Защо така се получава?

03.04.07
17:26

Ходя на фитнес, без да си натоварвам мускулите (само пътечката и то на бавна степен) общо - взето всеки ден с някакви пропуски за към 45 - 60 мин, но все пак започнаха да ми се получават мускули а аз не искам това! Правя го за отслабване! Някой би ли ми казал къде е проблема????

Проблем не виждам. Получава се мускулен тонус просто.

03.04.07
18:00

Би ли ми казал какво е това мускулен тонус? Мускули? И какво трябва да правя, за да топя мазнини и свалям килограми /ако не това - пътечката/????

Прочети за НВД и кардио във форума.

03.04.07
18:30

Ок, мерси!

04.04.07
07:27

казано от Петя на 03.04.07, 17:26:

Ходя на фитнес, без да си натоварвам мускулите (само пътечката и то на бавна степен) общо - взето всеки ден с някакви пропуски за към 45 - 60 мин, но все пак започнаха да ми се получават мускули а аз не искам това! Правя го за отслабване! Някой би ли ми казал къде е проблема????

Няма проблеми, просто мускулите ти се насища с кръв и гликоген, просто се подуват, не растат, както ти си мислиш. Винаги се получава подобно подуване в началото, ако не си тренирал дълго или пък никак. Моите крака се надуха зверски, когато започнах да правя кардио в началото и трябва да ти кажа, че месеци наред не спаднаха. Като потренираш малко, ще се нормализират нещата. Сега тялото ти е в стрес. И нещо не ми се връзва отслабване с бавно ходене по пътека по един час....А и защо само пътеката, можеш да тренираш цялото си тяло и когато отслабнеш да изпъкне нещо хубаво изпод сланините ;-P

Мнението беше редактирано от Winnie на 04.04.07 07:28.

04.04.07
07:38

Ех, жени, жени. Как така успявате да ги направите тея мускули от нищото бе? Я споделете тайната. Тука хиляди клякаме и правим тяга и крачетата пак никакви ги няма. Вие за 30 минути ходене и вече мускули... Ми земете напишете по една книга как се правят мускули с 5 посещения във фитнеса, ако не друго поне милионери ще станете.

Петя, това най-вероятно не са мускули, а подуване на краката. Ако пък от 40 минути пътечка получаваш мускули се захвани професионално с културизъм,  явно имаш невероятна генетика.

04.04.07
07:56

казано от locvs на 04.04.07, 07:38:

Ех, жени, жени. Как така успявате да ги направите тея мускули от нищото бе? Я споделете тайната. Тука хиляди клякаме и правим тяга и крачетата пак никакви ги няма. Вие за 30 минути ходене и вече мускули... Ми земете напишете по една книга как се правят мускули с 5 посещения във фитнеса, ако не друго поне милионери ще станете.

Петя, това най-вероятно не са мускули, а подуване на краката. Ако пък от 40 минути пътечка получаваш мускули се захвани професионално с културизъм,  явно имаш невероятна генетика.

Недей тъй да се подиграваш, момичето не знае  и са и трудни логически тези неща. Все пак никой не се е родил научен. А ти като много знаеш, защо пунтираш горният ми пост, а не и го обясни по-рано?

04.04.07
09:52

казано от winni на 04.04.07, 07:56:

Недей тъй да се подиграваш, момичето не знае  и са и трудни логически тези неща. Все пак никой не се е родил научен. А ти като много знаеш, защо пунтираш горният ми пост, а не и го обясни по-рано?

Ами сигурно понеже не съм 24/7 пред монитора да следя кой какво пише. Не се подигравам, но момичето можеше да прочете малко преди да вземе да пише. Типична черта на българина - всичко знае и няма нужда да чете “упътването”. При все, че би трябвало на всеки да е ясно, че мускули се правят с тежко трениране. Ако беше иначе щеше да имаме мускулести ръце от домакинска работа, а пощальоните да имат огромни крака, ама ...
Освен това съм установил, че подигравката е най-точния наъин да накараш някого да погледне недостатъците си и евентуално да се справи с тях.

Петя, вместо да си губиш времето по 1 час всеки ден на пътечката прави HIIT cardio (има теми във форума) по 2-3 пъти на седмица. (Това можеше и сама да го намериш, но на готово е по-лесно)

П.П. Интересно, че подобно отношение към момчетата тук (да му се изсмееш на глупостите )е нещо нормално. Обаче щом е момиче и е простено. Това си е жив сексизъм.

