Стара тема - неактуална

03.03.07
18:29

Стара тема - неактуална

Темата беше редактирана от georgi_t_georgiev на 16.12.15 19:22.

04.03.07
11:13

Ориентировачно. Никой ли не знае ? :( Знаете че фитнеса е начин на живот. Даже днеска сънувах че съм във фитнес залата и правя набирания за бицепс. Тъкмо качих 80 кила и сега ... :( Кофти. Та колко месеца да спра с тренировките ???

IC

04.03.07
11:18

приятел много труден въпрос ... като бях на 3 години бях опериран от херния и доктора казал че не трябва да дигам тежко 10 години...
сега нямам и помен от нея освен леко изхабен почти не личащ белег (да дава господ да е така постоянно) моя съвет е - ходи при личната ще те прати при специалист и ще ти каже всичко каквото те интересува

04.03.07
12:00

Мда. И аз съм опериран два пъти от херния, на 2 и на 3 години. В момента съм на 16 и няма и помен но според мен ако тренираш ще е след най-малко 5-6 месеца и то без да се силиш с тежести :?  :cry:

04.03.07
12:03

УМРЯХ  :shock: Благодаря ви за отговорите. Свърши се със спортно-любителската ми кариера.

Почвам с биричките  :lol: Шега!

Ще търпя. Няма как. С леки тежести вкъщи, леко бягане и плуване. Ще видим какво ще стане. Мотивация имам, енергия също.

04.03.07
12:06

Друг вариант е след като идеш на доктор и той ти каже колко, да го попиташ дали ако тренираш постоянно с колан и с леки тежести на изолиращи упражнения, а не на базови като клек, тяга и т.н.(тях ги забрави), ще може да почнеш по рано под негово наблюдение :idea:

07.03.07
20:13

От когато се възстановиш тренирай винаги с колан, мен ако ме видиш в залата ще си помислиш, че съм пенсионер - целия съм бинтован (лакти, китки) колан (наколенки), ама ефект има - трявми НЕ! При всеки е индивидуално - имам приятел, който поднови тренировки (много леко, със смешни тежести, да не кажа само лост и дръжки на дъмбели) след 3 месеца, ама пича си е спортистче...

01.04.07
12:19

Реално - около 6 :(
Някакви натоварвания като подтичване, малко плуване - след месец и половина някъде. До тогава - доста разходки

18.05.07
15:41

ами аз почнах след 3-тия месец. разбира се, с по леки тежести и без да правя корем или някви упражнения, които да го натоварват. вече тренирам 2 седмици, да чукам на дърво, не усещам болка. иначе психозата е голям проблем, постоянно се притеснявам да не си отворя хернията отново, щото това ми е втора херния и явно съм предразположен.
за сега продължавам с тренировките, пък квото има да става, ще стане.

“Прекаралите операция трябва да преминат един период на възстановяване, който може да продължи близо половин до една година.”

http://www.bb-team.org/articles/comments/822/

13.06.07
13:28

Аз съм опериран от херния преди 3 или май 4 години не мога да се сетя точно. Спомням си че операцията беше на 7 септември и януари месец края вече бях в залата и до ден днешен нямам проблеми (да чукам на дърво :) )

26.06.07
15:38

Мен ме оперираха от херния(безкръвна операция с 5 шева) средата на януари а в средата на април поднових обаче като прая трапец клек или друи по тежки опражнения ме наболява... Та трявали да прекасна или да си вземам колан налакетници и да продалжавам какво мислите ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1