30.03.07
08:08
Купих си един евтин казеин на Primary Nutrition, не че се надявам нещо на него, но го купих просто да имам нещо за преди сън. Интересно ми стана до колко може да се разчита, че е 92%. Структурата му е по-скоро дребно зърнеста, а във вода стои като утайка, на вкус е безвкусен. Съмнява ме колко ли сухо мляко са сложили вътре. Ако някой си е купувал качествен казеин на чужда фирма, то нека да каже каква е била структурата и разтворимостта му.
30.03.07
09:03
............................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 03.10.07 23:28.
Това звучи обнадеждаващо. Моят казеин е калциев и е от Нова Зеландия, откъдето внасят и повечето бълг. фирми. То аз се чудех дали да не си взема яйчен протеин на същата цена, но реших да го видя и тоя казеин, а и яйчния не се разтваря и е толкова гаден, че трудно се пие без да добавиш нещо.
30.03.07
10:33
До седмица ще ми пристигне моето казеинче на NOW… Тогава ще кажа :)
@AC/DC - ти беше на НВД нали ?
Ако аз бях на твое място не бих рискувал да го пия вечер точно и конкретно този казеин.
Вземи си някакви бавни амино и пий тях.
На НВД съм. Казеина смятам да го пия като последно хранене около 21:00-21:30, след което нишо няма да приемам да лягане, което е около 23:30-24:00. Какви точно са ти опасенията за този казеин? Предполагам няма да има повече въгл. от 2-3 гр в дозата от 30 гр., което не е проблем 3 часа преди лягане. И още нещо - кои са тези бавни амино-та. Не знам за такива, след като по същество те представляват разграден протеин и биха навлезли в кръвта по-бързо и от суроватката.
М/у другото чакам поръчката ми от нетришън-а и там, за да хвана 5% намаление си взех и едни амино 2222 на Оптимум, но се чудя къде да ги вместя и тях, като се има предвид, че си вземам суроватката и ВСАА-то? Въпросчетата станаха множко, но все пак се надявам на отговор и предложения за амино-тата.
Опасявам се само и единствено дали продукта е само казеин.Че ако е пълен и с други неща , тогава няма да са 2-3гр въглехидрати.
Slow digestion amino -сещам се само за Genesis 1900, но има и др. Усвояването им не е като на казеина, но пак е по-бавно.
2222 може би по време на тренировка ? Или между някое хранене.
30.03.07
17:40
..............................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 03.10.07 23:28.