10.04.07
12:06
колко часа сън са нужни на човек с натоварено ежедневие ???
нормален работен ден + кардио тренировка или силова тренировка
ще напиша малко за ежедневието да се ориентирате, познавам много добре тялото си, разбирам доста от диети и режими на хранене, но нещо не е наред и си мисля че проблема ми е в недоспиването
значи ставам към 6:00
тръгвам за работа към 7:00
прибирам се в къщи към 18:30~19:00 (работата не е тежка, не е свързана с физическо натоварване)
към 20:00 гледам да си направя тренировката (силова или кардио)
към 21:00 съм приключил с тренировката но си лягам едва към 00:30~01:00
достатъчен ли е сънят ми ?? в него ли е проблема ми (който се състои в безсилие, главоболия, болки в мускулите и очите)
предполагам че проблема е в съня ми, режима ми е бил подобен от години с тази разлика че от около 5 месеца насам заспивам по-късно от преди
благодаря ви предварително
поздрави
Темата беше редактирана от Falin на 10.04.07 12:14.
10.04.07
13:10
Пет часа нищо не са. Има хора които им стигат, но са рядкост. Индивидуално е общо взето. И аз като теб мисля, че там ти е проблема.
повече сън и релаксация ти трябва.прави си дълги разходки в спокойна среда - по възможност в гора или някакъв по-тих парк.за да ти се освободи съзнанието от това,което се е случило през деня или седмицата като цяло...
онзи ден гледах новия филм на Рони в него той споменава че спи по 5ч. и 30мин. на ден от 3.30am. - 9.30am. ???? възможно ли е да възстановява или съня е просто мит !
казано от cleaner на 10.04.07, 15:32:
онзи ден гледах новия филм на Рони в него той споменава че спи по 5ч. и 30мин. на ден от 3.30am. - 9.30am. ???? възможно ли е да възстановява или съня е просто мит !
дори и така да е - не разбрахте ли че да правите сравнение между професионални билдъри и пикльовци като нас е страшно неуместно ?!?!
10.04.07
20:13
казано от napukvacia на 10.04.07, 17:15:
казано от cleaner на 10.04.07, 15:32:
дори и така да е - не разбрахте ли че да правите сравнение между професионални билдъри и пикльовци като нас е страшно неуместно ?!?!
Абе прав си ,ама и той е човек все пак баси.Квото и да зЛоби е нормално да му се спи,а и къв го дири до 3:30 am !?!
Кой е тоя нов филм ?
10.04.07
20:52
Relentless се казва филма, гледах го и наистина вика че спи по 5 часа и половина, но щом му стига значи не виждам проблем. Има всякакви хора, но пак казвам са единици. А пък и ние нито сме му на храненето, нито на добавките, нито на забранените медикаменти.
Във филма превишава дозите на всички добавки двойно или тройно. И това може би оказва влияние :D
Аз спа до отказ и още два часа (като мога де). Поне с 7,5 - 8 часа сън ми е най-добре. А за тия луди зобари ...
Отделно нуждата от сън отлсбва с възрастта. На 70 може и с 5 часа да се наспивате, че даже да са ви много.
11.04.07
17:51
казано от locvs на 10.04.07, 21:00:
Аз спа до отказ и още два часа (като мога де). Поне с 7,5 - 8 часа сън ми е най-добре. А за тия луди зобари ...
Отделно нуждата от сън отлсбва с възрастта. На 70 може и с 5 часа да се наспивате, че даже да са ви много.
Аз пък защо си мисля че нуждата от сън винаги е голяма и в ранна възраст и в активна ,а най-вече
в напреднала.
Все пак за да имаш активен начин на живот ще ти е нужна и добра почивка.
Колман може да спи по 5 часа но той си бие толкова растежен хормон че просот не му е нужен собствения :)
Примен това не е така ,или поне не изкарвам толкова пари заега ...
11.04.07
20:35
Нивото на хормона на растежа е най-високо по време на сън, така че сами си правете изводите дали ще спите по много ако искате да трупате мускулна маса.Са не говоря да спите по 12 часа и на следващия ден да сте като пребити,но 7,5-8 часа е добре.
Лично аз се чувствам възстановен след 9-10 часа сън. Не казвам, че не мога да стана и след 6-7 часов сън, но това за мен не възстановяване.
12.04.07
05:56
Еми щом се събудиш сам , значи си се наспал достатъчно..
12.04.07
07:09
Аз пък съм чел че не е важно колко време ще спиш за да се чувстваш бодър, а че е важно колко дълбоко спиш ;-)
Брат, с 5 часа сън през 2 месеца...
Супер недостатъчно. А и принципно след 8 да се тренира е малко късно.
Според мен задължително направи усилие да си оптимизираш режима.
Трябва ти повече съм, но е малко порочен кръг защото ако тренираш и ядеш късно е трудно да лягаш по рано...
Няма ли начин да ядеш към 18ч и да тренираш от 7, като вкараш повечко бързи въглехидрати зада заситиш глада и протеин. И да не взимаш много бавни, тъй като те ти затормозват стомаха. и лягаш до 10-11. Другото важно е да спазваш едни и също часове, това е много полезно.
Измисли нещо, иначе няма оправия.
12.04.07
11:23
По себе си съм установил ,че 6 часа е минимумът за възтановяване(особено в тренировъчен ден).Всичко под 6 часа сън е безумие за правилно възтановяване.Друг е въпроса,че е най-добре на всвки 5-6 дена по 6 часа сън да имаш по не един с по 8-9.Моят съвет е през делниците спи по 6 часа,а в неработния ден по 9 и ще видиш ,че ще спре преумората.И също така проемай повече въглехидрати през деня.