14.04.07
08:01
Такаа.. около нова година въобще не бях стъпвал в зала и бях загубил форма. След 2-3 седмици подготовка (храна, тренировки, кардио от време на време) разбрах, че трябва да се допитам до любимия ми форум от доста дълго време насам. Насъбрал съм въпроси, така че ще се радвам на мнения. Ето и моите въпроси:
1. Как да сваля ефективно мазнините около кръста, като оставим настрана кардиото, което си е задължително?
2. Имам нужда да орелефя. Ще загубя ли неприемливо количество маса, ако направя диета на чай за около десет дни и комбинирам с фитнес и кардио?
3. Докато тренирам, след тренировка употребявам 3 лъжици протеин. При орелефяване взема ли се протеин (ползвам Про Голд) , кога и колко?
4. Предмишниците, както и ръцете ми като цяло са в застой. Как да променя това? Тренирвам ги един път седмично с различни упражнения, правя около 12 серии за трицепс и малко повече за бицепс, а предмишниците и китките с онова което се навива ги тренирам.
5. Колко минути кардио да правя? И кога се яде преди кардио или след и какво е най-добре да се яде? Комбинирам бягане с велоелгометър като ги редувам, добре ли ще е ако прибавя веднъж седмично и плуване (за мен това е жертва, понеже басейна е публичен и малко е рисково за здравето на човек).
6. Коремната стена - освен кардиото, какво ще ми препоръчате - всекидневни упражнения за корем или периодични тренировки 2-3 пъти седмично?
7.В диетата се колебая, защото не искам да свалям маса, изчистил съм ненужни мазнини от диетата си, не съм привърженик на НВД. Каква РЕАЛНА диета бихте ми препоръчали?
8. Може ли да ми покажете на снимка някакви упражнения за врат?
9.Да правя ли клекове, при положение че имам разширена вена на левия крак и ако да, с колко?
10.И последен въпрос: Колко минути да ми протича загрявката и как точно?
Предварително благодаря за отговорите по темата. Надявам се, че въпросите ми няма да ви затруднят, понеже не съм писал тук може би от година и се радвам да се завърна в отбора ;)
Темата беше редактирана от AcTivE на 14.04.07 08:03.
1.С различните упражнения за корем + кардиото;
2.Ква е тая диета на чай?! По-добре прегледай из форума за някоя НВД. От чая няма задържиш разпада на мускулите, няма да имаш сила за ефективни тренировки и кардиото ще те довърши, е освен ако това не е чай, който да съдържа протеин, глутамин, креатин, амино киселини... :)
3.Ами от този Про голд (който май е на нутрим) май по-скоро ще омазниш, имайки предвид 25%-ото съдържание на протеин в него . Вземи си суроватъчен и го пий преди и след тренировкам като преди тренировка може да се смеси и с малко казеин.
4.Е, как няма да са в застой, нали не тренираш много упорито. Полсе, упражненията за трицепса трябва да са повече от тези за бицепса (като триглав мускул е по-голям от бицепса). 3 упражнения за бицепс и 4 за трицепс препоръчвам аз.
5.Кардиото е или сутрин на гладно или 30-40 минути в края на тренировката, като по-малко от 20-25 няма смиъсл да се прави. Плуването е перфектно веднъж седмично.
6.Според мен 2-3 пъти седмично е ОК.
7.При това положение предложението ми е т.2 отпада.
8.Тук има някви щуротии—> http://www.leehayward.com/neck.htm
9.По-добре недей, че положението може да стане по-зле.
10. Много спортисти са ми казвали, че загрявката им е минимум 30 минутки. Знам, че нямаш толкова време, както повечето хора, затова 15-20 мин. е достатъчно. Това е много важен елемент, защото без добра загрявка стават доста неприятни травми.