feedburner.com/bbteamforum.

За ранговете: ако искате, предложете какви рангове да направим, които да удовлетворяват статуса на всички. Ще е интересно да чуем мнението Ви.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 28.03.07 06:13.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1