Паренето в мускулите

ЦВ

12.04.07
22:45

Здрасти на всички!
От 4 дни тренирам активно за досегашните ми навици (тае бо-то на Били Бланкс и 40-50 минути тичане ежедневно). Имам известни притеснения какво се случва, когато започне да ми пари силно на предните мускули на бедрата. По принцип става като се натоварват по-продължително време (например изправен напред крак и след 5тата секунда откачам). Мускулната треска си е едно на ръка - аспиринче преди “играта” и до 3-4 дни няма да се получава, си мисля. та това парене ми се случва и някъде в трицепса. За какво става въпрос?

Освен това как освен мазнини се изгаря и мускулна маса? Преди година тренирах фитнес 1 месец 3 пъти седмично и забелязах, че доста ми наедряват бедрата в предната част ( като изключим мазнините отстрани :) ) - спрях го, но всичко си остана. Много хора твърдят, че след спиране на натоварванията, въпросните мускули атрофирали и се стопявали, но ...

13.04.07
12:52

паренето в мускулите е защитен процес в организма. При натоварване когато мускула се измори наступва защитна реакция като в него навлиза млечна киселина и те принуждава да спреш упражнението по този начин мускула се предпазва от разпадане.

13.04.07
13:04

Супер отговор.

Аз мога само да илюстривам, че така ми се получава като отида на ски първия ден има парене. Това е сигнал за претоварване и като цяло претрениране. Да не говорим, че както казваш тренираш ежедневно...

Съветвам те да намалиш тренировките, претренирането е опасно за вашата добра форма. ;)

ЦВ

13.04.07
15:20

...ясно...  :)

И все пак като усетя паренето, трябва да спра, така ли?

Сигурно задавам крайно тъпи въпроси, но супер много не съм наясно. Защо е лошо да се тренира всеки ден? Колко пъти е оптималното, когато искаш да “смалиш” фигурата си?

14.04.07
10:02

Дали трябва да спираш, зависи. Ако не в лоша форма, при всички положения, ще има парене в началото докато се формират малко от малко мускулите. Но ако формата ти е добра, и е ясно, че откровено си претренираш, да трябва да спираш при парене.

Тренирай най-малко през ден. Ти явно товариш основно краката. Въпреки, че е с аеробна активност пак си трябва.

Е, аз преди няколко дена си разтегнах сухужилието на лакетя от идисотско изпълнение на бекхенд при игра всеки ден. Ако не бях тренирал 3 поредни дни, нямаше да се случи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1