ВиТаМиНи

JI

27.11.04
12:40

Моля да ми препоръчате някакви витамини и да кажете кога се пият !!! :lol: На 15 сам и неискам да са някакви които щте натварват черния дроп и тн ... А за маса нз кои какво зема ама аз за 2 месеца като ядях по 3 кофички кисело мляко и 1 л боза на ден + мнОго месо качих 4-5 кг наи вече на ръцете и гърба ама не мога да кача на гърдите - защто - не ги претожарвам.

27.11.04
13:53

Не се бъркай приятелю, тук не действа принципа колкото повече, толкова повече... Нищо не расте ако го претоварваш.

А за витамини, си вземи някакъв комплекс витамини и минерали които да пиеш всяка сутрин, за черния дроб не се безпокой, наистина там се складират (освен Ц-то, който се изхвърля ако е в по-голямо количество), но опасност от претоварване не виждам, стига да не пиеш свръх-дози непрекъснато

27.11.04
15:38

Живко, задравей, моля следващия път не използвай ХаКеРсКи ИзГлЕжДаЩ ТеКсТ :)

По темата: ако си активно спортуващ, особено с тежести, можеш да си вземеш Animal Pak на Universal.
Еднодневната ‘доза’ от Pak-а е 11 таблетки (просто не могат да натъпчат всички витамини, минеррали и амино в 1 или 2. Тези 11 таблетки ти излизат около 2 лева на ден... много е, но... дано можеш да си го позволиш.
Аз пия “Центрум’ в момента - към 12,50 за 30 таблетки (по 1 на ден) и дпулнително 1 грам витамин С, допълнително б-комплекс.

27.11.04
18:03

Най-добрия витамин за спортуващи - Spectrum Vite
6лв - 30табл
Пиеш по 1 ден.
Само го сравни с който и да било друг мултивитамин да видиш съдържанието.
Ако го сравниш с Витарал приермно Б12 е 6 пъти повече :)
Пише си и в % колко от дневната нужда е дозата.
Стига до 300% на някой витамини.

27.11.04
18:42

E… чак най-добри :) Има доста по-качествени.. Ти като фен на Universal, трябва да знаеш за Daily One.. лично за мен.. са на най-добрата цена.. за предлаганото качество..  :wink:

Абе доколкото знам с новия закон и държавните стандарти вече е доста трудно някой да прокара витамини, които поне 85-90% не отговарят на съдържанието си. Т.е. където пише “витамини” и някой от стандартите, вероятно и се съдържа в голяма степен написаното...
Аз съм пил няколко вида, включително и тези, дето ти препоръчва Ванишър.
Мисля обаче, че каквито и да вземеш, все е файда. И  не прекалявай с тях, предозирането им е по - скоро беля, отколкото препоръчително.
Също имай предвид - в храната има доста витамини.
При витамините е по - скоро желателно да не падаш под определен минимум, отколкото да се тъпчеш с тях. Та не си сипвай парите за глупости. Направи си добре сметката. СКъпите витамини са само печалба за производителя....
Ако не се предозираш, нищо няма да ти натоварят витамините.
Относно гърдите ти - едва ли е от витамините. Щом качваш на другите места, а на гърдите не можеш, вероятна причина е тренировката.

27.11.04
19:20

[quote author=“D3BEP”]Абе доколкото знам с новия закон и държавните стандарти вече е доста трудно някой да прокара витамини, които поне 85-90% не отговарят на съдържанието си. Т.е. където пише “витамини” и някой от стандартите, вероятно и се съдържа в голяма степен написаното...
Аз съм пил няколко вида, включително и тези, дето ти препоръчва Ванишър.
Мисля обаче, че каквито и да вземеш, все е файда.

Това изобщо не е коректно казано.. Първо витамините които се правят по копие на оригинален продукт.. обикновенно не са на нужното качество (в конкретният случай немога да дам мнение, макар че съм ги пил около 2 месеца). И второто, което е много по-важно е дали витамините са получени по химически път или са от натурални продукти извлечени. Разликата е огормна.. при пръвите може съдържанието да е на 100% както пише, но организмът да упее да усвои 10%..а във вторият случай да усвои 99%... винаги предпочитайте “Natural” продуктите.

Не съм писал това, което казваш. Писал съм, че съдържанието вътре в кутийката вече доста по - сериозно отговаря на анонса на етикета, отколкото преди. КОето няма никакво отношение към твоето изказване :)

Но с това изказване сериозно ме изненада....
Че има резон в него, има, но....
Къде в аптеката може да се купят хапчета витамини, които са - хм, естествено извлечена субстанция??? Кой е този препарат?
Възможно ли е въобще да купя естествен препарат и на него да пише: :” за 1 хапче 0,2 грама едикаква си киселина, 0,3 грама витамин С и т.н.”? Мисля, че не.
Мисля, че всичките хапове с витамини са химично създадени, поне в повечето си съставки.... Инак няма и как да се изчислят тея свръхточни дозировки.
Идеята е при тях, че свързвайки се в стомаха със сокове и ензими и т.н. се превръщат в необходимите за организма вещества, доколкото знам. Инак  -всичко е химия...
Естествени витамини - само в храната.

Все пак ако знаеш някъде да продават някакви естествени, ама за които си сигурен, че са естествени, а не просто прокламирани като такива мултивитамини - ще съм много благодарен. Аз съм любител на витамините....

