07.04.07
09:51
Добър ден
Ами в моята вече почти не присъстват мазнини - ползвам oil spray вместо олио, ям главно печени неща и варени, в които почти няма мазнинии така нататък. На дали си изяждам дневната порция мазнини. Въпроса ми е дали тялото, ако му трябват мазнини и аз не му ги доставям чрез храната, би ги взело от мазния запас на тялото. Другия ми въпрос е може ли да се напълнее от 100% плодов сок от концентрат и ако изяждам 1-2 кг плодове на ден ще повлияе ли това на теглото ми и въобще пак да попитам от плодове може ли да се напълнее.
07.04.07
10:38
Какво целиш с това редуциране на мазнините?
Освен това 2 кг плодове са (грубо казано) 400 гр плодова захар, сериозно количество, ако се стремиш да изгаряш мазнините. Да не говорим, че е направо фрапиращо, ако гониш 0 мазнини, а същевременно приемаш толкова въглехидрати.
2 кг ябълки ще ти доставят между 200 и 250 гр фруктоза (в зависимост от сорта) и около 50 грама фибри. В някои други плодове фруктозата е повече.
Значи да тук имаш минимум 200 грама монозахариди на ден. Ако и тия варени и печени неща, за които говориш, също са въглехидратни храни, значи диетата не е подходяща за горене на мазнини.
Освен това - да, имаш нужда от мазнини чрез храната за много процеси в организма. Това, че не ядеш пържени неща е добре, но трябва да си набавяш качествени мазнини от ядки, риба и т.н.
Кажи какви точно храни ядеш и колко са ти калориите на ден?
ами целта ми е да не съм дебел. Аз не съм, но искам да съм почти без мазнини и само мускули ( не големи ). Значи през деня ям месо, ядки 100 грама ( +/- 30 грама ), много плодове ( но аз знам че плодовата захар дори да е в повече не се превръща в мазнини както въглехидратите в сладкишите примерно и обикновената захар ). Не мога да изброя какво ям - имам доста разнообразна диета но с малко мазнини и много плодове. Не съм дебел 66 кг/184 см и имам доста мускули но имам мъничко мазнина на корема и ми пречи на плочките.
“Ами в моята вече почти не присъстват мазнини”
“Значи през деня ям месо, ядки 100 грама”
В диетата ти присъстват мазнини, даже доста и при това качествени. Освен ако нямаш пред вид овесени ядки. Какви ядки ядеш?
Трябва да си следиш калориите и не е нужно толкова много плодове. Ако искаш да държиш килограмите под контрол - няма как - ще трябва да имаш поне една бегла представа кое нещо колко калории съдържа приблизително. Например 2 кг плодове са поне 1000 калории.