Въпрос за L-Glutamine.

10.04.07
17:36

Здравейте! Аз попринцип не взимам много на добавките. Цъквам от време на време някое протеинче и общо взето това е... повечко наблягам на гребане с лъжица и 100метра вита баница без препятствия. :) 
Миналия ден си взех L-Glutamine на прах.  Като отворих кутията видях един леко лъскав прах и имаше 2-3 бучки.  Разтворих си 2.5 грама и със същия успех бих разтворил пясък примерно. Бъркам, бъркам много и накрая пак се отаява на дъното. Пийнах си малко и не усетих нищо. Пийнах още малко... чиста водичка. Дръннах цялата чаша на екс и никав вкус.

Та въпроса ми е, това нормално ли е? Има ли странични ефекти като главоболие, сънливост, промени в телесната температура и кръвното налягане и т.н.

Темата беше редактирана от JerryNP на 10.04.07 17:38.

10.04.07
17:43

Така е с глутамина, да :) Не се разтваря, затова трябва да се пие бързо, преди да се е утаил.
2,5 грама са малко. Сипвай по 5 ;)
Странични ефекти аз лично не съм забелязал.

По-здрави!

Мнението беше редактирано от Владимир8507 на 10.04.07 17:43.

10.04.07
19:13

Аз получавам адски крампи от глутамина, затова в момента повече от половин кило съм го оставил на произвола на съдбата. Иначе този, който имам се разтваря перфектно, на Примафорс. Има съвсем лек вкус на нещо неопределно, но приятно, нещо средно между плод и сирене.

Мнението беше редактирано от Louie на 10.04.07 19:14.

10.04.07
19:26

Глутамина е този => http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=16
Единствения фармацевтично чист глутамин който може да се купи в България.
Ако не съм ходил на фитнес от 10 дена пречи ли да си го взимам?

10.04.07
19:50

казано от JerryNP на 10.04.07, 19:26:

Глутамина е този => http://www.biogame.biz/?page=products&level=3&prod_id=16
Ако не съм ходил на фитнес от 10 дена пречи ли да си го взимам?

Моля те, не разсмивай аудиторията!

11.04.07
05:11

Виж братле... това, че робувате на монополизъм не значи, че продукта не е качествен ;)
Продукта се произвежда в Sopharma.

11.04.07
06:57

казано от Louie на 10.04.07, 19:13:

Аз получавам адски крампи от глутамина, затова в момента повече от половин кило съм го оставил на произвола на съдбата. Иначе този, който имам се разтваря перфектно, на Примафорс. Има съвсем лек вкус на нещо неопределно, но приятно, нещо средно между плод и сирене.

Сигурен ли си, че се дължи на глутамина !? Като по-малък (16-17годишен) имах същия проблем. Зверски схващания на прасците, бедрата, мускулите на стъпалата, че и на задника. Многократно ми се е случвало да се събудя от болката, а веднъж замалко да се удавя в морето, когато ми се схванаха и двата крака. Тогава нито се занимавах с фитнес, нито взимах глутамин или каквото и да е било друго. Бяха ми казали, че е от липса на витамини.
През последните години схващания получавам изключително рядко и то само тогава, когато направя рязко някоя непривична за тялото поза. Разрешавам проблема с енергично разтриване.

ВН

11.04.07
10:44

Глутамина има собствен вкус. Това е 1 от 5 те различни вкуса - сладко, кисело, горчиво, солено, глутаминово...

11.04.07
11:37

глутамина трябва да е точно такъв като този който ” Louie ” е описал , относно крампите, май е липса на магнезий , относно бг продуктите ще кажа че 2003-2004 Нутрим бяха пуснали истински глутамин, но както всяка “дилърска политика ” - зариби с качествено, после направи бързи пари от инерцията с боклуци (особенно българските разфасофчици) - го превърнаха в анти-реклама на фирмата им !!! ще добавя само че качествения глутамин след като се смеси с вода я размътва (нещо подобно на много хлорирана вода) и след 15-20 сек. се избистря, като в чашата неостава утайка !!!

11.04.07
11:37

Vladimir8507:

http://www.bb-team.org/forums/viewthread/22906/

Ето тук съм обяснил в последния пост подробно, сигурен съм.

JerryNP:

В България се продават поне 10 марки американски глутамини и сигурно още около 5 европейски? Продават се в магазини в България, в които можеш да влезеш и да си ги купиш. А иначе информацията, че глутамина на Биогейм се прави от Софарма е много добра, ако е вярна. Не ме разбирай погрешно - уважавам Биогейм затова, че подкрепят българския спорт, но това, че техният глутамин е единствения фармацефтично чист, който може да се купи в България, просто не е вярно.

cleaner:

ще добавя само че качествения глутамин след като се смеси с вода я размътва (нещо подобно на много хлорирана вода) и след 15-20 сек. се избистря, като в чашата неостава утайка !!!

Абсолютно вярно - водата се размътва, след това бързо се избистря и на сутринта по чашата има тънък слой фино кристализирала утайка след изпарението на водата.

относно крампите, май е липса на магнезий

Виж последното ми мнение от първия линк в този отговор. Пробвал съм и с магнезий (и цитрат, и сулфат) - нямаше ефект.

Мнението беше редактирано от Louie на 11.04.07 11:48.

11.04.07
17:00

казано от cleaner на 11.04.07, 11:37:

качествения глутамин след като се смеси с вода я размътва (нещо подобно на много хлорирана вода) и след 15-20 сек. се избистря, като в чашата неостава утайка !!!

Благодаря много за информацията. Ще имам предвид.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1