27.11.04
20:15

Веднага задоволявам твоето любопитство: Аптеката в блок 60.
Basic Vita-Vim, Super Vita-Vim на Jamieson - 100% натурални, без химическа обработка.. камо ли синтез.

Верно ли е?
Сигурен ли си че са натурални?
Защото отзаде им пак пише някакви хиперточни дозировки, дето предизвикват съмнение...
Бтв точно тях гледах, даже на приятелката ми съм купил(Stressease), и за мене си имам проспектчета... Ама реших, че не нещо което чак толкова си заслужава.
Пак питам: абсолютно ли си сигурен, че са естествени? Има ли източник, който да го потвърди, освен рекламната им брошурка?

ПП: Фърлил съм око на Супер Вита Вим и Power Vitamins for men. Гледах ги и колко струват...

28.11.04
00:31

[quote author=“perlsite”]E… чак най-добри :) Има доста по-качествени.. Ти като фен на Universal, трябва да знаеш за Daily One.. лично за мен.. са на най-добрата цена.. за предлаганото качество..  :wink:

Най-добри в смисъл от мултивитамините то аптеката.
Иначе много ясно - Universal Daily One, Universal Animal Pak
Абе виж на ввв.бодибилдинг.ком там почти всяка фирма има ПАКове с витамини.

Но от най-близката аптека мисля, че Specteum Vite са доста добри.

JI

28.11.04
00:42

Мерси за информацията бях залят от нея много 10нкс :D :D :D

28.11.04
02:26

От “аптеката”, аз бих избрал Basic Vita-Vim, Super Vita-Vim на Jamieson..  :wink:

P.S. D3BEP.. немога да съм 100% сигурен.. но да ти кажа си личи.. по самите капсули... ако погледнеш например Daily One и го сравниш с тези на Спектрум Вит.. разликата е огормна.. На Daily One.. си личи, че е от естествени съставки.. а на Спектрум - химия. Сега незнам.. може и Спектрума, добре да се усвоява.. но неможе да се мери по никакъв начин с натуралните продукти.. Ако си вземеш.. просто ми донеси един хап.. и ще ти кажа.. макар, че и сам вероятно ще направиш огромната разлика  :wink:

Сигурно ще си взема... Бях взел да се разколебавам.
Но като “интерфейс” хапчетата на жената и тея на спектрум не се различават много. Само дето на Джейми са малк по - шарени, иначе пак са същите желатинени или каквито са антибиотиковидни хапове :) Само миризмата при Джейми е малко по - тежка, но бие на лекарства....

AI

13.12.04
11:08

А някои знае ли дали Нутрим имат анимал пак? Аз искам да кача 4-5 кила, не повече. Не знам какжо да ям вече, зимата по принцип ям жсичко и качвам само 2 кила. А лятото си ги свалям. Някой да даде съвет?

13.12.04
11:14

Animal Pak си е търговска/запазена марка на Universal. Предполагам се интересуваш имат ли мултивитамини.
Да: http://www.nutrim-bg.com/products/product.aspx?pid=169&gid=66
Но са далечко от Animal Pak-а =)

Всяка еднократна доза съдържа:
Витамини:
С - 60.00 mg;
Е - 20.00 mg;
В3 - 18.00 mg;
В5 - 6.68 mg;
В6 - 2.44 mg;
В1 - 1.74 mg;
B2 - 1.60 mg;
В12 - 1.00 mg;
Фолиева киселина - 0.20 mg;
Витамин H - 0.15 mg.

Соли:
Калций - 50.00 mg;
Магнезий - 50.00 mg;
Фосфор - 50.00 mg;
Цинк - 15.00 mg;
Желязо - 15.00 mg.

Други инградиенти: малтодекстрин, аерозил

60 капсули VITAMAX, 6,35 лв

AI

13.12.04
13:22

Това Vitamax ме заинтересува, 6те го пробвам.
Благодаря ти.
6те проверя и цената на animal pack-a i ako imam кинти 6те пробвам и него дали 6те кача:)

MR

22.12.04
22:35

animal пак-а поне в пловидв се продава 84лв. за 44 таблетки

IP

06.02.05
21:40

Модернирано от head_hunter http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?p=37716#37716

ИСКАМ И АЗ ДА СЕ НАМЕСЯ И ДА ВИ КАЖА ЧЕ ИМАШЕ ЕДНО ВРЕМЕ ЕДНИ PHARMAVIT-T СТРУВАХА 2 ЛЕВА ЗА 60 ХАПА И ЗА УСЕЩАХА НАПРАВО ЗАВРЯХА В МИША ДУПКА ВСИЧКИ ТАМ ВИТАМИНЧЕТА,АМА КАТ ВСИЧКО ХУБАВО БЪЛГАРАСКО ГИ СПРЯХА СЛЕД НЯКОИ ДРУГ МЕСЕЦ,КАКТО И ИОХИМБИНА(КОИТО СИ ДЕИСТЖАШЕ МНОГО ДОБРЕ),А СЕГА КАТО ЧЕТА МИСЛЯ ДА ПРОБЖАМ ОТ ТЕЯ ЕВТИНЧАЦИ(ПО 6 ЛЕВА) ДА ВИДЯ ДАЛИ  ПОНЕ МАЛКО ИМАТ НЕЩО ОБЩО С  ВИТАМИНИ

Изключи си капс лока!
Вече ти е правена забележка от колега!
Това е второ официално предупреждение!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1