03.04.07
20:44
Здравейте, имам няколко въпросчета относно Л - карнитина. Първо - ако се пие от хора под 18 годишна възраст, може ли да причини засилен растеж (височината, примерно)? Също така, ако не, то по какви дози трябва да се пие (дневно?) и коя марка от течния е най - добър? (питам за течния, защото разбрах, че може да се пие непосредствено преди тренировката и се усвоява най - бързо) .. Свалят ли се килограми и горят ли се мазнини от него (комбинирано със спорт, да речем), и ако да, за колко време горе - долу би се получил видим ефект? Колко пъти седмично трябва да се приема, за да има резултат? И получават ли се нежелани мускули? Много ми станаха въпросчетата, но искам да се уведомя, преди да започна да го пия, за да не се получи някой нежелан ефект.:)
Темата беше редактирана от Петя на 03.04.07 20:46.
03.04.07
21:30
Бих искал да отбележа, че според мен със сигурност карнитинът не стимулира разтежа на височина, независимост от възрастта, на която го пиеш. Да, горят се мазнини, ако се пие в комбинация с оптимален хранителен режим. Обикновено се пие за период от около месец, месец и половина преди тренировка, а някои го пият и преди сън (като мен примерно :)). Нежелани мускули ... хм, по-скоро не (ако съм те разбрал правилно де).
По разбираеми причини не съм в състояние да препоръчам марка, но аз самият съм фен на тази хранителна добавка и извличам доста големи ползи в тренировките. Малката разлика е, че не го пия с цел отслабване, а по-скоро издръжливост.
03.04.07
23:12
Моля, надявам се да съм бил полезен.