05.04.07
10:35
Първо здравейте на всички. Значи искам да започна с това, че вчера си купих новият креатин на JC ethyl ester, който както ми обясни продавача бил от ново поколение, не се задържало вода, не трябвало да има зареждащ период... Хубаво взех го и понеже бях пил от монохидрада на JC, от който останах изключително доволен въпреки лошите работи, които бях чувал си викам дай ше го пробвам и този. Та всичко си беше наред до днес - забърках креатинчето с вода и ентусиазиран отпих една голяма глътка! В следващия момент осъзнах каква огромна грешка съм допуснал и осетих, че повръшнята ми тръгва - добре, че си затворих устата с ръце. Казвам ви такъв гаден вкус нема просто тва беше като отрова, значи с някав леко щипещ вкус, горчив и на фона на тва лек примес и мирис на череша, който вместо да позатъпи гадния вкус го правеше още по-гаден! Пробвах да го разредя с още вода, но ефектът беше минимален, погледнах срока на годност - всичко си беше наред. Понеже от опита с друг креатин знам, че няма никакъв вкус, нито мирис въпросът ми е възможно ли е тоя креатин да е развален или по някав начин да не е читав, или тва си е от самата технология по коят се извлича ... де да знам, но просто толкова гадно нещо през живота си не сам вкусвал казвам ви беше супер гадория... Кажете ми какво да правя да се пробвам ли да го допивам или да си купя нов и ако е така ще ми препоръчате ли някакъв наистина добър креатин?
Добре а мога ли да го пия с някво сокче примерно щото тва немое се пие така ше го връщам секи път. Питам щото на опаковката пише да се пие с вода? А и другото нещо, което забравих да питам с този вид креатин трябва ли да се приема също толкова голямо количество вода както при монохидрат? elfigor мерси за фирмите които ме посъветва ако немога да го допия тоя ше си купя ...
Мнението беше редактирано от DARK_PSN на 05.04.07 13:25.
Да бе пий си го със сокче.
Водата - съветвам те да пиеш повече, отколкото с монохидрата.
Има много оплаквания за проблеми с бъбреците.
Водата да ти стане +1литър отгоре.Е т’ва само ако не пиеш достатъчно де.
05.04.07
15:36
Значи ако има едни цветни точици в праха креатин не се тревожи вкуса идва от там слагат ги уж да овкусят аз също щях да повърна като им го опитах с арамат на портокал беше мойто ;p
Незнам братле поне аз не виждам подобни цветни точици... А ти с каква дозировка си го пил понеже от магазина на пиротска от който го взех ми казаха по 2 гр. преди и 2 гр. след тренировка, а на опаковката пише 2 гр. преди тренировка само, единствено при тежка тренировка още 1 доза можело... ?
05.04.07
17:25
Преди и след тренировка по една чаена лъжичка с лек връх или и 2-те лъжички 30 мин преди тренировката
Нали го пиеш за ефект не обръщай такова внимание на вкуса... въпроса е да действа!
05.04.07
20:10
Първо здравейте на всички. Значи искам да започна с това, че вчера си купих новият креатин на JC ethyl ester, който както ми обясни продавача бил от ново поколение, не се задържало вода, не трябвало да има зареждащ период... Хубаво взех го и понеже бях пил от монохидрада на JC, от който останах изключително доволен въпреки лошите работи, които бях чувал си викам дай ше го пробвам и този. Та всичко си беше наред до днес - забърках креатинчето с вода и ентусиазиран отпих една голяма глътка! В следващия момент осъзнах каква огромна грешка съм допуснал и осетих, че повръшнята ми тръгва - добре, че си затворих устата с ръце. Казвам ви такъв гаден вкус нема просто тва беше като отрова, значи с някав леко щипещ вкус, горчив и на фона на тва лек примес и мирис на череша, който вместо да позатъпи гадния вкус го правеше още по-гаден! Пробвах да го разредя с още вода, но ефектът беше минимален, погледнах срока на годност - всичко си беше наред. Понеже от опита с друг креатин знам, че няма никакъв вкус, нито мирис въпросът ми е възможно ли е тоя креатин да е развален или по някав начин да не е читав, или тва си е от самата технология по коят се извлича ... де да знам, но просто толкова гадно нещо през живота си не сам вкусвал казвам ви беше супер гадория... Кажете ми какво да правя да се пробвам ли да го допивам или да си купя нов и ако е така ще ми препоръчате ли някакъв наистина добър креатин?
Вземи на капсули и си решаваш проблема с вкуса :-)
05.04.07
20:33
С капсулите само си даваш парите.
