05.04.07
13:01
Здравейте ! Може и да греша, но темите , които прочетох бяха писани все от представители на мъжкия пол :) . Не намерих отговор за моя проблем за това бих искала да попитам вас- знаещите , компетентните в тази област и се надявам да можете да ми отговорите :)
Та... на 17 години съм, момиче съм, 171см. съм висока ии в момента тежа 68-69 килограма (което е много за мен, нищо че по рождение костите са ми тежки) . бях 59-60кг, но след като ми откриха лека дискова херния, протузия и шийна протузия трябваше да спра да спортувам и взимах лекарства , като постепенно ги сменях и минавах към все по- силно тъй като не ми действаха. От тях напълнях и освен това при някои беше неизбежно да хапвам повече понеже иначе ми ставаше лошо а и лекаря ме посъветва да хапвам по-обилно, а другите просто ме караха да огладнявам.. :( И напълнях . Отдавна вече не ги приемам но не смъквам килограми (не съм се захванала със нищо). Бих искала да знам дали НВД е подходяща за мен дали мога да си върна с нея предишните килограми и горе доло колко време ще отнеме това? Какъв фет бърнър бихте ми препоръчали и с какви леки упражнения бих могла да съчетая всичко това (упражнения , които не натоварват много кръста).
Благодаря предварително на тези, които са обърнали вснимание на темата ми :)
05.04.07
14:03
За съжаление не мога да се ориентирам в сайта и да ти дам линк за НВД-то...така че ще се опитам да ти го обясня аз доколкото мога...С НВД можеш да си върнеш килограмите и да си направиш каквито искаш корекции ако искаш да сваляш мазнини...останалото е въпрос на време..
За упражнения немога да ти препоръчам..един приятел имаше дискова херния и правеше упражнения в които има упора на гърба (като лег и т.н)...тука трябва да се консултираш с лекар за да не се повредиш повече...обаче според мен спокойно можеш да си правиш кросчета каро кардио тренировка (за колело незнам...там гърба е извит и май се натоварва)...ако целта ти е само да свалиш мазнините не са ти нужни и по-специфични упражнения...жените тях ги използват повече за стягане..
със НВД-то незнам дали си запозната...идеята е да се приемат по-малко въглехидрати (по 1.5 до 1 грам на кг телесно тегло) за да може организма да огладнее за енергия и като няма въглехидрати да изгаря мазнините. Тези въглехидрати които ги приемаш трябва да не са прости...препоръчват се ядки, ориз, и от лактозата от млякото но сутрин. Въглехидратите се приемат през първата половина на деня. Трябва да приемаш повече протеин но за жена незнам какви са границите. В сайта има формули по които да си измериш нужните калории за деня...можеш да започнеш с -500 от резултата.
И още незнам на какви лекарства си била..но може да си качила и доста вода не само мазнини...а за възстановяване нищо чудно да са ти дали и някои стероиди така че може да не ти е нужно да сваляш 10 кг...не са важни килограмите а мерките...защото ако си 90/60/90 никой няма да те пита колко кг си ;)
05.04.07
14:11
Погледни този материал: http://www.bb-team.org/articles/comments/907/ - мисля, че ще те насочи в правилна посока.
Благодаря ви много за отговорите ! Погледнах и линка и мисля че разбрах всичко за тази диета за която съм ви благодарна :) Искам да попитам какъв фет бърнър бихте ми препоръчали? казаха ми, че има голям ефект от тях , но не съм никак наясно с този вид добавки и бърнъри и за това ви питам :)
казано от psixar на 05.04.07, 14:03:
може да не ти е нужно да сваляш 10 кг...не са важни килограмите а мерките...защото ако си 90/60/90 никой няма да те пита колко кг си ;)
Да , знам , но просто 59-60 кг се чувствам най-добре :)
казано от shoshi на 06.04.07, 10:44:
Благодаря ви много за отговорите ! Погледнах и линка и мисля че разбрах всичко за тази диета за която съм ви благодарна :) Искам да попитам какъв фет бърнър бихте ми препоръчали? казаха ми, че има голям ефект от тях , но не съм никак наясно с този вид добавки и бърнъри и за това ви питам :)
Universal - SuperCuts3 - 130 таблетки - 50 лева
Мисля, че това е един добър избор.
Много благодаря !!! искрено ви благодаря ! В най-скоро време ще започна с тези неща и ще пиша да казвам какви са ефектите :D {}{}{}{}{}{}{}{}{}
06.04.07
13:43
Ами...за фет бърнър незнам...аз преди бях пробвал обаче няма нищо по-добро от хубав хранителен режим..
Иначе за мен най добрия фет бърнър е Lipo 6 на Nutrex…от магазин незнам от къде можеш да го поръчаш но го има в www.nutritiontarget.com