27.03.07
05:42
Здравейте. Тренирам от скоро - 4 месеца и не съм взимал никакви добавки за покачване на маса. 175 см съм висок и тежа 80 кг. Имам известно нарастване на мускулите.Въпросът ми е до кога ще продължи мускулния растеж при мен и кога ще трябва да започна да вземам добавки за нарастване на мм-рано ли е още? Нямам намерение да пия някякви сериозни добавки за прфесионалисти-Смятам да си взема сурватачен протеин за начало.
Ако си постоянен и програмата ти е добра мускулният ти растеж не би трябвало да спира, но може да се забавя. А за добавките никога не е рано. Можеш да почнеш да взимаш вече ;] А иначе можеш да си вземеш гейнър, протеин, глутамин... Всичко зависи от парите, които можеш да отделиш.
Почни с креатин и протеин(whey-суроватъчен)...По възможност да не са български...Ако имаш пари,може да вземеш и качествени мултивитамини,рибено масло и BCAA…Това са тъй наречените basic добавки,сиреч основни...
27.03.07
10:23
Като за начало, протеинчето е задължително :) Гейнър не ти трябва! Ако можеш да отделиш повече парични средства можеш да добавиш и продукти за сила, възстановяване и т.н. - креатин, глутамин, амино и т.н. :) Просто кажи с колко пари разполагаш и набързо ще ти напълним една кошница! :)
28.03.07
10:30
Най добре е само с хранителен режим.Работата е там че малко хора могат да спазват такъв режим.Аз от месец зарязах добавките и съм само с хранителен режим понеже се подготвям за състезание.Резултатите са ми същите дори в някои отношения и по добри,така че няма смисъл да си даваш парите за синтетични боклуци ами земи хвани някой да ти направи хубава хранителна програма