няколко въпроса

28.03.07
10:43

Здравеите. Тренирам от около година и не сам взимал абсолутно никакви хранителни добавки за сега. Сега обаче усещам че съм в застой и мисля да си взема протеин. Искам да ви питам по колко грама на килограм тегло се взима и по колко пъти на ден.  Преди или след тренировка? Аз съм 86 кг и съм викос 190 см. .
Другото което искам да ви попитам е това за диетата. Какви храни трябва да се избягват докато взимам протеи и на какви да наблягам. Освен това с какво да се храня за да може протеина да се абсорбира напално. Например мед, овесени ядки, кисело мляко или фибри. Кое е наи добре и кое няма смисал.
Целта ми е да кача маса но и да не се трупат излишни мазнини.
Благодаря ви предварително и поздрави за добрия форум.

28.03.07
12:15

Въпроса ти е доста обширен.Това което ще вземаш зависи от много работи.От това колко пъти можеш да тренираш в седмицата,как тренираш също така и какви са ти целите смисъл какво искаш да постигнеш.

Дозата протеин е обикновено 30 - 40 гр. според различните марки. И преди и след тренировка. Също така трябва да е съобразен и с останалия ти прием на протеин за деня.

29.03.07
07:52

Имам време да тренирам и всеки ден. Сега почивам два дни в седмицата като в единия правя корем и прасец. По едно време даже имаше дни в които тренирах по два пъти като сутрин корем а вечер бицепс и трицепс. Обаче от толкова много тренировки и без да взимам никакви хранителни добавки напоследак много бързо ми сваршва енергията и ми се схващат мускулите понякога а и пучти постоянно имам мускулна треска. Целта ми е да кача маса но да не качам мазнини. Аз за това попитах и с какво да се храня и кои храни да избягвам.
Даваите мнения не се стискаите!!!

29.03.07
12:56

Здравеите, всички които държите на добрия си външен вид.
За първи път давам “компетентно” мнение.
Приятел пробваи и спри тренировките за 1 седмица, едвали това ще ти се отрази толкова зле на фигурата,но пък после ще
тренираш по палноценно.Просто претренираш.

29.03.07
20:41

105 човека са прочели темата не може само трима да знаят нещо шo въпроса.
Даваите мнения. Нали за това е саздаден форума. Кажете за това колко грама на лилограм се взима протеина. По колко пъто на ден. Чувал съм че е добре да се взима преди лягане. Вярно ли е?

Мнението беше редактирано от mastarpan на 29.03.07 20:42.

30.03.07
06:00

2,5 - 3 гр/кг чиста телесна маса. в повечето случаи се пие по 2-3 пъти на ден(зависи от много неща).най-добре е сутрин, след тренировка и вечер преди лягане.през деня си пии суроватъчен, а вечер казеин или млечно-яйчен.

30.03.07
06:01

казано от mastarpan на 29.03.07, 20:41:

105 човека са прочели темата не може само трима да знаят нещо шo въпроса.
Даваите мнения. Нали за това е саздаден форума. Кажете за това колко грама на лилограм се взима протеина. По колко пъто на ден. Чувал съм че е добре да се взима преди лягане. Вярно ли е?

Има различни видове протеин...Преди лягане се взима казеинов(casein),който обаче може да заместиш с една доволна порция извара...Суроватъчният(whey) е най-използван...Той може да се взема,колкото пъти искаш в зависимост от това дали си добавяш достатъчно белтъчини от останалата храна...По принцип на ден ти трябват 2-2.5 грама протеин(белтъци) на 1 кг. телесна маса,които се набавят от всичката храна за деня+добавките...Най-добрите моменти за прием на суроватка са сутрин на гладно и след тренировка,но освен тогава може да я приемаш,когато си искаш,стига да имаш пари...

30.03.07
06:13

А отностно това дето каза, че ти се схващат мускулите http://www.bb-team.org/forums/viewthread/24187/ ;]

30.03.07
06:19

казано от EmZvr на 30.03.07, 06:13:

А отностно това дето каза, че ти се схващат мускулите http://www.bb-team.org/forums/viewthread/24187/ ;]

Ами с добавки и без добавки винаги може да ти се схване мускул...Не ти разбирам въпроса много...

30.03.07
09:16

Благодаря за помощта. Ще ми бъде полезно всичко което казахте.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1