07.04.07
18:36
Значи може да ви се стори глупаво или налудничаво но незнам,от това което съм чел знам че неможеш да надскочиш гените си но все пак да попитам,може ли някой от спортовете да помогне за растежа на скелета в смисъл да пораснеш още някой друг сантиметър.на 17 години съм и съм висок 175 см но ми трябват още няколко... сантиметра баща ми е колкото мен висок а дядо ми е бил 1,90 . Много ще се радвам ако дадете някакви мнения.
Следващия ми въпрос е бях чел в някакъв форум че може чрез рентгенова снимка да се провери дали можеш да пораснеш още или не?? вярно ли е?
и последното за хормона на растежа ?
ами какъвто ти е генът такъв ще станеш неможеш да искориш процеса за ренгеновата снимка нз самнявам се да може не съм запознат може и да може нз :) хормона на растежа мисля че е химия неги разбирам тия вредните химии :)
07.04.07
19:27
Можеш, но май си позакъснял, на 17 си пощи пораснал.. но иначе с баскетбол много дърпаш с височината. Иначе знам и че с фитнес става, трябва да взимаш добавки, които ти заздравяват имунната система.
07.04.07
23:42
В тази тема надалго и нашироко съм обяснил за хормона на растежа ;)
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/23944/
08.04.07
07:57
казано от cecko на 07.04.07, 18:36:
Значи може да ви се стори глупаво или налудничаво но незнам,от това което съм чел знам че неможеш да надскочиш гените си но все пак да попитам,може ли някой от спортовете да помогне за растежа на скелета в смисъл да пораснеш още някой друг сантиметър.на 17 години съм и съм висок 175 см но ми трябват още няколко... сантиметра баща ми е колкото мен висок а дядо ми е бил 1,90 . Много ще се радвам ако дадете някакви мнения.
Следващия ми въпрос е бях чел в някакъв форум че може чрез рентгенова снимка да се провери дали можеш да пораснеш още или не?? вярно ли е?
и последното за хормона на растежа ?
1,75 не е никак лош ръст! Трябва да се стремиш към пропорционалността в тялото си, а не към постигането на някакви заветни сантиметри. Хващай здраво лостовете и дъмбелите и направи едно красиво и хармонично тяло. Едно атлетично 170-175см тяло е много по-привлекателно от едно 180-185 кльощаво или трътлесто ;) Ако не вярваш, питай нежния пол :-)
Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 08.04.07 07:58.
08.04.07
21:49
Дядо ти спортувал ли е нещо, а също така и неговия баща? На мнение съм, че височината е генетично заложена и само поради сериозно заболяване би била променена (да не пораснеш толкова, колкото ти е било “дадено”). При години учихме по биология за това “изследване”, което целеше да провери до каква степен са “калцирани” костите. Възможно е и да съм в грешка де, съвсем бегъл спомен ми е.
Употребата на хормон на разтежа с такива цели е чист автогол според мен, не бих го коментирал повече.
еми за дядо ми не съм сигурен до баща ми е тренирал спортна гимнастика а за тялото мисля че го имам но ми трябва ръст заради поста си във спорта..
Първо може да надскочиш гените си, но умерено и пак зависи какъв живот водиш. Защо мислиш, че тенденцията в Европа е хората да се издължават и като цяло децата са по високи от родителите си?
Второ, чрез рентгенова снимка не може да се каже колко ще растеш. Може само да се каже, дали костите ти са в процес на уголемяване и то продедурата няма да е особено проста. Да не говорим, че всяко облъчване с рентгенови лъчи е вредно.
Накрая, хормона на разтежа си е самоубииство в твоя случай. От една страна, защото струва адски много пари, второ защото може много да ти навреди и трето, защото трябва да си самоубииствено тъп да използваш медикамент предназначен за болни хора върху себеси бидейки здрав.
Много поздрави.
09.04.07
11:34
казано от tpd на 09.04.07, 09:30:
трябва да си самоубииствено тъп да използваш медикамент предназначен за болни хора върху себеси бидейки здрав.
Според мен това важи с пълна сила и за Кленбутерола... доста хора ще ми се разсърдят, но това е моето мнение.
09.04.07
16:23
мда....доколкото знам може по някакъв начин да се определи дали ще растеш още,посъветвай се с лекар той ще ти каже,но съм чувал че при баскетболистите се прави това..кво толко си се комплексирал на 175 не ми е ясно...аз съм 176 и не ми е толкова лошо...има хора дето се комплексират от ръстта си и изглеждат мн смешно в очите на хората,а не бива така...ако ти е заради пичките...мн се лъжеш ако си мислиш че гледат колко си висок(освен ако не си 160 примерно)...батка осъзнай се парите движат света,не ръстта!;)....ае жив и здрав
Мнението беше редактирано от InDaHEad на 09.04.07 16:24.
е не ама ако има начин да стигнем заветните 1,80 :( трябват ми защото съм вратар..