04.04.07
09:40
Здравейте,
за съжаление трябва да отворя тази болна тема за мен... до 7ми клас бях така да се каже гол охлюв, но незнайно как почна малко брадичка да расте, космички на краченцата... и така докато се усетя ето вече 11 имам ужасно окосмяване почти по цялто тяло (за мое щастие не на цялото 10x god)
отскоро почнах да ползвам едно малко чудовищно изобретение (епилатор). това си е уред за изъмчване..., но и резултат дава, но се замислям за лазерна/фото епилация. някой пробвал ли е? искам да знам последствията все пак съм на 17 години, а имам повече косми от и аз незнам кой...
ето 1 снимчица на бицепса обхващащ и рамото.
p.s. епилатора го ползвам за гърдите и корема.
един приятел ползва фотото 2 пъти и каза че за нищо не става. мойто мнение - карай на коламаска - за 2 години оредяват супер много.
Между лазерна и фото епилация има огромна разлика ..... Фото епилацията я дават за не много надежна и добра. Лазерната епилация казват че от 1.5 до 7 години няма да имаш косми, но проблема при нея е че е доста скъпа. И така най ефтиния вариант си остава колата маска :)
Аз лично ползвам машинка за подстригване и съм доволен. Вярно, не премахва космите така, че кожата да стане гладка, но пък от друга страна все пак сме мъже и не ни трябва идеално гладка кожа, нали? :-) Пробвал съм и с епилатор и с кола маска и ви казвам, че не бих си причинил пак онова, което си причиних с епилатора......ужас. Пък след епилатора и кола маската се образуват много пъпки от обърнати косми и прочие и после кел-файда че съм си махнал космите като имам пъпки след това. :-)
10.04.07
11:12
Ми щото си голям акъл за тва имаш пъпки^_^....за първи път ли чуваш че се дърпа с посока на корена....
казано от InDaHEad на 10.04.07, 11:12:
Ми щото си голям акъл за тва имаш пъпки^_^....за първи път ли чуваш че се дърпа с посока на корена....
Мисля, че хората, които ми я правиха имат голям акъл и си разбират от работата. Имах предвид, че пъпките се образуват след това, от неправилно растящи косми.
казано от InDaHEad на 10.04.07, 11:12:
Нищо лично, но ако се дърпа по посока на косъма нищо няма да се получи. Космите ще се накъсат до един- нито ще успееш да ги махнеш, нито ще се разредят. За болката и парите на вятъра да не говорим...
А пъпчици има само отначало, ако се третират както трябва.
12.04.07
20:09
Епилатора боли, но ако космите са дълги и много. Ако минеш един път кола (което не боли толкова) след това може да поддържаш много лесно с епилатор всяка седмица 1-2 пъти без особена болка.
Я кажете как да избегнем тези гадни червени пъпчици след бръсне,епилиране и тнт...
казано от Vesata на 12.04.07, 20:24:
Я кажете как да избегнем тези гадни червени пъпчици след бръсне,епилиране и тнт...
ми аз лично имах пъпчици само след 1вите две кола маски. оако и след това имаш се мажи с разни лосиони за тяло за чувствителна кожа или нещо такова... аз в началото ползвах боди милк някъв.
направих пълна епилация на гърдите. болезнено беше признавам, ако бях обядвал сигурно щях да върна обяда. хубавото е, че след 2 седмици(днес) като си правих пак не болеше толкова много. даже бих казал, че беше леко скубене (търпимо).
сега си мисля да правя кола маска на краката и после с епилатора да ги стържа... ;-)
та веднъж премахнати напълно, после с епилатора е лесно! good luck boys
13.05.07
18:29
На мен сестра ми зима некав крем .Маже ми го на краката изчаква се 5 минути след тва минавам с кьрпа и космите се махат.
Можеш ли да кажеш какъв е тоя крем ( марка, име ) и горе долу да кажеш колко време минава преди да поникнат отново ...
13.05.07
18:40
Депилатоар най-вероятно.
С епилатора на мама като, че ли става най-добре. :D
Ако космите са дълги определно боли адски много.
Искам да попитам тези, които махат с кола-маска дали сами си я правят и как като издърпват лентата я издърпват. Аз съм опитвал с кола маска, но не мога да си издърпам лентата, много яко залепва за кожата ми. От тогава карам на епилатор и съм горе-долу доволен. А за да предотвратите пъпките използвайте крем за след епилация, аз съм си взел Дева, евтин е. Ако нямате под ръка мисле, че и автършейв-а ще свърши работа. Има едни кремове за след бръснене Нивеа отвреме на време си слагам.
Току що привършвам с колата маска :-) .За да я издърпаш сам се иска малко повече хъс.Наистина залепва много ама това е целта.С тия лентички дето вървят към самия продукт...какво да ти кажа пипкава работа.Аз ползвам големи носни кърпи или някакъв парцал който обхваща доста по-голям участък.Убщо взето бедрото го минавам с 3-4 дърпания макс.Болката е...да кажем поносима като се има предвид че от доста време не си бях правил а карах на бръснене с машинка и сега бяха доста поизрасли.Колата маска си е най добре за мен,плюс това наистина оредяват.
Мнението беше редактирано от Jay_C на 14.05.07 18:42.