Лоша контузия + Бонус

29.03.07
06:49

Преди седмица при тренировка за гръб приключвах с Мъртва тяга. Направих си тежките серии като на последната на 4-тото повторение без никакво предизвестие или знак нещо в гърба ми изпращя (долу ниско на гърба) все едно се къса въже. Изпуснах щангата и ме сряза яка болка. Едвам се придвижвах но после се раздвижих и ми нямаше почти нищо. Вечерта обаче ме стегна и нямаше мърдане, не ме питайте как отидох до болницата за снимка. Откриха скъсани мускулни връзки на гърба. Та въпроса ми е някой имал ли е подобна контузия и колко време му е било нужно за оправяне.
В името на темата посочих Бонус. Та въпросния бонус беше Пневмония която лекувам в момента.Като се има в предвид че аз изобщо не боледувам това ми дойде още по зле и от контузията

DN

29.03.07
18:27

Имах абсолютно същото биха ми 4 инжекции след което 2 седмици физиотерапия и 2 месеца след травмата вече ми беше добре на в началото ме беше много страх да го натоварвам и някакси ме дарбаше и ми беше слабо място. Казаха ми да не го натоварвам много 6 месеца демек по лек клек и тяга сега вече 1 гдина след травмата вече бях забравил за нея :) btw аз правех една лекичка серия точно след загрявката а пак то взе че на 70 кила стана белята :( на 3-тото повторение и аз едвам се прибрах

29.03.07
18:53

Преди доста време имах някакво слабо скъсване на гръден мускул, но то не беше изобщо от високи килограми, ами кретенско изпълнение в ежеднението. Пусна и някаквъв звук когато се преразтегна...

Ама това на гърба си е далеч по сериозно. Аз просто едвам си отварях врататите известно време и имах трудности с тласкащите движения в ежедневието...

Първо ти уверен ли си че имаш правилната диагноза? После, къде е това скъсване? Някъде в периферията или близо до гръбнака? Нещо противовъзпалително препоръчаха ли? Аз правех компреси с риванол в началото. /Така и не разбрах дали върши работа, ама казаха, че било добре.../

Аз пробваш и малко физотерапефтични упражнения при възстановяването. За 2 месеца и нещо нямаше и помен от травмата, но при мен беше далеч по-незначително, струва ми се.

А тази болест... може и от стрес да ти е дошла.

Успешно възстановяване.

29.03.07
20:05

За пневмонията нищо чудно. Изписаха ми само лекарства действат болката отшумява но днес преместих едни неща и усетих че пак ме реже.Затова вече се отдавам напълно на почивка. Работата е сериозна.
Поздрави

29.03.07
20:58

Преди 5-6 години при мен стана същото нещо с кръста. Толкова силно изпръщя, че хората на около  го чуха на 3 метра от мен. Понеже за мен лекарите са шарлатани не потърсих помощ, 1 месец едвам ходих и постепенно се оправих. Но и до ден днешен, като го натоваря повечко ме боли кръста. Общо взето според мен тези травми дори да отшумят си остават за цял живот.

Мнението беше редактирано от Johnny Bravo на 30.03.07 20:24.

30.03.07
05:23

казано от Johnny Bravo на 29.03.07, 20:58:

Преди 5-6 години при мен стана същото нещо с кръста. Толкова силно изпръщя, че хората около  го чуха на 3 метра от мен. Понеже за мен лекарите са шарлатани не потърсих помощ, 1 месец едвам ходих и постепенно се оправих. Но и до ден днешен, като го натоваря повечко кръста ме боли. Общо взето според мен тези травми дори да отшумят си остават за цял живот.

братле, аз имах преди 17месеца травам на китката и още ме боли ужасно, ходих при 5 лекари (Плевен, София... ) ии нищо, дори един ме обеждаваше, че ми нямало нищо, пък аз ставах нощем от болки :) , тааа извинявам се оффпика, понеже моята травма е по-различна, но май ще се съглася с Johnny Bravo, вчера като правех бицепс ии непоносима болка... аве мамата си трака пазете се пичове... ПО ЗДРАВИ

CO

30.03.07
09:01

Покрай гърба не забравяй и пневмонията ... често пъти хората я подценяват,но мога да ти кажа че една не напълно излекувана пневмония може да ти причини по-големи проблеми от гърба ! Така че май поне 1 месец трябва да се отдадеш на пълен релакс :)

30.03.07
20:32

ПИШИ Н КИРИЛИЦА
ASTOR

Мнението беше редактирано от ASTOR на 01.04.07 16:16.

ВН

30.03.07
21:36

Dekata, най-добре при 2-3 ма различни кардиолози по частна линия. Внимателно си опиши състоянието, симптом по симптом на хартия и им го покажи. Сравни резултатите им, после пиши има ли развитие. На мен ми прилича на рязко отделяне на сериозна доза адреналин, вследствие на незнам какво. С болка ли започва? ПП: Пиши на кирилица!

