29.03.07
11:12
Здравейте,
От доста време посещавам форума и сайта и чета различните материали с цел да се информирам по-подробно какво точно трябва да правя и да се ориентирам към какво да се стремя. От известно време се придържам към диетично хранене и постигам добър резултат, сега съм решил да си направя по-стриктен хранителен режим по които да се придържам и да знам че би имал резултат :
8:00 Л-карнитин
9:00 - Овесени ядки 50гр + 100мл прясно мляко
10:30- сандвич ( препечена филия пълнозърнест хляб; маргарин ( от този с фибрите); извара около 30гр; пуешка шунка около 30гр; )
13:30 - салата(краставица (100-200гр) + маруля + зехтин) + пилешко месо/риба около 150гр
15:30 - 2 или 3 белтъка и 1 жълтък + 100гр извара
17:30 30гр протейн (85% белт съдържание) + 100мл мляко
20:00 100гр извара + зелена салата + пилешко месо/риба 150гр
Смятах колко калории Б/В/М съдържа всичко и си мисля че всичко излиза относително добре може ми мъничко още белтъчини ми трябват и мислех да добавя още един прием на белтъчини главно към 22:00 но това вие ще кажете
На 16години съм 176см 70кг .
мм за калорийния баланс според формулата 70x28 = 1960 , според изчисленията ми приемам около 1100 кл ( с много зор) от които ориентировъчно Б/В/М са 160/65/30
Целта ми е да смъкна още 2-3 кг за целта всеки ден правя кардио около 40 мин което е или вело или тичане, отделно правя упражнения за корем приложими в домашни условия.Комбинирам фат бърнър с л-карнитин преди кардиото. Скоро време и фитнес ще почвам и зависимост от ефекта дотогава ще си нагаждам хранителния режим според физическата активност.
Извинявам се ако прекалено много бъркам всичко или нещо не е както трябва, но точно затова пускам темата за да може да ми дадете напътствия и мерси предварително :P
Темата беше редактирана от nenene на 29.03.07 11:19.
29.03.07
16:48
Махни маргарина и хляба , а за сметка на това увеличи ядките на 100гр.Пий и преди лягане л-карнитин и ако искаш измести изварата по рано и да е повечко.
Л-карнитина се пие преди кардио тренировка, защото той помага на мазнините да се използват като енергия, така че ако го пиеш и преди лягане само ще го изхабиш. Също така не яж маргарин.
Мнението беше редактирано от wizard_m на 29.03.07 17:47.
казано от wizard_m на 29.03.07, 17:46:
така че ако го пиеш и преди лягане само ще го изхабиш.
Не съвсем ;)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/17497/
зарежи тоя маргарин и си купи масло.
калориите са ти много малко. Вземи да ядеш ПЪЛНОМАСЛЕНИ млечни продукти. С толкова малко мазнини нищо няма да направиш.
Яж целите яйца.
‘’На 16години съм 176см 70кг . ‘
И кое те кара да мислиш, че ти трябва чистене??
Не разбрах пола ти, но освен ако не си момиче с леки мазохистични наклонности, не виждам смисъл да не вкараш още бавни въглехидрати. Също така да разнообразяваш с бобови култури.
Иначе откъм ядене и протеини диетата ти ми се стори практична. Обаче, ако те интересува общо влизане във ворма, бързо се пренасочи към равномерен режим, защото с това ще си създадеш проблеми.
П.П. Провери дали този карнитин, който взимаш не е опасен за стомаха, като се взима нагладно. С повече вода може да понижиш евентуално раздразване на стомаха.
момче съм :-) еми има какво да се изчисти се пак не на всеки стоят еднакво килограмите имам места където треа малко работа иначе мерси за съветите.
Гледам да добавя повече мазнини които да идват от масло кашкавал пълномаслено кисело мляко и воъбще продукти. Това достатъчно ли е? .
За л-карнитина нямам проблеми досега а и попринцип съм свикнал на доста голям прием на вода ( и затова срещнах противоречия, но си мисля че е правилно и не ми пречи ) .
Мнението беше редактирано от nenene на 30.03.07 13:52.
Още един въпрос имам. от време на време си бъркам продуктите от едно хранене с пасатора : например става на каша изварата шунката и добавям чубрица белтък , или пък преди малко направих нещо като една популярна салата не мога да се сетя как се казваше но забърках чушка извара шунка и малко кисело мляко