по- "елегантни" мускули

29.03.07
11:40

Здравейте! Поздравления за страхотния сайт и форум!
Сега към темата- от 3 месеца ходя в залата и  мускулите на краката ми ( ососбено четириглавият бедрен ) се стягат много бързо. До тук добре- проблемът е, че моите мускули са “набити” ( не знам дали това е точната дума ) по принцип. Знам,че имам много малко стаж във фитнеса, но съм тренирала синхронно плуване ( отдавна ) и знам какво ще се случи след година например. Затова искам  да предприема мерки още в началото. Дали има упражнения или някакъв стречинг, които могат да помогнат на бедрата да изглеждат малко по-елегантни :)
Благодаря !

29.03.07
18:28

Според мен няма нищо откъм упражнения което може усезаемо да ти помогне. Въпреки това всякакви стреч упражнения са добре дошли. Но трябва да се изпълняват по-продължително и с постоянство всеки път. Много хора се протягат 2 пъти и айде, толкова беше стречинга. Както и не трябва да отиваш в крайности с рзни шпагати, особено ако не знаеш как се прави правилно.

Иначе максималното регулиране може да става от диетата ти. Както и от типа тренировка за крака, просто не трябва да имаш нищо силово и с допълнителна сериозна тежест.

От плуването набиваха ли ти се повече от колкото искаш мускулите, защото според мен то е нещото от което най-малко ще ти се ‘набиват’ мускулите.

И още нещо, да не бъркаш качване на мускулна маса и изобщо маса?

Поздрави

30.03.07
08:19

Всъщност на плуването си имахме и силови тренировки. А за тежестите...използвам максималната, с която мога да направя 15-20 повторения на серия. Например за бедрено разгъване - 30 кг за момента. Нямам представа дали това е много, но ако използвам по-малка тежест имам чувството, че просто си махам с крака.  А за диетата- стремя се да се придържам към НВД, но не е стриктно. Предполагам,че  това тръабва да се оправи  :red:

ВН

30.03.07
17:47

... проблемът е, че моите мускули са “набити”...

... А за тежестите...използвам максималната, с която мога да направя 15-20 повторения на серия. Например за бедрено разгъване - 30 кг за момента...

Нормално. Просто качваш мускулна маса в четириглавия бедрен и задния бедрен мускули. По-елегантни крака = повече повторения (30-35)!

02.04.07
08:57

казано от zigi на 30.03.07, 08:19:

Всъщност на плуването си имахме и силови тренировки. А за тежестите...използвам максималната, с която мога да направя 15-20 повторения на серия. Например за бедрено разгъване - 30 кг за момента. Нямам представа дали това е много, но ако използвам по-малка тежест имам чувството, че просто си махам с крака.  А за диетата- стремя се да се придържам към НВД, но не е стриктно. Предполагам,че  това тръабва да се оправи  :red:

Забележи отговора над моя. 20 повторения са повторения за маса, когато става дума за крака. Трябват над 30 за да се промени ефекта.

И още нещо, интензифицирай си тренировката. Казваш, че имаш чувството, че просто си махаш. Опитай да правиш интензивно 35 повторения с намалени килограми - пауза 40 секунди- още 35 - пауза 45сек - още 35- пауза 50сек - още 35 - пауза 55сек- финални 35.

За няколко минути трябва да я направиш тази серия.

После прауза 2 мимути, междувременно сменяш упражнението. И прак правиш интензифизирани  4 серии.

Опитай да бъдеш средно експлозивна при правенето на самите повторения. Умерено е трудно да се определи, но идеята е, че много хора се офлянкват, правят по 1 разгъване на 10 секунди и направо заспиват... Но също така не се старай да достигаш максимални скорости.

Може да ОПИТАШ с подобен стил тренировка за останалите групи, просто за да видиш какъв е ефекта. /Време за теста минимум 3 седмици/.

02.04.07
11:10

Благодаря за съветите!
Задължително ще пробвам и след 4 седмици ще ви кажа дали има някакъв ефект.
Хубав ден :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1