03.04.07
16:14
От всичките извари които се намират на пазара кои са наи-добрите според вас?-На:
-Дядо Либен;
-Маджаров;
-Жоси;
-Хаджийски и Фамилия
-Мероне
?????????
Моля ви даваите някакви мнения че не знам какво да си купувам?
03.04.07
16:19
Ами гадното в България е, че няма никакви (или поне не се спазват) стандарти за етикетите на храните. Всеки си пише каквото иска, а какви смехории съм виждал... Аз ям на Дядо Либен и ми се струва надеждна (поне на външен вид). Тази на Маджаров също съм я пробвал. За другите нямам наблюдения.
Ако в изарата има 15% мазнини то калориите от мазнините ще са 15*9=135 кал. и 15% протеин то калоритие от протеина ще са 15*4=60 кал. Тогава обезмаслената извара има малко калории (до 87) а пълномаслената е с много (над 87).
Мнението беше редактирано от wizard_m на 03.04.07 17:53.
03.04.07
18:12
Да, ама да не ти казвам какви смехории съм виждал - храна, на която като сметнеш калориите от протеин, мазнини и въглехидрати и дават половината от калориите, които пише на опаковката. Откъде идват останалите е тъмна Индия.
Преди 2 седмици си купих кашакавалена извара “КУКЕРИ”. Обадих се по телефона да питам колко протеин има изварата и ми казаха, че била 26%.Като сметнем 26*4=104 кал. а на етикета пишепше 80 кал. Поне кат ше ме лъже да беше казал нещо между 15 и 18% за да му се хвана а тоя направо ме разби с тва 26%.
Мнението беше редактирано от wizard_m на 03.04.07 18:43.
03.04.07
19:34
Ами нищо чудно - да го беше питал колко ккал. е грам протеин едва ли щеше да знае. Тук цари пълна анархия относно хранителните продукти. Поне нищо да не пишеха да заблуждават.
Ох и аз не знам вече-ама вярно си е пьлна анархия.И все пак ми се стува че на някои може да се жяржа.На Дядо Либен пише че е 59ккал и че е обезмаслена?а на Маджаров-85 ккал но просто пише че е от суроватъчен белтък.А де ???А много ми е интересна тая на Жоси-59ккал -ама изглежда доста мазна-по скоро е като крема сирене.И аз не знам на кой да вярвам!
17.11.07
21:07
На мойта Дядо Либен пише 100 ккал.