НВД без добавки

ST

28.03.07
18:55

Ще загубя ли много мускулна маса ако съм на НВД и не използвам никакви добавки(може би само креатин),а само поддържам висок прием на протеин-около 350-400гр. на ден.Към НВД-то естествено ще имам и кардио освен тренировките.Целта е за около 4 месеца да сваля към 15кг.Ще се стремя да свалям най-много по 1кг на седмица.Протеин от какво да приемам преди кардиото и тренировките вместо BCAA-яйца примерно...шейк от извара и прясно мляко...Мерси за отговорите предварително.

NA

28.03.07
20:24

казано от Sky на 28.03.07, 18:55:

Ще загубя ли много мускулна маса ако съм на НВД и не използвам никакви добавки(може би само креатин),а само поддържам висок прием на протеин-около 350-400гр. на ден.Към НВД-то естествено ще имам и кардио освен тренировките.Целта е за около 4 месеца да сваля към 15кг.Ще се стремя да свалям най-много по 1кг на седмица.Протеин от какво да приемам преди кардиото и тренировките вместо BCAA-яйца примерно...шейк от извара и прясно мляко...Мерси за отговорите предварително.

Смисълът на НВД-то не е да качиш толкова много приемът на белтъчини, а по-скоро (както и означава самото наименование) да намалиш този на въглехидратите. Не знам дали си чел какви може да са последиците от прекомерното поемане на протеини... 350-400 гр. е много! Това просто си го избий от главата да го правиш цели 4 месеца. Преди кардиото аз лично не ти препоръчвам нищо, най-много чай. Така ще “гориш” далеч повече. Ако обаче започваш първо със силова тренировка, по-скоро бих те посъветвал да стартираш с овесени ядки + мляко (прясно или кисело, ти си прецени). Аз лично приемам овеса с прясно и банан, става перфектно.

Относно добавките, това за което първо питаш, аз лично не ти го препоръчвам, по-добре е с тях. Креатинът определено не се вписва в моите разбирания за НВД, може би в някакви ограничени количества, но аз лично не бих те съветвал да го ползваш, както не го и ползвам аз при тази диета. Вземи си някакви фет бърнъри, както и л-карнитин, в комбинация с кардиото и на гладно ще имаш далеч по-добри резултати. И все пак - защо избираш без добавки да правиш НВД?

Поздрави!

ST

29.03.07
12:04

Преди кардиото предпочитам да вземам протеин за да се предпазят мускулите от разпад.А иначе съм избрал без добавки просто защото БГ добавките не са особено качествени и не мисля че има смисал да си давам парите за тях.А за хубавите марки добавки-визирам предимно аминокиселините и BCAA трябват повечко пари.Като гледам например на Оптимум-BCAA 1000…пише наистина да се вземат по 2 капсули,но според мен са малко като доза.И по простите сметки излиза,че ако вземаш по 8 примерно на ден..то ще ти стигнат за около месец..а струват към 45 лв.И при положение че давам и 200 лв за храна на месец...:)Поне първия месец май ще се въздържа от тях.А и все пак добавките са само това,което им е името-добавки.Предимно гледам да разчитам на правилно хранене,упражнения и кардио.

29.03.07
15:20

казано от Sky на 29.03.07, 12:04:

Преди кардиото предпочитам да вземам протеин за да се предпазят мускулите от разпад.А иначе съм избрал без добавки просто защото БГ добавките не са особено качествени и не мисля че има смисал да си давам парите за тях.А за хубавите марки добавки-визирам предимно аминокиселините и BCAA трябват повечко пари.Като гледам например на Оптимум-BCAA 1000…пише наистина да се вземат по 2 капсули,но според мен са малко като доза.И по простите сметки излиза,че ако вземаш по 8 примерно на ден..то ще ти стигнат за около месец..а струват към 45 лв.И при положение че давам и 200 лв за храна на месец...:)Поне първия месец май ще се въздържа от тях.А и все пак добавките са само това,което им е името-добавки.Предимно гледам да разчитам на правилно хранене,упражнения и кардио.

И аз съм така, пич.Засега ще заложа изцяло на храната, пък и нямам финансова възможност за добавки...с храната много ще се събере :-) Според мен може да се направи хубаво изчистване и  без добавки, при съобразен хранителен режим, кардио  и най вече достатъчно количество протеин в храната против катаболизъм. ;-)

NA

29.03.07
19:02

казано от Sky на 29.03.07, 12:04:

По-удачният вариант за прием на протеин е след кардиото. Логиката не ти е правилна, ти и с протеин преди велоергометъра да речем пак ще “късаш мускулни влакна”. Следователно се взимат след, за да се възстановят. За хранителните добавки е така, две мнения няма, че са ДОБАВКИ, а не ХРАНА, не спорим за това ;). Защо според теб не са качествени българските добавки? Пробвал ли си ги месец-два? Аз ползвам продукти на Биогейм, при мое НВД и с техните фет бърнъри и л-карнитин свалих 8 кг. за месец и 20 дни. През това време съм пил и изотонични напитки на Нутрим по време на кардиото, ефект има. Тъй че първо опитай, после кажи, ако си пробвал, окей, при теб не е се е получило, но ако си си извадил мнение на базата на чужди мнения, не е добре.

ST

30.03.07
12:13

Ами БГ добавки съм вземал предимно на Нутрим и си бях доволен,особено от HI-Fit протеина,дава ми доста сили и не се чувствам така изморен както примерно сега,когато не го ползвам.Не  ги отричам напълно БГ-фирмите за добавки,но и не мога да им се доверя напълно.Е сега например ползвах креатин на American Muscle преди да почна кардиото и не съм много доволен.Повече работа ми свърши креатина на P&B Labs.Може все пак да се спра на някои БГ добавки пак.А ако някои е ползвал аминокиселините на Нутрим да сподели мнение.

NA

30.03.07
14:13

казано от Sky на 30.03.07, 12:13:

Ами БГ добавки съм вземал предимно на Нутрим и си бях доволен,особено от HI-Fit протеина,дава ми доста сили и не се чувствам така изморен както примерно сега,когато не го ползвам.Не  ги отричам напълно БГ-фирмите за добавки,но и не мога да им се доверя напълно.Е сега например ползвах креатин на American Muscle преди да почна кардиото и не съм много доволен.Повече работа ми свърши креатина на P&B Labs.Може все пак да се спра на някои БГ добавки пак.А ако някои е ползвал аминокиселините на Нутрим да сподели мнение.

Ами просто опитвай, дори да не усетиш добър ефект, поне ще знаеш за в бъдеще, аз поне така правя. Просто си е строго индивидуално за всеки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1