Количество въглехидрати в зеленчуците

28.03.07
10:55

Здравейте!

Четейки из форума попаднах на различни изказвания по въпроса доколко трябва да се имат предвид въглехиратите, примени от зленечуци при изчисляване на дневния порцион. Някой казват изобщо да не се смятат, други обратното. Това, което на мен ми се върти в главата е че частта от въглехидратите, съставена от баластни вещества, така или иначе не е смилаема и би могла да не бъде смятана. Това значи ли, че остатъка трябва да го включа в сметките?

Благодаря!

Поздрави!

28.03.07
11:01

На зеленчуците можеш спокойно да не им смяташ въглехидратите.

казано от Tralfamadorian на 28.03.07, 10:55:

Това, което на мен ми се върти в главата е че частта от въглехидратите, съставена от баластни вещества, така или иначе не е смилаема и би могла да не бъде смятана. Това значи ли, че остатъка трябва да го включа в сметките?

По-скоро ще е от престараване, от колкото от нужда.

28.03.07
11:22

Добре, няма да се престаравам...само че така ми падат на нищожно количество. Май трябва да се замисля за корекция... >:(

28.03.07
11:57

ами плодовете? за тях същото ли важи?

П.П. съжалявам че обърках темата, но да не пускам нова...

28.03.07
12:13

С плодовете е по-различно, съдържат голямо количество плодова захар с други думи прости въглехидрати. Т.е. в зависимост от това, което целиш трябва да внимаваш с тях. При половение че искаш да чистиш мазнини е желателно да ги ограничиш до малки количества сутрин. Някой да ме поправи ако греша.

28.03.07
13:59

Така е, аз ги изключвам напълно и от време на време по-малко в зареждащите дни си позволявам.Ама аз съм ....тежък случай, като почна диета я правя по правилата :D

28.03.07
17:20

emzo, мисля че страдаме от един и същ синдром  :-) и аз се втелявам така. Също изключвам плодове почти изцяло с изключение на 1-2 сушени сливи след тренировка и понякога сутрин преди закуска. Но в зареждащия ден си позволявам да закуся с плодове...просто ги обичам  :red:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1