креатинат да или не

21.11.04
00:13

решил сам да пробвам креатин тренирам от 1 година и ризвитието ми вече не ме удовлетворява на biogame креатина добар ли е след като задържа вода не повишава ли кръвното трябва ли да приемам някакви въглехидрати с дозата кр. и въобще даите мнения и съвети

DI

22.11.04
02:22

Креатина както и всички хранителни добавки е безвреден... Колкото за задръжката на вода направи една зареждаща фаза, 1вата тренирвачна седмица - 5грама преди и 20 след тренировка. Ако на сутринта се сабуждаш подпухнал, като цяло лицето и тн. значи може да намалиш дозата. Като свършиш със зареждането пий 5 преди и 10 грама след тренировка. Креатина може да се каже че ти компенсира голяма част от месото което трябва да поемеш на ден, комбинирай го с аминокиселини, така ще си сигурен че се възстановяваш като хората и ще имаш яко енергия.

ВН

22.11.04
03:39

Охо, нови системи :). Бе няма безвредни неща, а пък 25 гр креатин монохидрат за ден са си множко...

AR

22.11.04
04:06

аз като ползвах креатин взимах по 5гр на ден и направих добри резултати.препоръчвам ти да го пиеш след тренировка задължително с прости въглехидрати(сладки неща).аз правех и зареждане от 5 дни.някой казват че дневната доза е различна за всеки защото не всички усвояват креатина в еднаква степен.дори при някой хора се случва така че изобшо не им понася и получават стомашно разтройство като го приемат в чиста форма.трябва сам да си определиш дозата според нуждите ти.почни от 5гр ако непочувстваш ефект увеличи я.

23.11.04
17:37

ама тоз на биогеим добър ли е или да търся друг

23.11.04
17:48

Ох леле майко.. като каже някой безвреден.. и направо откачам...
Една малка закачка: Защо един от най-големите производители на световния пазар от 60 години на сам: Weider (Рони Колман твърди, че използва креатина на Weider между другото) са написали на своите етикети: 2х5гр на ден в зареждащия период и 2гр МАКСИМУМ на ден за поддържане!?!
А това дали е вреден креатина... има толкова много изследвания и обективни резултати, че няма на къде...

23.11.04
17:59

скоро свърших една опаковка от 100гр. на Нутрим и ми подейства идеално. Вземах 5гр преди и 5 гр след тренировка, а в дните без тренировка не пиех и имах много енергия.Пробвай!

DI

23.11.04
19:11

Еми незнам аз лично съм чел за зареждащи фази над 20грама!
В момента съм в такава... ако е толкова сериозно кажете кво по точно уврежда да не се прееба много :?

23.11.04
19:21

Значи абсоютно излишно в зареждащ период да взимаш повече от 20гр на ден (дори и да си 150кг). А след това за подържане не ти трябват в никакъв случай над 5гр.
Най-засегнатия орган, разбира се, са бъбреците. Човек произвежда на ден по 2гр креатин и няма как да изразходва в действителност повече от тези 2 допълнителни грама, т.е. общо 4гр, освен ако не правите някакви невероятни натоварвания. Помисли си малко: след като си натъпкал депата с креатин и оргазнизмът произвежда по 2гр, за какво ви е да пиете по 10-15 гр след това? Или може би се натоварвате по 5-10 пъти повече от преди? Всичко останало се изхвърля от бъбреците под формата на токсичен креатинин.

SH

23.11.04
19:34

Най-засегнатия орган, разбира се, са бъбрецитe

Напълно подкрепям Пърл,не случайно  се препоръчва да се пие много вода,при употреба на креатин.Не бива да се прекалява с каквито и да било препарати,колкото и да им се носи слава на безвредни хранителни добавки.Нищо,което натоварва жизненоважни органи не е безвредно в ултра дози.Колкото и да обичаме този спорт ,мисля ,че здравето ни е най-важно.

MI

23.11.04
20:55

Съвета ми е да си купиш креатин,ама ако можеш да отделиш малко повече пари за някой качествен-на Ъидър или Оптимум.
Успех. :)

BO

24.11.04
23:04

а какво мислите за креатина на фирмата American muscle? добър ли е? има опаковка от 250 гр. за цена от 25 лв... :roll:

NA

25.11.04
16:45

еми значи аз съм зимал кретин на оптимъм и не останах особено доволен а колкото до това в кви дози да се взима тези дози които ДИНЧО5 ти е дал са прекалено големи на всяка фирма на гърба на опаковките пише как да се приема креатина според теглото на човека

25.11.04
16:48

[quote author=“bobtosh”]а какво мислите за креатина на фирмата American muscle? добър ли е? има опаковка от 250 гр. за цена от 25 лв... :roll:

Аз съм го пил този креатин на Американ масъл ,но отдавна. Да ти кажа не ми се видя много лош и с добри впечатления останах. Според мене е по-добър от на ДжейКа примерно. Не е първо качество то от цената се вижда поне сравнено с другите цени в Б-г.
по-здрави

26.11.04
11:50

добре ами тази схема как е зареждаща фаза 2х5гр а за подръжка 1х5гр и да кажем 2 лажици мед с бсяка дозаи мнооооо бада ест.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1