моля посъветвайте

ГП

31.03.07
06:48

вече 3 месеца спазвам НВД,взимам Л-канитин и съм свалил 9 килограма и доста от мазнините ми са изчезнали.Сега искам да задържа тези килограми но не знам по какъв начин да започна да се храня що годе нормално.
Моля накой който знае и може да ми помогне да пише.
Благодаря Ви предварително ;-)

31.03.07
06:55

За да не качваш отново мазнини трябва да се храниш с бавни въглехидрати като леща,боб,пълнозърнести макарони/спагети/хляб,овесени ядки и само след тренировка да приемаш бързи въглехидрати. Така ще запазиш нивото на инсулина ниско и това ще помогне да свалиш още мазнини като същевременно ще качиш и мускулна маса ако приемаш по 2 гр протеин на килограм телесно тегло.

Мнението беше редактирано от wizard_m на 31.03.07 06:55.

ГП

31.03.07
07:06

мерси пич,но понеже не съм мн навътре с нещата ако може да споменеш в общо линий и кои са тези бързи въглехидрати    :red:

31.03.07
07:17

Бял ориз, мед, печени картофи, бял хляб, тестени и захарни изделия. Препоръчвам ти да ядеш някое от първите 3. А към бавните спадат и сладки картофи(пролетни). Напиши в google “гликемичен индекс” и прочети малко.

ГП

31.03.07
07:39

охо доста има да си чета благодаря ти пич  %-P

ГП

31.03.07
07:47

ми прочетох една от статийте (тази с таблицата ) за висок среден нисък гликемичен индекс или съм доста неориентиран или не знам какво ми е ама не моа да схавана кои са бързи и кои бавни-тези с висок гликемичен индекс са ? и тези с нисък гликемичен индекс са ?  :red:

AS

31.03.07
10:26

По-високия ГИ означава ,че са бързи.

31.03.07
12:14

а белия ориз добър ли е като заместител на хляба за обяд, ако не си бил на тренировка. По принцип знам че ориз с някакво месо е супер за следтренировъчно хранене, но просто така за обяд? Например мога ли ако не тренирам да си хапвам за обяд - салата, ориз, месо или салата, картофи, месо ? или е по-добре ако не съм тренирал непосредствено преди това да ям само салата и месо ?

Мнението беше редактирано от MAK060 на 31.03.07 12:16.

ГП

31.03.07
17:10

а мога ли примерно,когато ми се дояде нещо сладко да си взимам шоколад за диабетици или някакви бисквитки за диабетици ???А колбаси (кренвирши,телешки салам,луканка) мога ли да ям ?

AS

31.03.07
17:25

Неее.

ГП

01.04.07
09:10

това “Неее” за двете ли се отнаса?И подяволите до края на живота си ли н етрябва да ям сладко?
а за колбасите нали са месо защо да не ям ? :roll:

01.04.07
09:21

@Goshku88 - колбасите имат всичко друго, но не и месо.

ГП

01.04.07
09:26

ттцтц ... ами защо да не ям (понякога) сладки неща за диабетици ???
във същност ако си имаш на представа как да започна нормално хранене след НВД,за да запазя килограмите ... нямам нищо на протива да споделиш  :red:  %-P

01.04.07
09:29

Пич, яж си сладко, но просто не наблягай на него. Щом тренираш, малко шоколад няма да ти лепне мазнини. Не се впрягай толкова. Яж си и ако пак почнеш да качваш, тогава се ограничавай от някои неща  ;-)

ГП

01.04.07
09:55

:coolsmile:  е това приказка адаш  :cheese: и аз така си мисля,но просто имам чувството че каквото и да хапна ще ми се лепне ... мерси  :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1