14.04.07
17:36
Здравейте, приятели. Преди 3 години бях 70 килограма. След като отидох да уча в София, качих близо 23 килограма и станах 93 килограма(За около година и половина - две). Януари тази година реших да се взема в ръце и чрез рестрикции във въглехидратния прием и неядене след 19 часа започнах да свалям килограми. Поради голямата си маса, вместо с бягане започнах с дългиразходки из гората и града - за около 2 часа. Когато започна вторият семестър през февруари, започнах кардио по 5км (20 обиколки на НСА)
5 до 7 пъти седмично и замених градския транспорт с колело - т.е всеки ден ходя от Студентски град до Медицински факултет (НДК) с колело. В момента съм около 75 килограма; висок съм 181 см. Яденето ми се състои главно от печени пилета (по 1/2 на ден), леща, боб, таратор, задушени картофи.
Отпреди месец започнах да приемам бързи въглехидрати ежедневно - по 1 млечен шоколад на ден, тортичка през 2-3 дни и пр. Започнах да пия по 1л прясно мляко на ден и въпреки това, през този месец отслабнах с 3-4 кг, за да стигна сегашните 75. Въпросът ми е може ли да похапвам по 1 шоколад на ден и да си пия същите количества мляко, при условие че правя кардио често и се придвижвам само с колело? Чаша-две мляко вечер проблем ли са?
И искам да подчертая, че спортът ми свърши много по-голяма част от работата по отслабването отколкото хранителния режим, защото въпреки че съм спрял режима, продължавайки със спорта, продължих да отслабвам. Имам и един последен въпрос. Поради това, че сутрин съм упражнения, мога да правя кардио едва, след като се прибера към 13-14 часа. А за да бъде на гладно, това означава, че не трябва да закусвам. Какво бихте ми препоръчали в този случай?
Темата беше редактирана от Bio на 14.04.07 17:37.
Ами ти сам виждаш как ти се отразява този начин на хранене, въпреки че шоколада и млякото вечер не са много подходящи за отслабване.Все пак ако не ти се отразява на теглото , както казваш , яж си ги . Всичко е въпрос на експеримент в крайна сметка.Ти правиш нещо , виждаш резултата, и ако не ти харесва го променяш. ;-)
Мнението беше редактирано от BobaN на 14.04.07 18:05.
Щом отслабваш не променяй нещата радикално. Доволен си от резултата - продължаш. Ако не си довоен - сменяш. На мен лично ми се струва малко месото - половин пиле на ден е доста малка порция. Картофите имат доста въглехидрати, боба също.
Прави си кардиото и наяден. Няма голяма разлика между това, дали го правиш гладен, или наяден. А да не закусваш и да не ядеш до 14 часа си е убииство.
казано от locvs на 14.04.07, 18:44:
Няма голяма разлика между това, дали го правиш гладен, или наяден.
Има, има.Голяма при това.Между кардио сутрин и следобед/вечер. :)
Здрасти,
Ще ти препоръчам нещо по-радикално, което ще ти даде отговора. То е седни и прочети повече за ДОБРИТЕ диети./тоест не гладови, а комциниране и избиране на точните продукти/.
Менюто което си дал горе е прекалено оскъдно, освен това няма никаква количествена информация. Може и там да правиш грешки.
И да ядеш по шоколад на ден си е сериозна грешка споед мен. това са около 60-тина бързи въгл ако шоколада е 100 и нещо грама. Да не говорим, че ако го ядеш по-късно ще ти дава проблеми върху съня, ако някой е пдатлив към акне, ще им го засили яко и т.н.
Натуралния ти метаболизъм ти е сравнително добър. Трябва да си регулираш храненето. 20 кг за година и нещо да варират си е опасничко... Не е яско какво учиш, но ако има нещо общо с медицината, би трябвало да го знаеш. Както и че от количествата са решаващи/смията символизира точно това/.
Мнението беше редактирано от tpd на 15.04.07 07:03.
Не ям само половин пиле и един шоколад... Просто яденето ми хаотично. Почти не закусвам, защото или ставам късно или пък не съм гладен. Хлябът, пиците и дюнерите са изключени от менюто ми... Предимно ям пилета, яхнии:боб, грах, леща; също мусака, картофена яхния, гювеч... Обикновено за 1 ден ям половин пиле, яхния, таратор, салата, 1 литър мляко, шоколад или 2 вафли. Спортът ми се състои в бягане 5км(4-6 пъти седмично), два пъти седмично волейбол, предвижване с колело всеки ден около 10 на километра. Шоколадът ми е абсолютно необходим, когато трябва да уча, а и ме релаксира. Да се надяваме,че няма да ми повлияе на теглото.Аз разчитам на спорта като главен регулатор на телесната ми маса. Сложно нещо е човешкият организъм:) Благодаря на писалите:)