Мнение...

28.03.07
08:09

Абе зачетох са в раздела и ми стана наистина интересно. Доста нови работи научих но въпреки всичко ми е трудно все още да асимилирам всичко прочетено.
Както и да е.. от 7-8 месеца ходя на фитнес средно по 2 пъти в седмицата ( нямам време за повече ). От Януари месец съм в приод на чистене. Може да се каже че от тогава до момента всеки ден се храня по един и същи начин.
А ето в какво се изразява яденето ми:

Ядене 1
Свинкса пържола/котлет/каре ( рядко риба или пуешко ) на скара
Салата от 1 домат с половин средно голяма краставица, подправена с малко сол ( на върха на чаена лъжица ) + малко зехтин и настъргано сирене отгоре ( колкото рехаво да покрие нарязаните зеленчуци.. предполагам не повече от 30-50 грама )
1-2 лъжици лютенаца ( от време на време и чили сос )

( последния месец след тренировка към това ядене прибавям и омлет ( 2 яйца ) с гъби  )

Ядене 2,3,4,...
1-2 ябълки или банан или портокал

Това са останалите яденета през деня.

Пиша ги така защото обикновено денят ми протича по следния начин:
ставане, след половин-един час някакъв плод ( когато ми е ден за фитнес, след това отивам в залата )
След 2-3 часа основното ядене или пак плод
След 2-3 часа плод или основно ядене ( ако вече не е минало )
И горе долу по тове време вече са станали 3-4 часа преди лягане и заради това не ям повече.

Не ги пиша с часове защото работя на смени - както нощни, така и дневни и в общи линии режим нямам.

Също така почти всеки ден към тази “диета” по някое време прибавям и една вафла Морени макс ( 260ккал, протеини 4гр, въглехидрати 28гр, мазнини 15гр ). Хляб не ям ( е случва се но много рядко ( последно около нова година ) )от повече от година, но до преди Януари редовно си хапвах разни купешки тестени изделия ( дюнери, пици, хамбургери,... ). Може би веднъж в седмицата се случва и да ям домашни тестени изделия ( обикновено от бутер тесто ) или кремчета/пудинги ( абе лоша работа ама пък са ми единствената сладост ).
Газирано не пия ( кола не знам от кога не съм вкусвал :) )... аа момент... пия по около 0.5-1 литър бира на седмица.

Може да се каже че водя заседнал живот. Единствените ми физически упражнения са във фитнеса... Поради редките ми посещения обикнвено прaвя доста тежки силови тренировки + 30-50 минути кардио накрая.
Февруари месец направих един цикъл с Генедрине ( май така се казваше ) - термопака на Дженезис.
След него започнах амино ( не искам да си “изям” вече направената мускулна маса ).
Л-карнитин пия преди тренировка.

Ами в общи линии това е.
Интересува ме какво може да подобря в този мой лайфстайл ( вече не е просто диета :) ).
Чакам с нетърпение да се стопли за да ходя да тичам след работа в парка :).

ААаа за малко да забравя - от началото на Януари съм свалил около 7 килограма, но нещо Март ми се струва като застой :(.
Бтв.. целта ми е да сваля още 5 килограма до около 2 месеца.

29.03.07
03:46

човек мойто мение е че с това няма да стигнеш далеч особено със това СВИНСКО месо  и другите банани :gulp:  абе според мене няма бъдеще у това ядене

29.03.07
08:32

Ти се храниш само един път на ден!  На всяко хранене трябва да имаш белтъчини, плодовете не се броят за ядене. С този режим ще изчистиш много бързо мускулната си маса и ще увеличиш мазнините си. Махни плодовете като начало, с плодове не се чисти ефективно.
Яж 4-6 пъти дневно. На всяко ядене трябва да имаш белтъчини - месо, яйца, риба, може и млечни (извара, сирене).

NA

29.03.07
23:08

казано от Dakas на 29.03.07, 03:46:

човек мойто мение е че с това няма да стигнеш далеч особено със това СВИНСКО месо  и другите банани :gulp:  абе според мене няма бъдеще у това ядене

Точно на свинското нищо не му е не наред, месото си е месо, белтъчините в него са си белтъчини. Виж, другите неща човекът трябва доста сериозно да промени... из основи.

