05.04.07
17:19
абе хора като сам на високо белтъчна диета и ям последно ядене 18:00-19:00 часа мога ли да ям извара(обезмаслена)след 19:00-20:00-21:00 когато огладнявам зверски???да речем не е ли проблем че ще ям след 19:00 ???или почти преди лягане катоя ям???няма ли по този начин да прецакам диетата???(диетата ми е за 4истене-10 белтака,500 грама пилешко,салати и тн.)няма ли тая извара да прецака нещата след като я ям след 20:—-21:00 часа???
казано от GH0$T на 05.04.07, 17:49:
Мне даже е репоръчителна за диети и най вече преди лягане 30-50 мин
дори и за НВД???преди лягане???няма ли да излезна от нвд-то???
НВД или ВВД??? Абе в който и случай да е извара може да се яде преди лягане. Идеята е, че захранва за няколко часа мускулите докато спиш с аминокиселини.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 05.04.07 18:13.
казано от MOHCTAPA на 05.04.07, 18:13:
НВД или ВВД??? Абе в който и случай да е извара може да се яде преди лягане. Идеята е, че захранва за няколко часа мускулите докато спиш с аминокиселини.
НВД
05.04.07
22:07
Все тая..може да не е извара...стига да не са въглехидратиe можеш да ядеш храни богати на белтъци преди лягане...тва за след 6-8-10 часа да не ядеш ся някви митове и легенди
06.04.07
08:45
казано от psixar на 05.04.07, 22:07:
...тва за след 6-8-10 часа да не ядеш ся някви митове и легенди
Абсолютно! Но все още голям процент от хората ги вярват забелязвам аз.
Тези митове и легенди изхождат от това, че метаболизма сутрин е най-бърз, а вечер най-бавен и обмяната на веществата се забавя. По-добре се усвоява протеина изпит сутрин на гладно отколкото този изпит преди лягане (но и двата са еднакво есенциални). И затова ако след гореспоменатите часове папкаме повечко въглехидрати , те се натрупват. Аз лично обаче не спазвам подобни ограничения, не съм чак такъв перфекционист.
Има доста смисъл от това, да не се яде около 3-4 часа преди сън, ако спазваш диета. Забелязал съм го върху мене. Просто давам почивка на корема няколко часа по-рано от обикновено и на другата сътрин е доста по-хлътнал. Освен това автоматично се прамахва едно ядене, т.е. калориите също падат.
Най-добре си разделяй порцията извара на две - едната част ядеш да речем 4 часа преди сън, а другата - веднага или малко преди сън.
За зверското огладняване вечер, мога да се обзаложа, че повечето хора сме така. Нормално е. От наколко дена си правя ябълков пектин вечер и има ефект - потиска доста глада и ми дава усещането, че съм преял, без въобще дефакто да има такова нещо.
Пич, спокойно си вкарай 150-200гр. извара като последно хранене и то не в 19:00 , а към 22:00 например. ;-)
казано от BobaN на 06.04.07, 18:58:
Пич, спокойно си вкарай 150-200гр. извара като последно хранене и то не в 19:00 , а към 22:00 например. ;-)
а да знаете дали изварата на “жоси” http://www.josi-ltd.com/produkti.htm е ниско маслена че не пише на етикета???
аз си взех от нея бива ли???
а да знаете как да си я приготвя някакси в солено състояние като салатка или нещо подобно???
казано от yordan на 06.04.07, 19:22:
казано от BobaN на 06.04.07, 18:58:
а да знаете дали изварата на “жоси” http://www.josi-ltd.com/produkti.htm е ниско маслена че не пише на етикета???
аз си взех от нея бива ли???
а да знаете как да си я приготвя някакси в солено състояние като салатка или нещо подобно???
За изварата на “Жоси” не знам , не съм я пробвал.Аз лично си овкусявам изварата със сол,чубрица, лют пипер/тва не ти го препоръчвам последното, ако не си падаш по люто/ :-)
Ако ви се налага да си овкусявате изварата, това значи че е гадна. Повечето извари са гадни и досега съм попадал само на три добри марки - Петя, на Стил ЕА и третата май-беше Свежест, но може и да се лъжа за нея. На вкус са като крема сиренето в малки пакетчета, което продаваха на времето. Пълномаслени са, така че калориите са малко повече. И се намират много трудно. Може и да има и други подобни марки.
07.04.07
17:32
yordan-е, последно на Високо протеинова диета ли си или на Ниско въглехидратна? Дай линк към диетата си!
Според мен най-добра е изварата на Маджаров!Като казвам най-добра нямам в предвид най-вкусната,а че е наистина обезмаслена,а и не е толкова лоша на вкус.Тази на Жоси ми изглежда доста мазна,та не знам.На Дядо Либен иначе мисля сушто че става!!
казано от Владимир Недков на 07.04.07, 17:32:
yordan-е, последно на Високо протеинова диета ли си или на Ниско въглехидратна? Дай линк към диетата си!
На НВД каза че е.
казано от I.G. на 07.04.07, 19:14:
Според мен най-добра е изварата на Маджаров!Като казвам най-добра нямам в предвид най-вкусната,а че е наистина обезмаслена,а и не е толкова лоша на вкус.Тази на Жоси ми изглежда доста мазна,та не знам.На Дядо Либен иначе мисля сушто че става!!
И аз имам същите наблюдения за “Дядо Либен”, бива ;-)
казано от Владимир Недков на 07.04.07, 17:32:
ставане 6:00
закуска:2 яица-цели+3-4 лайици ожесени ядки с жода или мляко кисело+протеин 1 доза
8:00
2 ра закуска-
3-белтъка+100 грама пиле6ки гърди
10:30 или 11:00
2-3 белтъка+100гр пилешки гарди
12:00
2-3 белтъка+зелена салата+400гр.кисело мляко2% +150 -200 пиле6ки гарди
14:00-100гр. пиле6ки гарди+400 гр. кисело мляко 2%
16:30-17:00
2-3 белтъка 100 грама гарди
18:00-19:30
ТРЕНИРОВКА
21:00
извара 200гр+протеин
преди лягане оше 200гр извара
А ако някой ми каже състава на извара ,, АЛАДА” ще съм му адски благодарен. Или да ми препоръча някоя добра за Кърджали, защото другите немога да ги открия...