12.04.07
22:45
Здрасти на всички!
От 4 дни тренирам активно за досегашните ми навици (тае бо-то на Били Бланкс и 40-50 минути тичане ежедневно). Имам известни притеснения какво се случва, когато започне да ми пари силно на предните мускули на бедрата. По принцип става като се натоварват по-продължително време (например изправен напред крак и след 5тата секунда откачам). Мускулната треска си е едно на ръка - аспиринче преди “играта” и до 3-4 дни няма да се получава, си мисля. та това парене ми се случва и някъде в трицепса. За какво става въпрос?
Освен това как освен мазнини се изгаря и мускулна маса? Преди година тренирах фитнес 1 месец 3 пъти седмично и забелязах, че доста ми наедряват бедрата в предната част ( като изключим мазнините отстрани :) ) - спрях го, но всичко си остана. Много хора твърдят, че след спиране на натоварванията, въпросните мускули атрофирали и се стопявали, но ...
паренето в мускулите е защитен процес в организма. При натоварване когато мускула се измори наступва защитна реакция като в него навлиза млечна киселина и те принуждава да спреш упражнението по този начин мускула се предпазва от разпадане.
Супер отговор.
Аз мога само да илюстривам, че така ми се получава като отида на ски първия ден има парене. Това е сигнал за претоварване и като цяло претрениране. Да не говорим, че както казваш тренираш ежедневно...
Съветвам те да намалиш тренировките, претренирането е опасно за вашата добра форма. ;)
13.04.07
15:20
...ясно... :)
И все пак като усетя паренето, трябва да спра, така ли?
Сигурно задавам крайно тъпи въпроси, но супер много не съм наясно. Защо е лошо да се тренира всеки ден? Колко пъти е оптималното, когато искаш да “смалиш” фигурата си?
Дали трябва да спираш, зависи. Ако не в лоша форма, при всички положения, ще има парене в началото докато се формират малко от малко мускулите. Но ако формата ти е добра, и е ясно, че откровено си претренираш, да трябва да спираш при парене.
Тренирай най-малко през ден. Ти явно товариш основно краката. Въпреки, че е с аеробна активност пак си трябва.
Е, аз преди няколко дена си разтегнах сухужилието на лакетя от идисотско изпълнение на бекхенд при игра всеки ден. Ако не бях тренирал 3 поредни дни, нямаше да се случи.