Мнението беше редактирано от Nacionala на 01.04.07 02:28.

30.03.07
20:45

Факт или не - чистя.
бтв. ето горе долу хранителните стойност на “диетата” ми.

——————————————————|—————| въгл. | прот. | мазнини | ккал.
пържvола———————————-|200гр  |0———| 40—-|—————30 | 500
домат——————————————-| 60гр —|6——-|——1—|——————-|108
краставица——————————-| 100гр—|  4—-|1——- |———-0—-| 14
зехтин————————————-| 10гр——|———————————-|—10—|80
сол ? ? ?
сирене————————————| 50гр——| 2———| 6——-| 10—————|100
ябълка———————————-| 1бр— |21———|————-|———————-|82
ябълка———————————-| 1бр—|21————|————|———————-|82
банан————————————-| 1бр—|27————|1——-| 1——————|105
банан————————————-| 1бр—|27————|1———|1——————|105

яйце————————————-|1бр———|1———| 6———| 7—————-|92
яйце————————————-|1бр———|1———| 6———| 7—————-|92
гъби————————————|100гр——| 5——-| 2———-|——————-|27

морени——————————|1бр———| 28——-| 4———| 15————-| 260

usually ( пърvола + салата + 2xБанан + 2xЯбълка + 1xморени ) въгл - 136 протеини - 54 мазнини - 67 ккал - 1328

after workout ( usually + омлет ) въгл - 143 протеини - 68 мазнини - 81 ккал - 1512

+ Amino

Ако някой може да предложи нещо друго за човек който няма възможност да готви по всяко време на деня, спи по около 10 часа, има време да ходи два-три пъти в седмицата на фитнес ( силово + кардио в една тренировка ) и иска да сваля по около 3 килограма на месец - да заповяда.

31.03.07
07:50

Ти ще отслабваш или ще качваш маса?Защо си сложил хем белтъчни храни, хем въглехидратни?Поправи си режима.
ПП: Махай го това високохолестеролно свинско.

Мнението беше редактирано от DDD на 31.03.07 07:53.

31.03.07
09:58

Нищо му няма на свинското.

31.03.07
14:24

казано от xmod на 31.03.07, 07:50:

Ти ще отслабваш или ще качваш маса?Защо си сложил хем белтъчни храни, хем въглехидратни?Поправи си режима.

свалям... но имам и мускулна маса с която не искам да се разделям.

31.03.07
16:51

казано от xmod на 31.03.07, 07:50:

Кефиш ма! Щи звънна!!!
Дори при НВД има въглехидратни храни. Белтъчни храни не може да няма. Че трябва да намали въглехидратните - трябва, обаче няма проблем, ако има и до 70-80 грама въглехидрат.
Свинското си е супер наред. Това, че съдържа холестерол не означава, че повишава холестерола в кръвта, даже напротив. Вземи прочети някое изследване правено наскоро, а не преди 30 години.

31.03.07
17:33

Въпрос: При НВД има ли проблем ако пилешкото месо се приема пържено в олио, т.е. да се набавят и необходимите мазнини по този начин ?
По-здрави!

31.03.07
17:39

казано от BobaN на 31.03.07, 17:33:

Въпрос: При НВД има ли проблем ако пилешкото месо се приема пържено в олио, т.е. да се набавят и необходимите мазнини по този начин ?
По-здрави!

Естествено, че има. Пърженото в олио е чиста отрова. мазнините в НВД са или зехтин, ленено масло, или от животнски произход с минимална термична обработка. Растителните мазнини не са подходящи за пържне, понеже се разпадат при високи температури. Животинските са по-усойчиви на нагряване.
Вземи си вратни сивнки пържоли и печи на скара. Една калория от тях сигурно ще ти излезе по-евтино от пилешко.
мазнини - масло, зехтин, ленено масло, кашкавал, сметана, сланина (по-по-малко, че 100 грама са 900 калории)
отрови - олио, маргарин, рапично олио

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1