20.04.06
21:00
Докато пия креатин пречи ли да пиивам по 2-3 бири 1 път в седмицата, защото нали алкохола обезводнява пък креатина има за цел да задържи вода в мускулите та тези бири ще ми навредят ли?
20.04.06
21:46
Няма да навреди.
21.04.06
13:41
[quote author=“realityman”]Няма да навреди.
яко креатин и бира е така се става животно
Е добре де вреди ли или не? По-малко алкохол.
В bodybuilding.com има тонове статии за това как алкохола влияе на трениращите.. на усвояването на белтъците, на топенето на мазнините и т.н... и е факт че алкохола пречи и то много.. а изказвания от сорта - от една бира няма да ми стане нищо са просто смешни... то и от една инжекция няма да ти стане нищо нали ;)
Ами наистина няма :) .
Ако има някой дето не пие изобщо само заради фитнеса( и не е про ест) не е нормален!!!
Това вече си е личен избор да пиеш или да не пиеш... темата беше дали алкохола пречи - ами пречи... ;)
Сигурно и ако не пуши и не се боцка и т.н. :evil: , въпрос на избор!
Защо си мислите , че е нормално и едва ли не задължително :evil: да се пие алкохол
!?
Аз преди да започна да тренирам по-сериозно , до миналия декмври си пийвах нормално 2-3 седмично по 50-100 ракия и почти всеки ден по 1 бира. Но с тренировките просто ми мина ищаха към алкохола :shock: , преди само при вида на хубава салата ми се насълзяваше езика :oops: , а сега не съм пил бира от 5-6 месеца , а ракия не по-вече от 3-4 пъти по поводи и то не по-вече от 50гр( не ми иска :shock: -странна работа)
21.04.06
17:26
Аз може да не съм голям на години, ама не знаете хората на моята възраст какви работи могат да правят .. :shock: За доста време (18-20 месеца) да съм се напил 2-3 пъти. Алкохолът изцяло съм си го забранил. Иначе последните два пъти бяха малко по на често и установих, че от както съм сериозен в залата мога да издържам на много по-голямо количество алкохол от преди ...
Принципно алкохолът вреди, особено ако сте в период за релеф. Алкохолът образува вещества в тялото, наречени ацетати, които се горят от тялото вместо мазнините и по тоя начин спиране отслабването.
21.04.06
17:47
[quote author=“manson”]Аз може да не съм голям на години, ама не знаете хората на моята възраст какви работи могат да правят .. :shock: За доста време (18-20 месеца) да съм се напил 2-3 пъти. Алкохолът изцяло съм си го забранил. Иначе последните два пъти бяха малко по на често и установих, че от както съм сериозен в залата мога да издържам на много по-голямо количество алкохол от преди ...
Принципно алкохолът вреди, особено ако сте в период за релеф. Алкохолът образува вещества в тялото, наречени ацетати, които се горят от тялото вместо мазнините и по тоя начин спиране отслабването.
Аз не сам пил от 1 година вече,не че преди пиех много никъф алкохол и без тва не ме влече
21.04.06
17:56
Аз и да тренирам и да не тренирам пия един път седмично - петък вечер. Фтинесът не ми е най-големия приоритет, а и по този начин разпускам психически, което е доста важно. Все пак “не може и това в онова и душата в рая”. Всеки сам си решава как да живее възможно най-оптимално спрямо собствения си мироглед.
[quote author=“spllldag”]Ако има някой дето не пие изобщо само заради фитнеса( и не е про ест) не е нормален!!!
незнам с къв акул го написа тва....
Значи секи да почне да пие и после като се качи в автомобила да кази хора по спирките ли ?
Ти на каква основа мислиш че стават повечето катаствофи ?
Еми ако мислиш да се занимаш сериозно с фитнес ще имаш доста лишения и жертви
п.п. - Разбирам да обърнеп 1-2 бири по време на някой мач ведниж в месеца ,ама трябва да се избягва
21.04.06
21:41
аз знам 4е бира е полезна ако не се прекалява тя раздвижва мле4кната киселина а и в нея има амино киселино които су6то са полезни :wink:
Вие не разбрахте ли че алкохола вреди на спорта и на личността. Тука около 80% сме тийнейджъри, кво се правите на големите пиячи. Който иска резултати в залата не помирисва алкохол, цигари и др.
Това е. Какви са тези исказвания “ако не се напия не мога”.
Sportex най-добре се изрази. Вие си знаете.
:wink:
btw: manson, и аз съм съм забелязал нещо подобно за издържането.
Според мен малко алкохол не вреди. И се почва сега: ама колко е това малко, кога да се порка и т.н.
Няма смисъл да и разцъкваме, защото пак се опира до доброто стара; зависи от нега. :D
Имам познати които си тренират без химии и си попииват по една чашка отвреме на време и са супер здрави копелета. Нито алкохола ги кара да олигофренясват, нито нищо.
