04.04.07
10:07
Имам едно странно чувство. Значи след тренировка или вечер, зависи дали е трен. ден, чувствам, че съм качил. Обаче на сутринта си мисля, че всичко се е стопило. Дали си въобразявам? Добавките (гейнър и прогеин) ги взимам преди и след тренировка. Вечер почти винаги ям месо, вечерям добре. Да пия ли нещо и преди лягане?
казано от koki_br на 04.04.07, 10:07:
Имам едно странно чувство. Значи след тренировка или вечер, зависи дали е трен. ден, чувствам, че съм качил. Обаче на сутринта си мисля, че всичко се е стопило. Дали си въобразявам? Добавките (гейнър и прогеин) ги взимам преди и след тренировка. Вечер почти винаги ям месо, вечерям добре. Да пия ли нещо и преди лягане?
Нормално е това...След усилен тренировъчен ден си по-напомпан,а и си леко надут от многото храна през деня...Преди лягане може да ядеш извара,която служи за набавяне на белтък през нощта...
04.04.07
12:52
Или да пиеш едно млечно протеинче преди сън ;)
Преди лягане можеш да удариш един казеинов протеин, глуатамин (5гр.) както каза dn_bg млечен протеин, извара.
За да не копувам още един протеин, ако пия суроватка вечер, дали ще е от полза или по - скоро ще го похабя?
Разбира се, че ще е от полза, на някой кутии си пише, че и вечер е препоръчително.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 04.04.07 17:22.
04.04.07
19:16
То може ама суроватката е 2 пъти по скъпа от млечния и я усвояваш за 15-20 мин а вечер ти трябва нещо което да те храни с часове тоес хем по скупо скъпо с суроватка хем по малак ефект ще има ;) според мен млечния е по-добър от казеина защото казеина се извлича от млякото и в 100 грама млечен протеин 80 грама са казеин а 20 суроватка и хем за момонта те храни хем за дългите часове сън :)
Ако се вземе преди лягане протеин, който съдържа известна доза micellar kazein (неденатурирана, непроменена форма на казеина) той става на буца гел в стомаха и протеина захранва с аминокиселини мускулите около 7-8 часа през нощта.
А ако пия гейнър вечер? В него също има протеин, макар и малко. Да речем, че приема ще ми е по 3 пъти на ден гейнър, и два протеин. До сега протеина го пиех преди и след тренировка, заедно с гейнера, ако почна и вечер да пия? Не ми се копува още един протеин, предпочитам да взема по - голяма опаковка и да е по - универсален, защото млечно-яйчния трябва да го пия само вечер.
05.04.07
15:10
Не само вечер той ти е и за почивните дни ;) а иначе геинер преди сън с тези въглехидрати касно вечер само ще качиш подкожна мазнина :(
Аз съм със много бърз метаболизъм, така че може да опитам с гейнера, докато си купя протеин, че свърши.
06.04.07
12:43
Виж аз ти казвам да не си хабиш геинера неговата цел е съвсем друга ама ти както си решиш начена да се научиш е само проба грешка ;) Успех!
казано от dn_bg на 04.04.07, 19:16:
То може ама суроватката е 2 пъти по скъпа от млечния и я усвояваш за 15-20 мин а вечер ти трябва нещо което да те храни с часове тоес хем по скупо скъпо с суроватка хем по малак ефект ще има ;) според мен млечния е по-добър от казеина защото казеина се извлича от млякото и в 100 грама млечен протеин 80 грама са казеин а 20 суроватка и хем за момонта те храни хем за дългите часове сън :)
За кой млечен протеин става въпрос?
06.04.07
15:36
“ПРОТЕИН ОТ МЛЯКО
Този протеин не съдържа лактоза и мазнини, които се отделени чрез специфична филттрация, която запазва протеиновите компоненти. От двата протеина - казеин и суроватъчен в сместа преобладава казеина. Казеинът представлява 80% от протена в млякото, а суроватъчния протеин 20%....... ” извадката е от статията Едно пълно ръководство за протеините на прах. Изберете добър протеин! От М&Ф брой 108 Декември 2006 страница 76 :)
Казваш, че е два пъти по-евтин от суроватъчен? Коя марка е този млечен, къде се продава и колко струва?
06.04.07
16:52
Този протеин ми излиза 29 лева килото взимам го от едно момче насипно и съм много доволен :)