05.04.07
14:20
Значи като тренирам усилено винаги имам леки болки дори на следващия ден в мускулите означава ли това че начина по който тренирам е добър? и така мога ли да разбера дали тренирам по правилна програма например за трицепс ?
05.04.07
15:31
Ако болката е лека и приятна като от отминаваща мускулна треска това е добре значи растеш ;)
Означава 2 неща:
1. мускулна треска има когато се натрупва млечна киселина в мускула(което не е добре)
2. има и когато организма изпраща голямо количество аминокиселини към мускула (което е добре)
Но не може да се прецени кое за кое е .
05.04.07
17:23
Може може като има човек малко повече стаж и може да ги разграничи ;)
Мускулната треска се причинява от микроразкъсването на мускула.При трениането се получават микротравми в него (разкъсвания)Старо схващане е че се причинява от млечната киселина
Мнението беше редактирано от ASTOR на 05.04.07 19:29.
Ми според мене има 2 вида мускулни трески : Доброкачествената , която минава до 2 дена и има слаби болки в мyскулите които сте натоварвали . Лошата силни болки още на следващия ден ! :)
05.04.07
20:06
казано от FantarE на 05.04.07, 14:20:
Значи като тренирам усилено винаги имам леки болки дори на следващия ден в мускулите означава ли това че начина по който тренирам е добър? и така мога ли да разбера дали тренирам по правилна програма например за трицепс ?
В твоя случай всичко е ОК ;-)
ok meрси на мен ми минава за около 2 дена в момента трицепса ми отминава апък бицепса си боли леко
ок а за да не пускам нова тема някой ще каже ли как да разбера дали начина (програмата )по която тренирам е добра
ако имам по-силна м.треска значи ли че добре съм тренирам или са разбира при самото напрягане по време на тренировката
казано от ASTOR на 05.04.07, 19:29:
Мускулната треска се причинява от микроразкъсването на мускула.При трениането се получават микротравми в него (разкъсвания)Старо схващане е че се причинява от млечната киселина
Кажи ми тогава защо след някои тренировки няма мускулна треска , аз след други има . При всички положения се получават микроразкъсвания :)
06.04.07
17:34
Мускулната треска е неприятна и болезнена само в началото, когато си начинаещ или не си ходил много време на тренировка. Когато напреднеш, мускулната треска е белег за добра тренировка, на мен дори ми е приятна.