Астор,
мисля че ще се възстановиш напълно до 2-3 месеца. Иди при спортен хирург за консултация. После, ако ти изпише хормонални препарати, мини ги съгласувай с андролог.

31.03.07
06:52

Болката в главата се получава от рязкото вдигане на кравното налягане!!Дори немога и да отида да тренирам тази сутрин излизам с колелото ама се наложи да се варна защото ми стана лошо едно такова все едно кам припадане.Аз xодиx при един от наи добрите кардиолози в Бургас но тои казва че кравното ми е нормално до 140 горна граница а иначе  е 109-110.Стигало е до 170.Получавам и някакав страx.Спортен лекар?Да благодаря ще отида да видя какво ще каже и тои.Иначе някои си го обясниxа ,,Тежък пубертет”

31.03.07
07:26

А,знаете ли някои добър спортен лекар в Бургас които наистина да си разбира от работата.

31.03.07
14:00

Баце,прецакал си сакралната става.Само иглотерапия и пчелна отрова те оправят не си губи времето с други работи.Щото като стигнеш 40г.те чака бонус ОСТЕОПОРОЗА.Минал съм по този път по който се каниш да тръгнеш -много е шибано!!!!zigun

01.04.07
16:19

Благодаря за всички отговори

01.04.07
17:11

Купи си лепенки за загряване от аптеката и ги лепни на мястото на болката. Аз така си оправих кръста - загрява доста, но за ден-два болката отшумява, а за месец си напълно готов. Аз си прецаках кръста от упражнението за рамо “хеликоптер”. Бързо оздравяване! :)

DN

01.04.07
18:02

Докато се докопаш до свестен лекар си купи от аптеката Диклофенак Дуо това е противовъзпалително средство много хубаво и няма да пазволи да се получи възпаление а това е много опасно защото е близо до гръбнака на мен започна да ми се възпалява един нерв и беше почнал да прави спазми ама добре че го хванах в началото а иначе и аз обикалях много по лекари и мога да ти кажа от опит че най добрите са в Спортния диспансер към Спортното училище в Пловдив. Успешно оздравяване и не забравяй за Диклофенак Дуо ;)

ВН

19.04.07
23:29

ASTOR-e, как върви възстановяването?
Ползваш ли рехабилитация, масажи - нещо?

20.04.07
17:17

Бая почивка те очаква..Заеми се сериозно с лечение,защото ако оставиш нещата на самотек...може травмата никога да не отшуми..един приятел вече 9 месеца има проблеми със скъсани мускулни влакна на корема...Биха му някакви инжекции от различен тип,но не помогна особено.Последно някакво медицинско светило му изписа някакви билки...ще питам като го видя как се казва препарата и дали има ефект...

20.04.07
20:17

Ами вече се движа, преди дни пробвах и леки тренировки , но пневмонията ме е изсушила откъм сила (40 кг. при леговете)
Усещам че не е добре гърба ,затова действам леко с малки кила, не правя упражнения натоварващи гърба.
Роки - ще съм благодарен ако споделиш, Владо Мерси за запитването

20.04.07
21:41

Защо бързаш, а не починеш още 10-20 дни?

11.05.07
22:49

Здрасти. Сигурен ли си че лекарите са били прави и ти наистина си скъсал мускулни влакна? Питам защото всяка една контузия в гърба е мн сериозно нещо, знаеш мн добре. Ако са мускулни влакна едно разтегение например се лекува за около 20-25 дена. Скасани мускулни влакна обаче могат да отнемат и месец-два. Мн зависи как се лекуваш. Тук значение имат масажите, физиотерапията, почивката, хубаво е кръста да баде притегнат с нещо да няма движение в него. Не ти препоръчвам да пиеш мн противовъзпалителни ще си направиш някоя язва на стомаха или дванадесетопръстника. За мен най-важното е почивката.

11.05.07
22:52

Здрасти. Сигурен ли си че лекарите са били прави и ти наистина си скъсал мускулни влакна? Питам защото всяка една контузия в гърба е мн сериозно нещо, знаеш мн добре. Ако са мускулни влакна едно разтежение например се лекува за около 20-25 дена. Скасани мускулни влакна обаче могат да отнемат и месец-два. Мн зависи как се лекуваш. Тук значение имат масажите, физиотерапията, почивката, хубаво е кръста да баде притегнат с нещо да няма движение в него. Не ти препоръчвам да пиеш мн противовъзпалителни ще си направиш някоя язва на стомаха или дванадесетопръстника. За мен най-важното е почивката.

12.05.07
00:39

Каквото и да е “леки” килограми допълнени с умора увеличават шанса за травма, при не добре оросен мускул.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1