10.04.07
09:47
Ами аз съм на 17. Не искам да съм като културист още. Трябва ли да взимам добавки или 5-6 пил. бутчета и няколко пържоли ще ги заменят. Искам да попитам и дали имат някакви странични ефекти. Питам, защото майка ми и баща ми са лекари и като ги попитам не мога ли да пия хапчета с витамини вместо да ям плодове те казват че плодовете са много по-добре. Другото нещо е - баща ми ми е казвал за вещества, които като ги вземеш ставаш като бик, но след 5-6 години си като дроб. Как да знам, че няма без да искам да си купя нещо такова, или че дори позволените добавки нямат такъв ефект, но по слаб. Предпоследния въпрос е за препаратите за изгаяне на мазнини. Искам да постигна следното:
в следващите 3 месеца няма да имам време да спортувам много. Ако пия препарат за изгаряне на мазнини ще действа ли ако не спортувам? И ако действа понеже на мен не ми трябва да отслабвам ще мога ли ако взимам фат бърнър просто да ям повече и да не отслабвам вместо да ям нормално и да отслабвам.
Няма да споазвам хронологията на въпросите ти. Щом няма да спортуваш не си харчи от сега парите за карнитин и бърнър. Без храната културист не можеш да станеш. С правилната храна ще я караш първите 5-6 месеца, може би година (аз лично 4 години не съм пил нищо!). Хранителните добавки са фармацевтични продукти, които само ще спомогнат за по-бързото постигане на желания от теб ефект, БЕЗ да правят чудеса. Някой от тях имат някакви странични ефекти, но “дроб” няма да станеш след спирането им. Мой съвет е да се запознаеш ти и родителите ти (за да са спокойни) с въпросните добавки, изчитайки внимателно статии, посветени на тях.
Благодаря за отговоря ама си прочел грешно - аз не искам да съм културист, а просто да имам хубаво и здраво тяло. Родителите ми са запознати с нещата и ги знаят и не могат да се объркат, но са заети и не мога да ги карам да ходят с мен по магазините пък и аз вече живея сам. 10х за отговора и съвета. Значи ако правилно съм разбрал, ако не искам да изглеждам като културист мога да направя мускули хубави и големи ( средни по големина ) и само с храна и бърнъра няма да работи ако не спортувам?
Мнението беше редактирано от simon на 10.04.07 11:24.
10.04.07
13:03
Съмнява ме да си имат и представа ваште от добавки.
Силни странични ефекти нямат. Добавките са направени с цел да си набавяш необходимите вещества които не можеш от храната. Бърнъра няма да работи ако не се движиш. Културист с добавки не се става... Ама изобщо. Там са по - сложни нещата. Щом се съмняваш за добавките - не си купувай. Яж добре, тренирай добре и другото само ще дойде.
Ок 10х много ама просто не можех да не попитам като всеки във форума изброява какво взима даже 14 годишните :bug: Аз на 14 плувах по 10-20 километра през което плуване изяждах огромно количество храна, писваше ми да плувам и излизах. Тогава не съм и знаел за добавки сигурно :D - муах меса, сирена, масла, сметани, сладкиши, а за напълняване и дума не ставаше и тяло направих кросто страшно. Ама съм изплувал сигурно от София до Ню Йорк.
ПС: какво по точно не можеш да си набавиш от храната? Нещо не разбирам. ДАЖЕ и да има такова нещо на дали ще е необходимо на тялото ти.
Мнението беше редактирано от simon на 10.04.07 13:42.