кардио или тежести за горене

09.04.07
13:26

от много време забелязвам едно нещо - свалям като че ли по-лесно килограми от тежки тренировки отколкото от кардио.  Моята история с отслабването е дълга и беше в друга тема, но така или иначе е била фикс идея за мноооого голям период, така че съм давала 100% от себе си и в двата вида тренировки, за да отслабна. Това го казвам, ако някой предположи, че единия вид по- не ми върви.
За уточнение, кардиото което правя бива 3 вида, които гледам да редувам, а именно:
интензивно скачане на въже за 40 мин
бягане за 40 мин
кръгова кардио тренировка за 40 мин

Тренировките ми в зала (от които усещам че слабея) са доста тежки ,за мен поне, за останалите може да са смешни. С 2 думи, старая се базовите упражнения като клек, тяга, чукчета, да са тежки, с по 5 серии, като 2-те последни серии са до отказ. Та, въпроса ми е - защо се получава така, че всички казват че се сваля от кардио, а аз виждам друг резултат при мен? Бъркам кардиото нещо ли и въобще дали да го правя, след като слабея повече от тежести?

Мерси

09.04.07
15:33

Нормално е. По - време на кардио губиш калории само докато тренираш, а след интензивна тренировка с тежести продължаваш да гориш калории няколко дена след това. Та, ако не ти се прави кардио, не го прави. Аз например не правя.

09.04.07
18:32

Темата е доста смислена.

И опитно също съм остановил, че от силова трен. организма има нужда от доста енергия дори и ден след трен.  Може да се опиташ да си балансираш режима около трен. за маса.

Естествено не бива да прекаляваш, защото изхавяването и риска от кунтузия е по-голям. Ако си без добра загрявка, направо сигурен. Не прекалявай и с тежестите, тези 2 серии до отказ трябва да са над 6 задължително според мен./тоест не прави единички, двойки... в никакъв случай/

И аз като Петко никога не съм правил кардио, така че практически не знам какви са точно ефектите.

Изключение може би са тренировките ми на открито с бягане, но дори и те са до голяма степен за експлозивност.

10.04.07
10:58

Ами аз не правя толкова малко повторения за никоя мускулна група, а за максимуми не може да става и дума. За гръб правя най-малко 7-8 повторения , а при клека се стремя около 15 повторения дори и до отказ. Там е работата обаче, че не мога винаги да съм на 100% в тренировките си, защото храненето ми е под всякаква критика, но не съм в състояние да го увелича повече все още. Мерси все пак

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1