Вкуса на креатин етил естера е най-отвратителния, който съм усещал от добавка. Най-вероятно всичко си е наред. Креатина си е креатин независимо на коя фирма.
05.04.07
20:57
С капсулите само си даваш парите.
Вкуса на креатин етил естера е най-отвратителния, който съм усещал от добавка. Най-вероятно всичко си е наред. Креатина си е креатин независимо на коя фирма.
Аз пък мога да ти кажа ,че под формата на капсули суплементите се усвояват много по добре понеже се задържат по-дълго в стомаха и затова се абсорбират напълно за разлика от праха.А колкото до това ,че няма значение от фирмата да си чувал за термина качество?
този креатин на JK е сравнително добър, не се тревожи за вкуса наистина е ОТВРАТИТЕЛЕН но и на другите марки да вземеш ще е същия! Аз съм пил NO BURST на Sitec - още по отвратителен. Но с малко сокче и на екс се преглъща. Другия път си взими три креатин малат - резултата е същия но вкуса е горе долу поносим (кисел). А когато гониш резултати вкуса не е най-важното нали???
Народа има една поговорка която пасва за случая - “Трай бабо за хубост” :) , резултатите са важни.
Мнението беше редактирано от Alkorin на 04.05.07 09:02.
27.05.07
10:24
......................................
Мнението беше редактирано от Красимир Йолов на 04.10.07 00:01.
Пий си го с натурален сок и няма имаш проблеми.Даже е по-добре да се пие със сладко натурално отколкото с вода.
02.06.07
07:20
Нали няма проблем ако си на 16 и приемаш креатин?
Не бих казал че ти трябват добавки! ;)
А ако пия протеин преди и след тренировка може ли да забъркам креатина с него ?
Отдавна има на пазара къде къде по-ефективни и безопасни креатинови формули от монохидрата. JK първи пуснаха креатин монохидрат на пазара, ама да е видял някой в последните 2 години реклама на JK за него? Май го рекламират само тия, които нямат по-добрите формули :D Аз съм чул дори Карабиберов, който е собственик на JK, на лекции да говори не много добре за монохидрата. Сигурно не е случайно и че във Франция е забранен. Така че - който иска да си го гълта на собствен риск. Моето мнение е, че трябва да се пие креатин етил естер, ама както си забелязал истинският е с много гаден вкус, затова го пийте със сок. Аз като го пия си затварям носа, обаче има и много гаден остатъчен вкус - ама така е с креатина - No pain, No gain! Поне на JK съм му виждал сертификата и знам какво пия. Същият е като на Universal, само че e различно смлян - единият е 80, а другият - 200 меша.
Мнението беше редактирано от Delvar на 05.12.08 13:38.
братле , кво ги слушаш ? били буклуци ,недей го пи..щом си го взел го пий , специално за креатина няма как да е менте , всички креатини са едни и същи като съставка(говоря монохидрат с монохидрат и CEE с CEE на различните фирми за 1 към 1),пий го с натурален сок и си цар ;)
А защо не го гълташ направо от лъжицата и след това да преглъщаш с вода? Така няма да му усещаш вкуса.
15.12.08
21:02
аз пиех същия пии го с мляко по хубаво става
16.12.08
22:32
Отдавна има на пазара къде къде по-ефективни и безопасни креатинови формули от монохидрата. JK първи пуснаха креатин монохидрат на пазара, ама да е видял някой в последните 2 години реклама на JK за него? Май го рекламират само тия, които нямат по-добрите формули :D Аз съм чул дори Карабиберов, който е собственик на JK, на лекции да говори не много добре за монохидрата. Сигурно не е случайно и че във Франция е забранен. Така че - който иска да си го гълта на собствен риск.
Абсолютно вярно, монохидрата е остаряла форма, която само товари бъбреците. Усвояемостта е много ниска, но хората се кефят, защото се надуват с вода. Аз колко монохидрат съм изпил, стигал съм до 30гр дневно в продължение на месец, направо не ми се мисли на какво съм подлагал бъбреците си.
14.06.12
16:32
И аз пия един такъв боклук, не стига че горчи, ами и не може да се разтваря във сока (утаява се отдолу). Това ще е първия и последен креатин който ще пия някога през живота си. Ще си пийвам протеинови шейкчета и изобщо няма да се замисля повече за креатин !!!
И аз пия един такъв боклук, не стига че горчи, ами и не може да се разтваря във сока (утаява се отдолу). Това ще е първия и последен креатин който ще пия някога през живота си. Ще си пийвам протеинови шейкчета и изобщо няма да се замисля повече за креатин !!!
След четири години , това мнение ще помогне много ...