операция от апендисит??

27.03.07
20:57

Проблем :(
Оперираха ме от апендисит преди 5 дена.
Нормално знам че възтановяването може да продължи 1-2 месеца, но доктора ми каза да НЕ се занимавам с фитнес поне до 6 месеца!
някой знае ли дали това е така? или може би важи само за упражненията за корем?
и дали няма да мога след 2 месеца да започна нормални тренировки?

28.03.07
05:48

Ооо недей да правиш глупости! Като е казал 6 месеца, толкова. Защото и аз съм бил и 1 месец след като ми я направиха ме ритнаха без да искат и много ме болеше, а си представям какво е да тренираш.

Мнението беше редактирано от EmZvr на 28.03.07 07:30.

28.03.07
07:25

Слушай доктора, недей да правиш глупости!

29.03.07
07:13

е ще слушам няма каде да ходя ;)

VA

31.03.07
18:15

Еми щом са ти казали 6 месеца значи 6 месеца...на баща ми му правиха такава операция преди известно време и той също не трябва да вдига тежко....седи мирен сега щото ако се изсилиш може да влошиш нещата ;)

01.04.07
12:01

Аз мога да ти кажа от опит, че е прав. Пълното възстановяване на организма ми отне около 6 месеца. Теоретичо първият месец си много зле, даже някои трудно ходят (зависи от разреза - ако е нормален разрез, или е голям е зле, ако е с онея новите машини, които оставят само 3 дупки си супер). Но някъде след първия месец трябва вече да има натоварвания - тогава мускулите по корема са зарастнали, като цяло нямаш рани вече. Само атрофия. И трябва полека да натоварваш - предимно с ежедневни дейности - разхождай се много, даже ако се чувстваш готов може да плуваш по малко и полекичка, такива неща.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1