Даже единия го раздава леко вегетарианец, пиива ме си бира понягока. И той си държи от край време ръка около 45 см с отличен релеф.
Аз лично много не се вживявам с ялкохола, а за цигари даже не мисля, и заради финансиви пречини. И междодругото в живота си не съм даже и дръпвал от цигара. 8)
Работата е спордзависи 8)
27.04.06
20:41
На мене пък много хора(мн добри спортисти) са ми казвали след тренировка да пиина 1-2 чашки бира не повече и тя предотвратява мускулната треска!
28.04.06
16:05
Вий изобщо четете ли въпросите или не?
Човека пита 2,3 бири в седмицата, вие тръгнахте да изкарвате, алкохола вреден ли бил или не.ами естествено, че е вреден, ама 2, 3 бири алкохол ли са за 1 седмица.+това идва и лятото.
:wink:
Алкохол са да. Това че някои имате по-специално виждане за нещата си е ваш проблем ;)
28.04.06
19:54
[quote author=“manson”]....... Иначе последните два пъти бяха малко по на често и установих, че от както съм сериозен в залата мога да издържам на много по-голямо количество алкохол от преди ...
и аз това съм забелязал :roll: странно, обаче е факт :roll:
13.04.07
11:00
казано от vekatap на 28.04.06, 19:54:
[quote author=“manson”]....... Иначе последните два пъти бяха малко по на често и установих, че от както съм сериозен в залата мога да издържам на много по-голямо количество алкохол от преди ...
и аз това съм забелязал :roll: странно, обаче е факт :roll:
брау на тебе !!!! ама зако тряа да се стига до там 50 грама ти стигат да си “наквасиш” гърлото зако тряа да пиеш до припадък дето има една приказка???
13.04.07
11:04
аве не знам дали щше помогне ама щом е бира тя бола полезна за бъбреците лично аз сам фен само на виното и то в минимални дози все пак нямам нужда от него ама ако и ти имаш като сички хора слабост към алкохола и ис тарсиш причина само да пиеш то в това нямя лошо-сички сме хора все пак !!! щом пак не си се засилил за някви от тия “модерните” алкохоли - водки,джин,уиски що се отнася до водката тая дет е по магазините и чист спирт с разни примеси не е от казалджа както я правят братята руснаци ама това е за друг форум!!!
13.04.07
12:33
http://www.bodybuilding.com/fun/criticalbench13.htm
Кратката версия от мен..
Когато тренираме ние късаме мускулните влакна за да може след това когато се възстановяват, да се натрупат в по-голямо количество от преди...това е същноста на една тренировка. Тук идва и ключовия момент..Креатинът ни дава повече енергия и ни кара да работим по-усилено, да вдигаме по-тежко и съответно да късаме повече мускулни влакна.
Алкохола от друга страна забавя възстановяването като пречи на протеиновия синтез в мускулите. И когато ги комбинираме се получава следната картина...ние блъскаме..късаме мускулните влакна..и след това не можем да ги възстановим и вместо да качваме ММ ние ще губим ММ!
Има и доста подбробно обеснение за действието на алкохола върху хормоните но в момента нямам време да превеждам.
Иначе статията се казва точно “може ли да пием бира когато употребяваме креатин?”
:grrr: Какво сте се фанатизирали момчета.Професионалисти ли ще ставате.Познавам доста хора дето имат здрави и големи тела и пият по поводи по малко алкохол в това число и бира.Лично аз пия 1-2 пъти седмично бира по една и не мисля,че това ще пречи значително.Естествено не приемам креатина като го разтварям в бира.Ако ти се пие бира-пиеш като гледаш да не прекаляваш.Не си струва да се откажеш от всичко ако не целиш да ставаш професионалист.Тука четох и тема и секса да спрем.Вие сте откачили млади момчета!
Няма как да ме убедите, че от една бира човека ще си развали постигнатото от последните 6 месеца... или пък, че следващите 6 месеца няма да мръдне. Тук никой не говори за каса бира и състояние “изгубил човешкият си облик”. Прекалените трезвеници могат да бъдат толкова досадни колкото и пияниците. Досадно е някой да ти изнася проповед за вредата от алкохола с повод и без повод, както е досадно някой непрекъснато да те врънка да се напиете някъде. Всеки си решава сам, но според мене нищо няма да стане от 2-3 бири на седмица.
20.04.07
16:31
казано от colored на 14.04.07, 11:31:
Няма как да ме убедите, че от една бира човека ще си развали постигнатото от последните 6 месеца... или пък, че следващите 6 месеца няма да мръдне. Тук никой не говори за каса бира и състояние “изгубил човешкият си облик”. Прекалените трезвеници могат да бъдат толкова досадни колкото и пияниците. Досадно е някой да ти изнася проповед за вредата от алкохола с повод и без повод, както е досадно някой непрекъснато да те врънка да се напиете някъде. Всеки си решава сам, но според мене нищо няма да стане от 2-3 бири на седмица.[/quot
ТАКА Е !!!! ПРАВ СИ!!!