27.11.04
11:19
Тренирам бицепса и трицепса в една тренировка. Може ли някой да ми каже защо почти никога на следващия ден нямам мускулна треска на бицепса, докато на трицепса винаги имам?
Тренировката започва понякога с бицепса, понякога с трицепса - ефекта е един и същ на другия ден. Правя по 3 упражнения за бицепса и 3 за трицепса, по 3 серии, последните 2 серии на всяко упражнение са до отказ. Повторенията в серия са средно между 7 и 11-12…
Все пак какви упражнения правиш за бицепс?
И аз имам подобен проблем, но установих, че не е от липса на натоварване, а е от претренирването на бицепсите което съм правил повече от гидина на лост и с дъмбели и продължаването в същия дух 3 месеца в зала. Просто става “имунизиран” от мускулна треска (ееех, ако можех да го обясня по-научно) :)
Ако бицепса ти е изоставаща мускулна група,започвай тренировката с него!Може да нямаш мускулна треска(растеж),защото дълго си правил едни и същи упражнения.Предлагам ти да смениш последователността на упражненията или да замениш някои от тях с други,но само за 3-4 седмици.Другия вариант е да си смениш програмата :)
Момчета, искам само да уточня, че не винаги растежа се асоцира с мускулна треска и невинаги мускулната треска означава растеж.
27.11.04
16:00
По-често започвам с бицепса и правя три упражнения, както следва:
упр. 1 - сгъване с крив лост от стоеж
или
- разнопосочно с дъмбели от стоеж
упр. 2 - скотово сгъване с крив лост от седеж
или
- разнопосочно сгъване с дъмбели от наклонена лежанка
упр. 3 - концентрирано сгъване с дъмбел
или
- скотово сгъване с дъмбел
после почвам трицепса....
сигурно е нормално, защото и аз да сега не се сещам да съм имал муск.треска на бицепса (както и на рамената) , докато на трицепса имам след всяка тренировка.
И аз имах съшия проблем,пробвах супер,дроп серии,но нищо.Оказа се че скота го правя грешно,изнасял съм тежеста на китките за да вдигам повече.
07.12.04
01:05
как така с китките?