28.03.07
10:43
Здравеите. Тренирам от около година и не сам взимал абсолутно никакви хранителни добавки за сега. Сега обаче усещам че съм в застой и мисля да си взема протеин. Искам да ви питам по колко грама на килограм тегло се взима и по колко пъти на ден. Преди или след тренировка? Аз съм 86 кг и съм викос 190 см. .
Другото което искам да ви попитам е това за диетата. Какви храни трябва да се избягват докато взимам протеи и на какви да наблягам. Освен това с какво да се храня за да може протеина да се абсорбира напално. Например мед, овесени ядки, кисело мляко или фибри. Кое е наи добре и кое няма смисал.
Целта ми е да кача маса но и да не се трупат излишни мазнини.
Благодаря ви предварително и поздрави за добрия форум.
28.03.07
12:15
Въпроса ти е доста обширен.Това което ще вземаш зависи от много работи.От това колко пъти можеш да тренираш в седмицата,как тренираш също така и какви са ти целите смисъл какво искаш да постигнеш.
28.03.07
12:16
Дозата протеин е обикновено 30 - 40 гр. според различните марки. И преди и след тренировка. Също така трябва да е съобразен и с останалия ти прием на протеин за деня.
Имам време да тренирам и всеки ден. Сега почивам два дни в седмицата като в единия правя корем и прасец. По едно време даже имаше дни в които тренирах по два пъти като сутрин корем а вечер бицепс и трицепс. Обаче от толкова много тренировки и без да взимам никакви хранителни добавки напоследак много бързо ми сваршва енергията и ми се схващат мускулите понякога а и пучти постоянно имам мускулна треска. Целта ми е да кача маса но да не качам мазнини. Аз за това попитах и с какво да се храня и кои храни да избягвам.
Даваите мнения не се стискаите!!!
Здравеите, всички които държите на добрия си външен вид.
За първи път давам “компетентно” мнение.
Приятел пробваи и спри тренировките за 1 седмица, едвали това ще ти се отрази толкова зле на фигурата,но пък после ще
тренираш по палноценно.Просто претренираш.
105 човека са прочели темата не може само трима да знаят нещо шo въпроса.
Даваите мнения. Нали за това е саздаден форума. Кажете за това колко грама на лилограм се взима протеина. По колко пъто на ден. Чувал съм че е добре да се взима преди лягане. Вярно ли е?
Мнението беше редактирано от mastarpan на 29.03.07 20:42.
2,5 - 3 гр/кг чиста телесна маса. в повечето случаи се пие по 2-3 пъти на ден(зависи от много неща).най-добре е сутрин, след тренировка и вечер преди лягане.през деня си пии суроватъчен, а вечер казеин или млечно-яйчен.
казано от mastarpan на 29.03.07, 20:41:
105 човека са прочели темата не може само трима да знаят нещо шo въпроса.
Даваите мнения. Нали за това е саздаден форума. Кажете за това колко грама на лилограм се взима протеина. По колко пъто на ден. Чувал съм че е добре да се взима преди лягане. Вярно ли е?
Има различни видове протеин...Преди лягане се взима казеинов(casein),който обаче може да заместиш с една доволна порция извара...Суроватъчният(whey) е най-използван...Той може да се взема,колкото пъти искаш в зависимост от това дали си добавяш достатъчно белтъчини от останалата храна...По принцип на ден ти трябват 2-2.5 грама протеин(белтъци) на 1 кг. телесна маса,които се набавят от всичката храна за деня+добавките...Най-добрите моменти за прием на суроватка са сутрин на гладно и след тренировка,но освен тогава може да я приемаш,когато си искаш,стига да имаш пари...
А отностно това дето каза, че ти се схващат мускулите http://www.bb-team.org/forums/viewthread/24187/ ;]
казано от EmZvr на 30.03.07, 06:13:
А отностно това дето каза, че ти се схващат мускулите http://www.bb-team.org/forums/viewthread/24187/ ;]
Ами с добавки и без добавки винаги може да ти се схване мускул...Не ти разбирам въпроса много...