Нещо доста ламерско за печеното и пушеното месо

11.04.07
13:56

вчера четох една добра книга за храненето и там пишеше, че за печеното и пушеното месо е необходимо от 4 до 5 4аса преработка в стомаха(да седи там така го разбирам аз), а аз си ям през 2 часа и то се месо - пуешко пушено ?

Какво излиза сега, че бодибилдинга и правилното хранене си противоречът ?

11.04.07
15:47

Интересно как са стигнали до тези 4-5 часа? Някъде пише ли количеството? Не е все едно дали ще изядеш 50 грама или 400 грама (стабилна вечеря).
А това с часовете е мнооооого относително. Да речем някой го е усвоил за час, друг за 7. И средно артиметично -4!

Яж си и не се притеснявай!

11.04.07
17:36

e добре като имаш храна и ядеш още да не се получи някакъв проблем със стомаха ?

TW

11.04.07
18:58

казано от AYO на 11.04.07, 17:36:

e добре като имаш храна и ядеш още да не се получи някакъв проблем със стомаха ?

Ако се получи проблем сьс стомаха то организма ти ще реагира веднага и ще изпиташ някаква болка в коремната област
За това ако не те боли корем не се притесняваи от нищо

Ако имаш несмляна храна в стомаха и продьлжаваш да ядеш - това явление се нарича преяждане и по принцип ефекта от него е разширен стомах

11.04.07
19:31

Според мен тази часове са за пълна преработна на продукта. На други места казват, че за един омлет с шунка са му нужни 10 часа за преработка...

Зависи  и от поетите количества. За едни 200г ориз + 150г риба тон аз им давам не повече от 3-4 часа. А това си е едно повече от пълноценно ядене.

Както и 200г овес на закуска + прясно мляко. След 2 часа може да се храниш пълноценно отново без каквито и да е съмнения, че нещо не се усвоява добре.

И двете хранения които споменах са примери за пълноценно ядене. Може да се възползваш.

11.04.07
23:57

Хаха вие ако чакате пълното усвояване на храната или празнене на стомаха преди консумирането на друга то трябва да ядете 1-2 пъти дневно! :lol:  Аз съм си правил неволни експерименти от които установих че плодовете на гладно не се усвояват за 30-60мин;една паница леща с малко черен хляб стои минимум 7 часа в стомаха! :-) и още някои други не толкова важни и не толкова за казване :-)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1