02.04.07
12:12
вярно ли е това, което практикувах досега: 15 мин след тренировка нещо по-бързоусвоимо (извара, кисело мляко, плод). и 30-тина минути по-късно стабилно ядене (кафяв ориз+месо, жито и т.н.)
Аз лично чакам да мине поне час и половина след тренировката за да хапна “стабилно”. Може и да греша, но изварата не е най-бързо усвояемото, най-малкото щото я дават добра храна за преди лягане т.е. бавно захранва организма и сега ако не се лъжа съдържаше казеин.
аз заради казеина я поемам изварата след трениране, мисля си поне че помага.
а инак, ти през тези 90 мин пауза между тренировка и ядене, не умираш ли от глад? :)
02.04.07
16:25
МОНСТАРА прав си изварата е бавноусвоима и е добре да се зима вечер защтото съдържа казеин а той се усвоява бавно както всички знаем.HoBaKa ако искаш нещо бързоусвоимо яж 1 цяло яйце с 3 белтъка примерно 20 мин. след тренировка или пък ако си земеш суроватъчен протеин до 20 мин. след тренировка.Пък стабилно за да хапна и аз чакам час и половина
Мнението беше редактирано от difference на 02.04.07 16:28.
казано от HoBaKa на 02.04.07, 15:08:
аз заради казеина я поемам изварата след трениране, мисля си поне че помага.
а инак, ти през тези 90 мин пауза между тренировка и ядене, не умираш ли от глад? :)
След тренировка пия суроватъчен протеин + глутамин + аминокиселини + амино разклонена верига. Това ме възстановява, а глад не чувствам. Принципно след тренировка е хубаво да цапнеш протеин по-бързо усвояем от казеина, демек препоръчително е суроватка. Казеина става на буца гел в корема и захранва бавно, затова е идеален за през нощта.
02.04.07
18:03
Веднага след тренировка суроватъчния протеин е перфектен вариант. Към това може да се вкара и нещо бързовъглехидратно за възстановяване на гликогена(1-2 банана) и след час - час и половина едно стабилно хранене.