04.04.07
11:29
каква е разликата и кое за какво се пие
04.04.07
12:07
В гейнера има по - голям процент въглехидрати отколкото протеини. За качване се ползва.
В протеина има много малък процент въглехидрати. Сега ако питаш и той за какво се ползва... ;) Ползвай търсачката :D
04.04.07
14:40
Имам само един въпрос и не видях смисъл да правя отделна тема.Взех си гейнер и млечно яйчен-протеин.Смятам да ги комбинирам.Искам да ви попитам по колко грама и по кое време на деня трябва да ги взимам?
Мнението беше редактирано от polar_90 на 04.04.07 14:41.
Мое мнение:
1.По-добре щеше да вземеш суроватъчен протеин.
2.В тренировъчни дни пий протеина 2о минути преди и 20 след тренировка. През деня пийни и една доза гейнер.
3.В нетренировъчен ден приемай 2 пъти гейнер, ако искаш и 3 дози можеш да удариш.
05.04.07
08:04
казано от MOHCTAPA на 04.04.07, 16:25:
Мое мнение:
2.В тренировъчни дни пий протеина 2о минути преди и 20 след тренировка. През деня пийни и една доза гейнер.
3.В нетренировъчен ден приемай 2 пъти гейнер, ако искаш и 3 дози можеш да удариш.
Ясно!А по колко грама трябва да взимам от двете.По принцип знам ,че протеините се взимат по 2 грама на кг.
05.04.07
08:10
ми нз какво знаеш ама не е точно така...по два грама на кг е като искаш да качваш и това се отнася за приема на белтък за целия ден...зашото ако сега си примерно 70 кг какво трябва да пиеш по 140 гр протеин...не...виж какво пише на опаковката ти!
казано от polar_90 на 05.04.07, 08:04:
казано от MOHCTAPA на 04.04.07, 16:25:
Мое мнение:
3.В нетренировъчен ден приемай 2 пъти гейнер, ако искаш и 3 дози можеш да удариш.Ясно!А по колко грама трябва да взимам от двете.По принцип знам ,че протеините се взимат по 2 грама на кг.
Виж сега, идеята е, че за да качваш ММ изчисленията на велики учени в областта на спортното хранене :-P казват, че приема ти за един ден трябва да е между 2,2гр на килограм тегло до 3,3гр на килограм. Което грубо казано за 70килограмов човек, приема на 150гр белтъчини на ден е минимума за покачване на мускулатура. Но това НЕ означава, че тези 150 гр се набавят само от протеиновите шейкове, а от цялостния прием на белтъчини (от храната+протеин) през деня. Протеина на прах само добавя необходимия брой белтъци към основното - ХРАНАТА. Лично според мен за 70 килограмов трениращ са необходими около 200гр. белтък дневно за ефективно покачване.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.04.07 10:02.