04.04.07
11:59

казано от Петя на 03.04.07, 17:26:

Първо уточни какъв ти е проблема и има ли такъв изобщо. Тоест какво значи ‘получават ми се мускули’? Това може да означава много неща:

1/ Свалила си подкожни мазнини и евентуално вода и мускулите ти са се очертали по ясно. - По-добро от това няма.
2/ Просто си подпухнала без това да има особена връзка с мускулната ти маса. Уточнявам, че мускулната маса е тъкан, тя не е изобщо плътта ти. - Това не е добре, означава че храненето ти е кофти. Както и правиш грешката да тренираш всеки ден. Както и още много други грешки, за които трябва сама да прочетеш.

3/ Седни да четеш относно това което те интересува, никои няма да мисли вместо теб.

Успех

04.04.07
19:05

Ами, аз не искам да ставам мускулеста, искам да свалям мазнини и килограми. И не ходя от 5,6 пъти, ходя вече повече от месец може би, толкова ще да е! Повечето пъти гледам да не пропускам ден, но имам и пропуски.

Няма проблеми, просто мускулите ти се насища с кръв и гликоген, просто се подуват, не растат, както ти си мислиш. Винаги се получава подобно подуване в началото, ако не си тренирал дълго или пък никак. Моите крака се надуха зверски, когато започнах да правя кардио в началото и трябва да ти кажа, че месеци наред не спаднаха. Като потренираш малко, ще се нормализират нещата. Сега тялото ти е в стрес. И нещо не ми се връзва отслабване с бавно ходене по пътека по един час....А и защо само пътеката, можеш да тренираш цялото си тяло и когато отслабнеш да изпъкне нещо хубаво изпод сланините

Ами, winni, за периода от няколко месеца (колко по - точно?), през който ти спаднаха, ти продължи ли да тренираш? И ако си тренирала за отслабване и ако не е тайна какво и по точно колко правеше за отслабване? Успя ли да свалиш излишните килограми и ако да, за колко време горе - долу, колко пъти седмично по колко тренираше и имаше ли някакъв хранителен режим/спазваше ли диета?

Мнението беше редактирано от Петя на 04.04.07 19:16.

04.04.07
19:23

:)

Мнението беше редактирано от mitaka101 на 16.10.07 22:47.

05.04.07
05:55

казано от Петя на 04.04.07, 19:05:

Ами, аз не искам да ставам мускулеста, искам да свалям мазнини и килограми. И не ходя от 5,6 пъти, ходя вече повече от месец може би, толкова ще да е! Повечето пъти гледам да не пропускам ден, но имам и пропуски.

Няма проблеми, просто мускулите ти се насища с кръв и гликоген, просто се подуват, не растат, както ти си мислиш. Винаги се получава подобно подуване в началото, ако не си тренирал дълго или пък никак. Моите крака се надуха зверски, когато започнах да правя кардио в началото и трябва да ти кажа, че месеци наред не спаднаха. Като потренираш малко, ще се нормализират нещата. Сега тялото ти е в стрес. И нещо не ми се връзва отслабване с бавно ходене по пътека по един час....А и защо само пътеката, можеш да тренираш цялото си тяло и когато отслабнеш да изпъкне нещо хубаво изпод сланините

Ами, winni, за периода от няколко месеца (колко по - точно?), през който ти спаднаха, ти продължи ли да тренираш? И ако си тренирала за отслабване и ако не е тайна какво и по точно колко правеше за отслабване? Успя ли да свалиш излишните килограми и ако да, за колко време горе - долу, колко пъти седмично по колко тренираше и имаше ли някакъв хранителен режим/спазваше ли диета?

Петя, миличка, наистина ли няма инструктор в залата? Ако има, питай без да се притесняваш, никой няма да ти откаже помощта си.
Ами нещата са доста комплексни - тренировки, диета, липотропни добавки, много са факторите и отслабването не е лесна работа.
За мускулите не се кахъри толкоз, ние жените трудно качваме мускули, не мисли, че от едно кардио ще станеш олимпиец :cheese:
Който и мускул да натовариш, той се пълни с кръв, и се “изпразва” няколко дни след това, да не те излъжа, но мисля, че 48 -72 часа беше времето, сиреч 2 -3 дни. После спада. Те моите крака и сега се “помпят”, но само като ги товаря силово. От кардиото не се надуват, а тренирам от октомври. В началото основно кростренажор, малко подсилващи с тежести, и го редувах и с аеробика. Аеробиката е най-доброто за горене - лично мое мнение, може и тае-бо.
А отслабването зависи основно от храната - прочети малко за НВД диета.
Успех ти желая.

05.04.07
08:45

Не трябва да ходиш бавно, а да тичаш! Прочети в сайта за пулса по време на кардио и НВД, искам да ти кажа, че въпреки натоварването ще ти трябва време.............на мен ми трябваше година всекидневни тренировки!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1